Какво може да ми помогне срещу гадене?

• 15 970
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Кажете какво да правя Cryне стига че ми се гади през целия ден, но и постоянно ми е едно такова тежко все едно съм се натъпкала, а аз почни не ям.

# 46
1.прочети темата- може и да откриеш своя лек
2. търпение- свършва рано или късно, ако не като родиш със сигурност
3. гадно е, разбирам, но май универсален лек няма
Успех Peace

# 47
Надина благодаря ти за бързия отговор.

# 48
Момичетата са разказали за това, което им е помагало - опитай и дано намериш твоя лек срещу гаденето. Най-вече сие нужно търпение.

# 49
Здравейте! Simple Smile Може да е имало тема тук за това ,но понеже съм нова и не съм много запозната и затова реших да го напиша тук.Бременна съм в 13 г.с и имам ужасно гадене,повръщам почти от всичко по няколко пъти на ден.Предписаха ми Вимитосхил,но не ми помогна,след това пих Деган ,който до някое време уж ми помагаше по малко,но и той спря.Свалих 11кг от повръщането Sad Постоянно се чувствам отпаднала,уморена,главоболие.. Та искам и други мами да споделят дали това е нормално или трябва да поседя няколко дни в болница на системи да се възстановя.Мерси предварително Simple Smile

# 50
колко пъти повръщаш на ден? ако е до 4-5 не би трябвало да има проблем, но ако са повече, към 10-на например, може и да се наложи да те хоспитализират. допитай се до гинеколога си, той би трябвало да прецени ситуацията. пий много течности, за да не се дехидратираш, на мен ми помагаше: сода кинли, мед и изтискан лимонов сок (много енергизиращо действа), по 1-2 пъти на ден пробиотик (аз взимах ентеросан основен, но може и друг).
и пак - обади се на гинеколога си, а ако прецениш че се чувстваш много зле отивай към болница. там ще те сложат на системи с глюкоза и деган и ще си под наблюдение няколко дни... Peace

# 51
Моя препоръка от личен опит е задължително сутрин, преди или при леки симптоми да мушнеш нещо лекичко и соленко.
Милото то! Sad

# 52
Ами сега повръщам по 2-3 пъти,преди беше по повече Sad Сега хапвам лимон след ядене за да не върна изяденото.Но пък се чувствам постоянно уморена и ми се спи,то трябва да се почива повече,но не и да ми се спи постоянно.Вчера и кръвното ми беше 85/40 .. Аз по принцип съм си с ниско кръвно,но не е приятно.Мерси все пак Simple Smile

# 53
  • Тука, под липите стари...
При моите 2 бременности имах гадене с ежедневно повръщане до 5тия месец и сега към края преди раждането пак  Sick Нищо не ми е помогнало особено, за съжаление  Rolling Eyes Просто трябва да се изтърпи този период и това е. Но пък подаръка на финала си струва всичко  baby_neutral

И аз така. Беше тежък период наистина, направо не искам да си спомням. Дано по-бързо отмине. Успех и леко раждане и от мен!

# 54
Galaxy, и аз имах същият проблем,който отзвуча само преди няколко дни т.е. средата на 5-ти месец.Най-важното е организмът ти да не се обезводни,а това лесно се доказва като се изследват кетоните в урината.Има ли ги,уви налага се да полежиш в болница.Много ми се струват тези 11 кг.,консултирай се с АГ-то ти.Иначе и на мен нищо не ми помагаше,повръщах си на фонтан,а оловната умора е смазваща-дължи се на прогестерона.До към 18 г.с. плацентата достига зрялата си форма,а до 24 г.с. и окончателната си големина т.е. тогава най-пълноценно си поема хормонобразуващата функция,а не жълтото тяло и яй4ниците и нещата се нормализират,поне при мен така се получи.Но има и мам4ета,които повръщат докрая,милите:((((.И моето кръвно е много ниско,в началото и аз бях с 80/50,но се повдигна малко-повече айрян4е със сол,когато можеш.На мен много ми се гадеше от кафето,сега си пийвам по-малко.И търпение,почивка,друго не мога да те посъветвам,аз и в болница лежах и деган пих,но силите ми дойдоха в 5 месец.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт