Какво хомеопатично лекарство при мастит или запушени канали?

• 5 673
  • 8
  •   1
Отговори
Мами,знам,че хомеопатията е строго индивидуална и трябва да се консултирам с хомеопат PeaceНо все пак,споделете,който е пил нещо хомеопатично,от монопрепаратите(а не Боаронските) и е имало ефект.От 2 дни съм с Т,имам болезнен и втвърден участък на гърдата,тази сутрин видях,че е и доста зачервена.Засега обичайните неща-душ,често кърмене не помагат ConfusedКак се случи това след 1.6г.,просто не знам ooooh!

# 1
В тоя форум принципът ми е да не казвам нищо срещу хомеопатията, ако някой иска да си успокоява с нея душата с цел производство на повече кърма. В случая обаче взимането на "лекарство", в което няма активна съставка; което действа не по-добре от плацебо е загуба на време- бягай на лекар!

Дори основателят на хомеопатията е писал в "труда" си Органон, че хомеопатията НЕ Е за остри и хирургични състояния.

Действайте на свой риск, но бъдете предупредени, че пиете лекарство, в което концентрацията на активното вещество се равнява на разтвор на бучка захар в Черно море. Остава вярата в магии...

# 2
  • София
  Би ли споделила каква Т поддържаш тези два дни? Ако е висока и нямаш подобрение наистина е наложително да отидеш да те прегледа лекар. Ако температурата спада както и забелязваш намаляване на твърдия участък нещата ще се оправят и сами, но в противен случай наред  с всички мерки за справяне със запушването и изцеждане на гърдата е нужна консултация с лекар. Да отбележа, че ако се наложи предписването на АБ, то той е съвместим с кърменето, няма нужда да се прекъсва и е нужно да се пие поне 10 дни.
  Може да опиташ всяка една от техниките и съветите дадени от Хедра на една друга мама с подобен проблем - http://xedra.wordpress.com/2008/01/02/79/#comment-2773

# 3
Т вдигнах преди 2 вечери-37.8.Вчера спадна,но вечерта пак вдигнах.В момента нямам.Като цяло се чувствам по-добре,но ме притеснява,че гърдата е зачервена.Ще изчакам до утре и тогава ще ходя при личната.Мастит съм правила веднъж-малкият беше на месец.Тогава личната лекарка ми каза да НЕ го кърмя,да цедя и изхвърлям.Не ми се иска да пия антибиотик,но ако се наложи,ще го взимам.Сега ще разгледам линка със съветите на Хедра Peace

# 4
  • София
 Ако е зачервена и отново вдигаш Т трябва да отидеш на лекар. АБ не е нещо толкова страшно, има си съвместими с кърменето. В момента е важно бебето да суче, защото то най-лесно може да отпуши каналите. Въпреки че ако се касае за бактериален вече мастит друго освен АБ няма да помогне и е важно колкото се може по-рано да се вземат мерки.

# 5
Aila,благодаря за съветите!Само да попитам,ако маститът е бактериален(не знаех,че има различни видове),не е ли опасно бебето да суче?

# 6
  • София
  Ще цитирам Хедра от една друга тема -

Цитат
За информация на останалите в темата, така че да е ясно за какво си говорите - маститът е класически, като по учебник, тъмночервено петно на гърдата във външен долен квадрант с типичната "портокалова кожа" на мястото плюс висока температура и много силно неразположение с невъзможност за ставане от леглото в продължение на няколко дни. Маститите най-общо се делят на инфекциозни (бактериални - "Infectious mastitis is caused by a bacterial infection and requires medical attention") и на стерилни (небактериални). Вторите могат да се оставят под наблюдение и най-често са в резултат на запушване на канал, като минават бързо, в рамките на 2-3 дни.
   Няма проблем да се кърми.

# 7
Повдигам темата,за да кажа,че много ми помогна компрес с извара PeaceХомеопатично лекарство така и не взех-не бях сигурна какво.На лекар не ходих,защото се оправих преди насроченото посещение,т.е до антибиотици не се стигна.Пих лецитин,топли душове,често давах на малкия да суче.Компрес със зеле на мен не ми понася,но ми подхвърлиха да пробвам с извара.Сложих си следобед,а после и пренощувах с такъв и на сутринта бях добре.Може и нещата да са били комплексни,но мисля че и изварата свърши работа Simple Smile

# 8
  • София
  Радвам се за добрите новини  Simple Smile Дано не се повтаря  Peace

Общи условия

Активация на акаунт