Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 274
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Относно д-р Джон Ли, който за съжаление почина - сайта му в интернет съдържаше страшно много ценна информация, основно за прогестерона. Имам много разпечатан материал от там, който е в основата на моите писания тук.

За съжаление след смъртта му сайтът силно се комерсиализира и всички линкове в крайна сметка водят до някоя негова книга, която се продава.

Много пъти съв търсил онези ценни материали, за да ви ги цитирам, но остава само възможността да ги сканирам.

Там имаше също статии за приложението на прогестерон в малки дози при мъже, за предпазване от рак на простатата. Добре, че поне съм ги разпечатал.

feyaa - спомних си, че преди месец-два дискутирах същото с bobka. Ще ти изложа същия аргумент - виж картика 3: да си чувала бременна жена да се разболее от рак? Аз - не.

# 121
Накрая, за дамите, престрашили се да мислят изобщо за хормони, ето ви сайта на д-Ли (или кавото е останало от него):

http://www.johnleemd.com/store/main_articles.html

Ще намерите достатъчно отговори на всички въпроси и ще ви бъде от полза.

# 122
.
feyaa - спомних си, че преди месец-два дискутирах същото с bobka. Ще ти изложа същия аргумент - виж картика 3: да си чувала бременна жена да се разболее от рак? Аз - не.

PinkPanther, за съжаление има бременни разболяли се от рак на гърдата, аз знам за два случая Embarassed Но, случаи всякакви, дето има една приказка - "Не дай Боже, да те срещне мечка в гората". Всеки да си премери риска сам за себе си. Лично аз се отказах от тези кремчета Rolling Eyes

# 123
Възможно е. Но е рядко.

А кремовете не са за всеки, а само за тези, които имат нужда от тях.

За сравнение : В САЩ всяка годино умрат 16 000 души от злоупотреба с Парацетамол (там му викат Ацетаминофен). Ние го пием за щяло и не щяло...

# 124
Много си прав - и за кремовете (ама аз нали съм като децата, каквото видя трябва да пробвам  Mr. Green), и за Парацетамол-а Peace

# 125
Благодаря ти Пинки ,че отново подхвана темата за прогестерона.Днес бях при личния АГ за поредния преглед и изледване,защото не мога а се отърва от рецидивираща кандида вече 3 години.Та .....поговорих с него за ниските нива на проестерона и кремчетата и естественно за моите опасения ,че прогестерона предизвиква рак.неговият отговор беше:
Не прогестерона , а високите нива на естроген могат да предизвикат такова заболяване ,но в същото време високите нива  те предпазват от сърдечни болести-за това жените не страдат толкова често от висок холестерол.Принципно те корегирали ниското ниво през втората половина на месечтия цикъс с контрацептиви ,хапчета и кремова -за кремовете се изказа ,че не може точно да се дозира и за това го избягвали.
За да се изследва нивото на прогестерона в женското тяло се прави на 21ден.Така и ще направя -ще изследвам и започвам да се мажа.Тъкмо до като ми дойде поръчката от ай херб.
Hot pepper-беше написала ,че ако съставката диоскорея не присъства в крема то той не е органичен .В нито 1 крем който съм набелязала я няма тази съставка.Значи ли това ,че в айхерб няма крем с органичен прогестерон?

# 126
Кандида е не само гинекологично, но и системно заболяване. Затова комбинирай предписаното от доктора с Биоцитрин или там някакъв айХерб заместител.

Доволен съм от това, което ти е казал гинеколога. Като видиш графиката ще разбереш , че търсят макс. стойност.

Кремът се дозира много точно, ама патки - разни... Затова - на различни места с тънка кожа.

Най-органичния прогестерон го добиват от урината на бременни кобили (да се чудиш органичен ли да търсиш или синтетичен) newsm78

Само с естрогените има проблем - преди 3 години аз имах 5 пъти повече естрадиол от жена ми. Ама не вярвам да я надживея.

# 127
Ето какво писмо получих от I-herb:

"Dear iHerb International Customer,

Here's some good news: We have reduced our already low DHL shipping rates by up to 50%, effective through June 30th.
For example, a 16-pound (7.3 kilo) package to Great Britain which normally costs $33.00 will now ship for just $16.95.

Starting July 1st, iHerb will no longer offer free U.S. Airmail shipping for orders over $60.00. We will, however, continue to offer the flat $4.00 Airmail shipping.

Take advantage of these reduced shipping rates while they are available during the month of June."

# 128
Продължавам да ви чета

# 129
  • В сънния Люлин, прибулен...
Ето какво писмо получих от I-herb:

"Dear iHerb International Customer,

Here's some good news: We have reduced our already low DHL shipping rates by up to 50%, effective through June 30th.
For example, a 16-pound (7.3 kilo) package to Great Britain which normally costs $33.00 will now ship for just $16.95.

Starting July 1st, iHerb will no longer offer free U.S. Airmail shipping for orders over $60.00. We will, however, continue to offer the flat $4.00 Airmail shipping.

Take advantage of these reduced shipping rates while they are available during the month of June."

Полезно, мерси   bouquet

# 130
  • Пловдив
Hot pepper-беше написала ,че ако съставката диоскорея не присъства в крема то той не е органичен .В нито 1 крем който съм набелязала я няма тази съставка.Значи ли това ,че в айхерб няма крем с органичен прогестерон?
Е, не твърдя, че съм спец по въпроса, но мислех, че естествения идва само от тази билка - диоскорея или див ямс - wild yam. Наскоро видях и кремове, в които имало прогестерон от соя. В тази соя всичко ли има! Аз искам да я избягвам, тя навсякъде присъства.

Пинки, д-р Папазова съм я виждала и по BTV. Нея периодично я канят в някое здравно предаване, където говори много увлекателно, обещава, че лекува всичко, дори и рак и после я затрупват пациенти. Много е убедителна, от опит знам.

# 131
Аз защо знам че соята бъка от естрогени newsm78 newsm78
Даже някои автори я отричат. Моля по компетентните да ни просветлят Hug

# 132
Първо,момичета, една приятелска забележка - научете се да търсите информация. По-добре е отколкото да чакате.

Сега, въпросът е доста сложен. При деца, мъже и жени с доказан рак на гърдата - абсолютно противопоказани. За здрави жени - без значение. За бременни жени до 4-5 гестационна седмица - да се избягват (могат да объркат сексуалната ориентация на детето!) След това може.

Ето ви един списък на фито естрогени - запомнете сано първите 4-5.

Phytoestrogen food sources               Phytoestrogen content (µg/100g)
Flax seed                                                   379380
Soy beans                                                  103920
Tofu                                                             27150.1
Soy yogurt                                                   10275
Sesame seed                                                8008.1
Flax bread                                                     7540
Multigrain bread                                            4798.7
Soy milk                                                         2957.2
Hummus                                                           993
Garlic                                                                603.6
Mung bean sprouts                                          495.1
Dried apricots                                                   444.5
Alfalfa sprouts                                                   441.4

# 133
Първи проблем - освен фитоестрогени има и ксено естрогени. Химикали, пестициди, пластмаси с естргенен характер.

Ето ви такъв списък:

alkylphenols (intermediate chemicals used in the manufacture of other chemicals)
atrazine (weedkiller)
4-Methylbenzylidene camphor (4-MBC) (sunscreen lotions)
butylated hydroxyanisole / BHA (food preservative)
bisphenol A (monomer for polycarbonate plastic and epoxy resin; antioxidant in plasticizers)
dichlorodiphenyldichloroethylene (one of the breakdown products of DDT)
dieldrin (insecticide)
DDT (insecticide)
endosulfan (insecticide)
erythrosine / FD&C Red No. 3
ethinylestradiol (combined oral contraceptive pill) (released into the environment as a xenoestrogen)
heptachlor (insecticide)
lindane / hexachlorocyclohexane (insecticide)
metalloestrogens (a class of inorganic xenoestrogens)
methoxychlor (insecticide)
nonylphenol and derivatives (industrial surfactants; emulsifiers for emulsion polymerization; laboratory detergents; pesticides)
pentachlorophenol (general biocide and wood preservative)
polychlorinated biphenyls / PCBs (in electrical oils, lubricants, adhesives, paints)
parabens (lotions)
phenosulfothiazine (a red dye)
phthalates (plasticizers)
DEHP (plasticizer for PVC)
Propyl gallate (used to protect oils and fats in products from oxidation)

Става страшно, нали?

Тук влизат и прословутите парабени в козметиката.

# 134
Третият удар - самите естрогени са с различна активност. Естрадиолът Е2 е стотина пъти по-силен от естрана и естриола.

Ако блокираме естрогеновите рецептори с фито естрогени и изместим естрадиола - печелим.

Или ако блокираме рецепторите с лекарства (тамоксифен)...

Стига ви толкова.  Mr. Green С повече информация само ще ви объркам.

Пазете близките си от естрогени, а вие се защитавайте с прогестерон.

Просто и ясно. bowuu

За съпоставка: дневно производство но естрогени за здрава небременна 30 годишна жена - 200-250 мкг (усреднено за целия месец).

Общи условия

Активация на акаунт