Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 322
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Аз съм в очакване скоро да пристигне и моя комплект с ензими. Ще ги пия предимно заради проблема ми с вените... Въпроса ми е като ги пия сутрин може ли след това да пия кафе или чай, или трябва да чакам 1 час?

# 151
  • Тука, под липите стари...
Най-добър е ефектът ако поне час не консумираш нищо. Но ако не можеш без кафе, то трябва да е чисто, без мляко или сметана.

# 152
samuel, аз и Фея също имахме покачване на апетита при приема на ензими. А аз поради естеството на заболяването ми си имам и много бърз метаболизъм, та комбинирането му с ензимите при мен беше доста по-сериозно от обикаляне край хладилника и похапване  Wink  Бях заприличала на хищник  Crazy

# 153
  • Пловдив
 Shocked за колко време преминава този апетит?

# 154
Ами като спреш ензимите  Joy Но сигурно на хора например със забавена обмяна това ще е добре, а тези които са с нормална само ще понаобикалят хладилника, предполагам  Laughing

# 155
Shocked за колко време преминава този апетит?
аз спрях ензимите и гладът спря Peace

# 156
  • Тука, под липите стари...
Промяната в апетита беше осезателна. Качих няколко кг, които за моите 1.60 см. са си много. След като ги спрях апетитът се нормализира, вече почти свалих килограмите, които ми бяха в плюс.

# 157
Някой пиеше от вас кефирена гъба.....някой знае ли повече инфо?

# 158
Както бях писала нагоре в темите, направих един курс с ензими с продължителност от около 3 месеца. Честно казано чувствах се добре, тонизирана като цяло, а и аз ги вземах точно с цел пречистване на организма. Скоро обърнах внимание, че белега от секциото ми почни е изчезнал, може би също ефект от ензимите. Това, което мога да кажа със сигурност сега, след като минаха няколко месеца от както не вземам ензими, е че докато ги пиех се чувствах непрекъснато гладна. Мислех, че си внушавам, но сега съм сигурна. Слек като ги спрях апетитът ми намаля определено. Не искам да кажа нищо лошо за терапиятат с ензими, но явно върху моя организъм имат и такъв ефект.

И при мен е така Confused, но по-лошото е, че започна да ме боли яко стомаха.
Спрях да ги пия на гладно и сега поне той не ме боли, но апетита все още е наличен Crazy

# 159
zdravei pinki,az sam maikata na deteto s revmatoidnia artrid na 7 godini ot burgas. Mnogo vreme mina,no 4ak sega imam vazmognost da pora4am enzimite. Tarsi ,no sam zagubila tezi koito ni prepora4a,ako si taka dobar otnovo da mi gi napi6e6.Sa6to taka kak sedi vaprosa s Iherb,razbrax 4e ste imali problemi. Ot kade da gi pora4am?

# 160
Тъй като аз конкрнетния случай не го помня (извинявам се за което), а и не помня кога точно сме го дискутирали, ми е трудно да повторя същите препоръки. По принцип общият пакет ензими е описван многократно назад в темата.

Мисля, че за тебе е по-лесно да го потъсиш и прочетеш, отколкото аз да го потърся случая, да го прочета и да го напиша пак.

Освен ензмите се пият и други добавки, които сигурно тогава съм описал.

Проблем със сайта айХерб имаше преди два месеца. Сега всичко е наред.

Ако имаш някакви доуточняващи въпроси - оставам на разположение.

# 161
цитирам Пинки......  в помощ  на zoior

1. Pancreatin    250 caps 3х1          
2. Bromelain     180 tabl    3х1                        
3. Papaya Enzyme    360 chew  3х2            
4. Serrapeptase      90 caps  3х1                    
5. Nattokinase     90 caps  3х1                            
6. Protein Digest  3х1
Когато си пиете ензимите, пийте ги с повече вода. Поне цяла чаша.
на гладно 1 час преди храна и 2 часа след прием на такава

От всички ензими нас ни интересуват само протеазите , защото имат системно действие.

Желателно е да се приемат различни по вид протеази, защото разкъсват протеините на раазлични места. Колкото повече, толкова по-добре.

Приемането трябва да бъде в голем дози за да изпълни предназначението си. Една комбинация от три пъти дневно х (Бромелаин - 1 табл., Панкреатин - 1 капсула, Серрапептаза - 2 капсули и смучене на Папаин - 2 табл.), което приемам аз, може да го приемете като база за сравнение.

Приемането на ензими в такава доза трябва да продължи (годините - 20) дни, ако нямате никакви конкретни оплаквания. При лечение на конкретно заболяване се пие до излекуването, но не по-малко от горепосоченото.

При болки в гърлото се отваря една капсула серрапептаза, изсипва се върху лъжичка или лист хартия и се изсипва под езика. Държи се около 1-2 минути, изжабуркаме се и го гълтаме.
При нужда се повтаря.

Споменатите ензими нямат никаква (или недостижима) токсичност. Ограничаването на дозата идва единстено от цената.

Бромелаинът може (много рядко) да предизвика алегии. Спираме го и продължаваме с останалите.

Ензимите се пият за окончателно излекуване. След това е хубаво да се пият един-два пъти в годината по за седмица, заради нови фибринови отлагания. Или да се пие по едно хапче с храната, непрекъснато.

Съществуват още много видове ензими. Ако срешнете някой, можете да го пиете допълнително. Най-честото приложение на ензимите (в тази аудитория) е при артрити и други ставнодегенеративни болести, високо кръвно, атеросклероза, фиброзни образувания в гърдите, кисти, включително ПКЯС, сраствания, синузит и подпомагане леченито на рак.

При мъжете можете да прибавите и проблеми с ерекцията, породени от фибрина.

Поради изключителната полезност и пълната безвредност на ензимте, можете да пробвате да ги прилагате и при други болести.
Последна новост - протелитичните ензими са ефективни при лечение на Кандидаза - гъбясване с Candida albicans. Особено ефикасен се оказва Папаинът - действа първо в устата, а след това и надолу

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 14:04 от feyaa

# 162
Страхотно обобщение, feyaa  Hug !

Това имах предвид преди като предложих да се направи едно обобщение в началото на нова тема. Дано при следващата тема Пинки използва това.

Успешен ден!

# 163
  • Пловдив
Аз искам да питам има ли в редиците ползващи ензими такива, които се лекуват с хомеопатия? До колко е съвместимо? Не се ли противопоставят по някакъв начин?

# 164
Благодаря, feyaa!

Въпреки продължителния ми стаж тук, с някои неща не мога да свикна и реагирам като мъж. Аз бих чел и търсил с часове, само за да не питам.

Към горното обобщение бих прибавил и Protein Digest.

benitta -  не съм компетентен по методите на хомеопатията, но ми се струва, че двата подхода са несъвместми.

Общи условия

Активация на акаунт