Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 159 113
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
 Mr. Green Аз да дам малко отчет и да задам една камара въпроси  Blush Mr. Green
Значи, след първия прием изчезна боцкането. Зъбките ми с една идея изсветляха, надявам се не си го внушавам. Обаче, ми се появи една раничка отстрани на езика - като афта, защото не съм забелязала да съм се прехапала  Rolling Eyes И се чудя възможно ли е да се е получила от Папаина? Всъщност вечерта си заспах с таблетките в устата, а така се разтварят по-бавно и устата ми е била по-дълго време подложена на ензима. Аз така травя с Прополките и при тях ефекта така се подобрава, но с ензимите не знам Rolling Eyes
Определено се оказва много трудно за мен да правя 3 часови паузи между храненията. По това време покрай мен е пълно с плодове... и направо се побърквам като гледам купа пълна с череши, а аз чакам 3 часа за да си мушна няколко в търбуха  Embarassed
От тук ми идват два въпроса - мога ли вместо дневен прием, да го направя нощен ? Mr. Green По лесно ми е да се събудя 3 пъти и да си лапна таблетките, вместо цял ден да си гледам часовника и да се набумкам яко с череши, щото да си имам в резерв  Blush
И би ли се променил ефекта ако пазя дистанция само от протеинови храни? Т.е да мога да си хапвам плодчета на воля  Blush ?

Забравих да кажа, че имам леко дразнене на едната сливица, като аха да ме заболи гърлото, а мъжът ми направо си кашля вече (и той ги пие). Както писах нямам други ензими  Confused Защо точно Серазима има ефект върху възпалено гърло, а другите ензими нямат? Нали всичките разкъсват вериги, просто е на различни места?
Имам още една камара размишления по адрес на ензимите, но засега ще си ги превъртя няколко пъти в главата и ако не намеря отговор... ще питам  Blush Peace

# 181
benitta относно дозата папаин - пише 3 табл. след хранене. Общото количество в трите таблетки е сравнително малко - 45 мг. В това на нау фуудс в 2 табл. има 100 мг + още 80 мг. от плода.

Някой пил ли е алое вера? http://www.iherb.com/Aloe-Vera-Liquid  Нещо такова ? Търся отзиви.
Пинки, извинявай за спама, но тук има доста хора, които пият различни добавки и затова си позволих да попитам тук.
Не съм пила, но е противопоказно срещу определени проблеми. Сещам се за тумори. Разрови се по-обстойно.

Бащата на една позната пи алое, точно защото имаше рак. Не че се оправи  Sad

# 182
Голямо дете - ензимите се култивират (отглеждат) като маята или киселото мляко. Те са жива материя и не могат да се синтезират!

Уточни се за какво търсиш алое, за да сме по-полезни.

benitta - боцкането е резултат от перфорация на лигавицата от микроорганзми. След дезинфекцията с папаин, бактериите измират, перфорацията заздравява и боцкането престава.

Папанът не може да ти "прогори" лигавицата. Все пак не заспивай с хапче в устата, да не се задавиш.

Папинът го смучи след хранене - почиства зъбите и между тях. Останалите ензими се пият на гладно.

Ние говорим за протеолитични ензими, т.е. такива, които атакурат протеините. В черешите протеини няма. Яж, колкото имаш череши.

Рецептата, която цитирам против болно гърло, синузит и инфекции по носоглътката се изпълнява със серрапептаза. Който иска, може да пробва  с друго, мене този вариант ме устройва.

А вие, както разбирам, за сега пиете само папаин...Слабичко е. Серрапептазата която пием е доста силна - 40 000 HUT. По три пъти на ден...

# 183
И тук да попитам:

Има ли някой измежду пиещите редовно ензими, хапан от комар? (е, и бълха става)

Около Дунава или Марица?

Какъв е ефектът?

# 184
  • София
Здравейте!
Аз пих до преди няколко дена ензимите (пълният набор за 30 дни). Докато ги пиех  и сега са ме хапали комари (забравям да се пръсна с репелент), но не на Дунав или  Марица.
Не забелязвам никаква разлика с ухапване от предишни години.
Комарите хапят по-топлокръвните. Така, че може няколко човека да са заедно, а само един да е нахапан.
Използвам постинга да попитам Пантерата защо продължава да пие ензимите, след като на много места е казвал, че няма сериозни здравословни проблеми? Също и защо приема LDN, ако не е тайна?

кодове за 5$ отстъпка при първа поръчка в i-herb
 JUR195

VET593

YUR492

# 185
Значи - не очаквам ензимите да въздействат на комарите, а да притъпят алергичната реакция на организма при ухапване. При мене става.

Аз нямам сериозни здравословни проблеми. За възрастта си. Но съвсем без проблеми - не съм. Кръстът ми е паянтов (само когато съм прав), кървяха ми венците, имах бронхоспазъм, косата ми намалява и други дреболии. (а, бях взел да забравям...) Това за комарите - не го броя...

А, още - имах шум в ушите, дясното око ми съхнеше (от неправилно мигане?!?), естрадиолът ми беше пет пъти повече отколкото на жена ми, стигнах до 115 кг(неправилно разпределени)...

Сигурно ще се сетя още нещо, ама ще ви се сторя много гнил...

Всъщност за антиейджинг добавки чета и прилагам редовно от 2005 г.

# 186
  • Пловдив
PinkPanther, благодаря  Hug
Явно като за първа поръчка съм се объркала добре  Mr. Green
Аз пък как съм решила, че тези 45мг са за една таблетка...
Явно никава няма да я свърша с тоя папаин. Ама по принцип, ако си беше в правилното количество, щеше ли да свърши нещо при смучене на гладно, освен почистване на зъбите?
 ooooh! Трябва да си правя пас пред съпружието, че ако разбере каква съм я надробила...
Ама да видим след 2 седмици дали няма да отчетем ефект  Mr. Green

# 187
Нищо, ще си го изпиете. Ензими по принцип се пият различни и в по-големи дози. Папаинът - след хранене за почистване на устата и между зъбите. Щом твоят е на капсули - разтвори го в сок и се жабуркай. Иначе - за добро храносмилане.

# 188
Уточни се за какво търсиш алое, за да сме по-полезни.

Намерих една рецепта в нета с алое, мед и вино. Искам да я пробвам. Пише алоето да е от листа, но аз листа нямам откъде да взема, затова си помислих че мога да ползвам готова течност.

# 189
  • Пловдив
В здравословните магазини продават алое в бурканчета. Изглежда като...компот от алое, ама с повече парченца  Peace

# 190
Извинете, грешка !  Peace

Последна редакция: вт, 22 юни 2010, 13:01 от Bibita

# 191

Здравейте !  Hug
Поздравления за темата и специално към автора Пинко 
Искам да попитам дали причината за затлъстяването ми може да е липса на ензими?
Цял живот съм си била пухкава, но вече стигнах критична според мен точка за моите 158 см. съм около 90 кг. Верно е, че не консумирам много от полезните храни, просто не мога да се престраша даже да ги опитам. Подлагала съм се на хормонална терапия за ин витро и предполагам това също е допринесло за екстра килограмите. Ще се радвам много, ако ми дадете съвети какво да правя и даже конкретни комбинации от ензими, а аз ще си ги поръчам чрез вас, понеже не съм в час с поръчките.
Благодаря ви предварително !   Hug

# 192
Tea - fea - виж, не е толкова просто. Имаш проблем с метаболизма, но къде точно?!?

Нужни са изследвания на глюкоза, тироидни хормони, полови хормони (тях сигурно ги имаш), пролактин...

Ензимите или липсата им директно не могат да предизвикат или предотвратят затлъстяване, но могат напр. да лекуват ПКЯС - честа причина за затлъстяването. Или да предовратят развитието на диабет...

Така че първо трябва да знаем причината...

И съветът е: изследвания! После ще знаем какво да търсим.

# 193
Благодаря за съвета,Пинко ! Hug
Сега съм отново на хормонална стимулациа, ще правя пак ин витро,за да увеличим семейството ,та значи живот и здраве да забременея и родя, тогава ще направя нужните изследвания, защото сега хормоните ми не са в нормалните си стойности.

# 194
Izwinete, no zapis.......

Общи условия

Активация на акаунт