Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 236
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Пинк, от серрапептазата и натокиназата по 2 бр. ли се пият на прием? Ако правилно съм запомнила от тях по 2, а от останалите ензими по 1 хапче на прием или...?

# 466
кия - аз пък изобщо, понеже съм мъж...

Честно казано, нямям представа какви са тези соеви деривати.

Ще се поровя.

easypeasy - три пъти дневно, по едно хапче от всички (папаин - 2), на гладно.

afwitch Код за 5 $ отстъпка XIX862

# 467
  • София
geos, благодаря ти! По колко пиете от всичко? Усетихте ли някакви ефекти?  

кия
Пие се от всяко по едно 3 пъти дневно, "на гладно". Само Папаята се дъвче по 2 таблетки.
Аз лично мога да кажа, че се справих с шум в ухото. Надявам се да съм почистила някой и друг кръвоносен съд.
След като пих 2 месеца пакета ензими ни правиха профилактични изследвания и се оказа, че всичко ми е в норма, а предните две години имах доста висок холестерол. За майка ми не мога да кажа нещо конкретно. Надявам се да има полза. Тя се оплака, че след 40 дена получила болки в стомаха, но тя посмъртно не иска да изпива цяла чаша вода, което е много важно.

Това са синтезирани указания от Pink Panther:

Оптималният вариант като цена на поръчката включва:

1.-Now Foods, Protein Digest, 60 Vcaps (NOW-02971) - 3 бр.
2.-Now Foods, Bromelain 2000 GDU, 500 mg, 180 Tablets  - 1 бр.
3.-Now Foods, Pancreatin, High Potency, 4x - 500 mg, 250 Capsules (NOW-02946) - 1 бр.
4.-Now Foods, Papaya Enzymes, Chewable, 360 Lozenges (NOW-02972) - 1 бр.
5.-Doctor's Best, Best Serrapeptase, 90 Veggie Caps  - 2 бр.
6.-Doctor's Best, Best Nattokinase, 2,000 FUs, 90 Veggie Caps  - 2 бр.

Покрива три приема дневно за два месеца за един човек, или  три приема дневно за един месец за двама души
Комбинацията се разделя в две отделни поръчки, като големите буркани заради теглото се разпределят в двете поръчки.

Първоначално приемането на ензими в такава доза трябва да продължи (годините - 20) дни, ако нямате никакви конкретни оплаквания. При лечение на конкретно заболяване се пие до излекуването, но не по-малко от горепосоченото.

След това е хубаво да се пият тъй като организмът продължава да страда от липса на ензими и заради нови фибринови отлагания в един от следните варианти:
минимален вариант
- 1-2 пъти в годината да прилагаме същата схема по за една седмица.
оптимален вариант
- ежедневно по 1-2 таблетки панкреатин с храната (като дигестивна поддръжка) и веднъж в годината пак да прилагаме пълната схема за една седмица.

Ензимите се почват постепенно : сутрин - 1, обед 1 + 2, вечер 1 + 2 + 3, другата сутрин 1 + 2 + 3 + 4 и т.н., докато почнат да се пият всички ензими.
С ЧАША ВОДА НА ГЛАДНО!
"На гладно" се разбира един час преди ядене и два часа след ядене.
Бромелаинът може (много рядко) да предизвика алергии. Спира се и продължавате с останалите.

http://www.iherb.com/  Кодове за 5$ отстъпка YUR492, VET593, JUR195

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 16:55 от geos

# 468
  • Плевен
Браво  Hug  bouquet, много добре систематизирана информация. Точно от това имахме нужда Peace

# 469
geos, ама наистина браво!!!!  Hug Страхотна работа! Преписах си го! хихих
 А дали не може да се слага в началото на темата - така ще бъдат избегнати много въпроси, задавани от такива като мен!  Mr. Green

# 470
Пинк, благодаря за уточнението! Hug
Досега пиех по 2, но така или иначе не взимам протейн дайджест в момента. При мен минаха 2 седмици откакто приемам ензимите. Още е рано, но това което забелязвам като ефект е страхотно облекчение при дишането с носа, който сега е напълно отпушен. Имам целогодишна хрема и сунузит. Дано да минат напълно.
Не усещам прилив на енергия, за който някои споменават. Чувствам се нормално. През първия ден от цикъла като че ли наистина кравотечението беше по-обилно, но не съм сигурна дали е от ензимите. При мен това е относително така или иначе и всеки месец е различно. След 2-рия ден беше както обикновено, по-слабо. Друго, което ми направи впечатление е една гъбичка на палеца на крака, която имам от ок. година като че ли започна да заздравява. Но не съм сигурна още, че се е излекувала напълно. Това е засега. По-натам ще споделя и на белезите ми как се е отразила терапията, че още е твърде рано. Peace

# 471
  • София
Здравейте!
В началото на темата указанието може да се сложи от автора и съвсем не е лоша идея.

http://www.iherb.com/  Кодове за 5$ отстъпка YUR492, VET593, JUR195

# 472
  • София
Решила съм за себе си да правя всяка година-пролетта по един двумесечен курс с ензими....нещо като прочистване  Simple Smile

# 473
Да попитам ензимите как се отразяват на критическата?Имам бегъл спомен,че някъде из темата четох нещо,но не можах да го намеря.

# 474
Ell Ell, досега като че ли не сме коментирали приложението на протеолитичните ензими в тази насока. Аз лично смятам, че ако е само за това, по- удачно (пък и по- евтино) ще ти е да потърсиш някой специализиран продукт от www.iherb.com . Там има за всичко, всякакви комбинации, с треволяци, витамини и какво ли не. Ензимите са супер, но тях ги препоръчваме най- вече при хронично възпаление, при което се наблюдават няколко заболявания едновременно, тъй като тяхното предназначение е основно да разграждат протеини и по този начин да прочистват органите от натрупан фибрин, при което могат по естествен път да се повлияват различни състояния и болести като артрити, алергии, следоперативно възстановяване, спортни травми, разширени вени и пр. Всеки може да опита за нещо конкретно и да прецени за себе си, както Пинк ни е съветвал неведнъж. Тук сме хора готови да експериментират, тъй като за съжаление в България не са така популярни, както другаде. Колкото по- възрастен и повече здравословни проблеми има, ефектът от протеазите е по- осезателен. Hug

# 475
Ензимите се препоръчват при възраст около критическата, но нямат пряко въздействие върху хормоналния баланс.

Бих препоръчал профилактично изкарване на един едномесечен курс.

Независимо от него бих препоръчал обезателно прием на прогестерон (като крем) и магнезий.

Други добавки - съобразно оплакванията.

# 476
Пинки, като нямат пряко въздействие, в какво се изразява косвеното въздействие, понеже се надявах да се отразят и на хормоналните ми проблеми.  Sunglasses

# 477
Имам предвид, че ензимите не вдигат и не свалят хормоните.

Но ако имаш (не дай си Боже) тиреодит на Хашимото или аденом на хипофизата или друго заболяване, разбъркващо хормоните, прилагането на ензимите би могло чрез повлияване на заболяването да доведе до оправяне на нещата.

# 478
Здравейте видях темата преди няколко дни и още не съм изчел всичко но трябва да кажа че съм впечатлен.Искам да ви попитам дали някой се е повлиял добре от ензимите при ревматоидно заболяване,защото аз съм с Бетерев и мисля да пробвам.Другият ми въпрос е как,от къде и какво да поръчам?

# 479
Другият ми въпрос е как,от къде и какво да поръчам?

На предишната страница geos е дала подробно обяснение какво поръчваме обикновено и как се пие. Просто я прегледай, за да не пълним темата с едни и същи справки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт