Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 316
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • Paris, France
*Dory*, добър е. Ние него приемаме. Няма вкус, което е голям плюс за деца. По 4-5 капки давам 2-3 пъти в седмицата в лъжица с омега-3. Аз редувам масло от дроб на моруна, в което си има витамин Д, но има и вит. А. За да не предозирам с витамин А през ден, вместо това масло, давам рибено масло без витамини + капки от показания от тебе витамин Д. Това е най-добрият витамин Д на който съм попадала. Вече гледам каквото мога да купувам течно или на прах. По-лесно е да се приемат така, отколкото да се гълтат дражета и хапове. Само чакам да ми свърши витамин К на хапчета и ще купя течния. Хем по-евтино, хем по-лесно.

# 601
Nevena Virolan , благодаря за отговора !  bouquet

# 602
Този вит. D е 100 М.Е. на капка. Вигантолът е 660 на капка. Като имаш предвид, че на децата препоръчваме по 2 капки Вигантол дневно през зимния сезон, можеш да си го сметнеш.

# 603
Малеее, значи трябва да давам по 12 капки дневно! Ама Вигантол няма! И Деавит няма... Както и да е, ще давам по 12 капки и туй то Crazy

# 604
# 605
Пинки, и тази тема ми е интересна  Heart Eyes Ще следя!

# 606
  • Paris, France
*Dory*, аз съм доволна от този витамин. Писах, че давам 4-5 капки на ден и редувам с масло от дроб на моруна заради витамин А. Витамин А е важен и работи заедно с витамин Д. В храните тези 2 витамина са заедно. Затова те съветвам да вземеш и някое рибено масло с тези витамини и да даваш от него зимата. Пинк Пантер беше пуснал линк към най-евтиното в айхърб, ето това:

http://www.iherb.com/Natrol-Norwegian-Cod-Liver-Oil-Cherry-12-oz … 355-ml/24477?at=0

Преди ден го получих, вкусът е ОК и се дава само по 5мл.

2004г, докато кърмех, приемах вигантол. Оказа се, обаче, че нивото на вит Д ми е на долната граница и ми предписаха ударна доза на ампули. Вигантола и аз го харесвам заради ниската доза и липса на вкус  Peace.

Ходихме на профилактичен тази година и Джи Пито изписа на децата по ампула вит Д 200 000 единици. Тук го дават на всяко дете зимата. За този вит Д говоря:

http://www.vidal.fr/Medicament/zymad-19221.htm

Поспорихме с него (аз съм против ударни дози). Той е против маслото от дроб на моруна заради старите схващания, че може да се предозира с витамин Д. Понеже го пият редовно, изследвахме. Резултат - и двамата са на горната граница. При норма от 50 - 125 те са на 101 и 123!!!!! респективно. Ретинолът е на 800 и 485 и  при норма 430 - 860. Откъде е огромната разлика, не знам. Важно е, че е в норма.

Това ти го пиша, за да ти покажа, че и при по-ниски дози има полза и че, колко ще усвои, зависи от организма а не само от приетото количество.

На мене 12 капки всеки ден ми се виждат много. За начало, ако досега не си давала, е добре.

Hug

# 607
  • София
Моля за помощ, в момента не мога да преровя цялата тема, а знам, че съм срещала отговора:
Имам остра болка в гърбя, в едната плешка, не знам дали е възпален мускул или нерв. Помня, че един от ензимите помагаше при такива болежки, но кой и в каква доза да е?
Благодаря предварително!

И аз съм с такива симптоми.... Close

# 608
  • София
От много четене не разбрах мога ли да лекувам запушен нос със серапептаза ? Примерно да разтворя във физиологичен разтвор и да накапя, някой пробвал ли е? Ако й я давам разтворена в сокче дали ще повлияе и на носа?

Сега успях да намеря, че не се слага в носа, защото е опасно, но аз още вчера от бързане да пресека хремата сложих. Понеже тръгнат ли й веднъж сополи , минимум 10дни няма спиране с нищо.

Последна редакция: пн, 13 дек 2010, 10:11 от triffy

# 609
  • Варна
Моля за помощ, в момента не мога да преровя цялата тема, а знам, че съм срещала отговора:
Имам остра болка в гърбя, в едната плешка, не знам дали е възпален мускул или нерв. Помня, че един от ензимите помагаше при такива болежки, но кой и в каква доза да е?
Благодаря предварително!

И аз съм с такива симптоми.... Close
Мятай серрапептазата веднага! Вече 8 ден пия и почти нямам оплаквания, макар че дори не успях да пия толкова голяма доза, колкото Пинки беше написал. (Не знам дали има връзка, но след първия ден с голямата доза имах сърсебиене и понамалих малко). Само метилкобаламин не намерих, но и така се чувствам почти оздравяла.

Пинки, да си жив и здрав!   bouquet

# 610
  • София
Не мога да си спомня дали съм чела, ензимите могат ли да се взимат успоредно с аспирин ?

# 611
Няма прблеми  и с аспирин и без аспирин...

# 612
Някой давал ли е на деца системни ензими?Много се ядосах вече,тъпча детето с Енбрел,преднизолон иМетотрексат а е само на 5 год.Знам че никой ревматолог няма да е съгласен,но аз ще проуча повече и ще опитам.Моля,ако някой има информация или линк по темата да сподели!Може би със Серапептаза да започна,или този комбинирания немски препарат Вобензим......Пинко ти как мислиш?

# 613
Щом питаш какво мисля - мисля, че цялата група родители на деца с артрит загубихте цяла година...

Ако се интересуваш - чети тук:

http://www.google.bg/#q=juvenile+arthritis+%2Bsystemic+enzymes&a … =4e4671426ebb87ae

А моето мнение - почвайте със серрапептаза (~5000 HUT/kg тегло дневно). Поне е абсолютно безвредно. И може да се съчетава и със стадартната терапия.

И тук:

http://www.systemicenzymesupport.org/conditions/rheumatoid_arthritis.htm

А вобензимът не е лош, но е много скъп.

Последна редакция: чт, 16 дек 2010, 18:00 от PinkPanther

# 614
Благодаря Пинко,не е лесно човек да поеме такава отговорност за детето си,но мисля че е по-безотговорно да си затварям очите за алтернативи.Убедила съм се в ефекта на ензимите за външно приложение.Преди години работех във ветеринарна аптетка.Комбинация от ензими,антибиотик и някакво багрило -под формата на спрей,немско производство/Неокаф мисля/-невероятен ефект за гнойни рани,некрози,абсцеси.Понякога хората го вземаха за себе си,дори неофициално лекари ги изпращаха при нас.

Общи условия

Активация на акаунт