Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 106
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
  • Paris, France
И аз нямам опит с кверцетин. Ние ядем много лук и освен това правя сок от много лют лук със сокоизтисквачката и давам на народа в къщи. Ние, женското съсловие, консумираме по-малко, защото има положително въздействие върху тестостерона. Препоръчах една рецапта с лук, мед и други на познат заради белите дробове и след 3 месеца тестостеронът му беше скочил двойно, което за мадама не е добре. Ние не приемаме кверцетин специално като добавка (освен ако го има в малки дози в някои мултивитамини). Не мисля, че ще навреди. Зная със сигурност, че сваля кръвно. четох в един тукашен форум, че го приемат за възпаление на белите дробове и имало малък ефект, но недостатъчен за спиране на нискодозирания налтрексон. Аз, вместо кверцетин, бих си купила една хубава сокоизтисквачка и всеки ден бих правила сокове от цели ябълки, лук, магданоз, джинджифил, моркови, лук и каквото ви дойде на ума. Но, няма да и навреди определено.

Всичко люто би помогнало - чушки, чесън, лук, джинджифил. Гаргари с лют червен пипер. Първо пари, но бързо успокоява болката. Ако не можете да ядете люто - капсаицин на хапове. Куркума и канела е добре да се приемат, ама забравих защо.

Хубави мултивитамини и минерали с магнезиум, цинк и малко мед (приемът на цинк води до загуба на мед).

Много вода.

Масажи, загряване на болното място със затоплена във фурна торба със сол.

Органичен ябълков оцет

Ензими - тук бромелаинът е много популярен, серапептазата знам, че помага.

Промивки на носа с разтвор на бикарбонат - това на нас ни пресича хремата. Освен това успокоява болката и тежестта.

Витамин А много помага за отити, синузити и подобни. Бях чела в един форум, че много хора след продължителен прием на високи дози вит Д развиват синузит. Рибено масло с вит Д и А би помогнало.

Амииииии, това засега. Успех!

# 586
  • Пловдив
случайно открих че тамяна
Тамянът (арабски,لبٌان ,лубан) е ароматна смола добивана от дърветата от род Boswellia
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B0%D0%BC%D1%8F%D0%BD

ровейки се в нета и търсейки народни илачи за камъни в бъбреците, понеже една позната каза че едно зърно бял тамян увито в парче хляб
/защото тамяна развалял емайла на зъбите свършило чудеса/.................. изкарало камъните на желе и изчистило всички песъчинки

а той се оказа смола от Бозвелия  newsm78

Последна редакция: вт, 30 ное 2010, 14:26 от MAMA GALQ

# 587
  • София
Е, благодаря ви много! Чудесни сте!

# 588
  • София
Започнах да лекувам на мъжа ми синузита по схемата с ензимите, още чакам папаина и не съм купила Protein Digest, та с останалите 4вида 3 пъти по 1. Понеже му е хроничен колко време следва да ги пие  - годините - 20 са има няма 10дни, което ми се вижда малко  newsm78

# 589
Нека ги пие 20 дни, но да прави и гаргара със серрапептаза, разтворена в чаша сок.

# 590
PinkPanther , бих искала да попитам, дали си запознат с колоидните минерали,
защото четох много хубави статии за тях и действието им, при много страшни заболявания.
Намирам една - две фирми в България, които ги продават, ама самите опаковки ми се виждат съмнителни.
Инатесува ме дали някой ползва, и от къде ги купува.
Ако трябва ще пусна една статия, но не е за тая тема, затова се възпирам.

# 591
Отдавна не съм се обаждала, но редовно чета темата!!! След като си разкажа патилата, моля, особено Пантерата да си каже мнението. Започнах ензимите  Protein Digest,  Bromelain, Pancreatin, Serrapeptase, Nattokinase по 3 пъти на ден на гладно. Изкарах така 1 месец, като през последната седмица се подложих и на колонотерапия /3 сеанса/ за по яко изчистване на колона от вредните бактерии /да напомня само, че съм с РА/. След това приемах и пробиотици, както се полага.  До тук добре, но 10 дена след колонотерапията /все още пиех ензимите/ получих ентеро-вирусна инфекция, по-точно това беше моята диагноза след като към 2 ч. през нощта, се събудих от силни коремни болки и спазми  Cry, но интересно без разстройство.  Следващата седмица получавах много често спазми, после нещата се влошиха, въпреки че спазвах някаква диета, започна гадене и повръщане и температура 37.1 С. Може би някакъв ентеро-колит.  Появи се и гадна силна режеща болка в кръста, явно възпаление, вследствие чревната инфекцията и започна одисеята по болницата, та три дни. Стреснах се от кръвните изследвания - утайка 90, като все още нямах ставни болки и се чудех какво се случва.  Но ето, че 2 дена след това, т.е. общо 10 дни след нощната чревна атака ме споходи страхотно възпаление на всички стави.  Между другото от ензимите имах известно подобрение.  Бях се обнадеждила и изведнъж срив.  Сега пак съм на дипрофос - инж. От 2 седмици започнах и налтрексона. И все се питам къде сгреших и дали да продължавам с ензимите, въпреки че съм доволна. Ето и сега след тяхното едномесечно прилагане усещам и други положителни неща, като прилив на енергия, по-слаби болки, по-силен и бърз ефект от приложението на някои медикаменти, а пък аз обичам да експериментирам. Твърдо решена съм да се излекувам от скапания артрит #2gunfire  #Cussing out,  който вече съм убедена, че съм получила като подарък преди 4 години от друга още по-страшна чревна инфекция, която изкарах, въпреки, че винаги съм била много педантична по отношение на хигиената. Сега как да прилагам ензимите,  newsm78, може би намаление на дозата или интензитета?!! Или може би малко почивка, което в момента и правя!

# 592
Между другото, всичките ми ензими са от Now Foods, само Serrapeptase е 60,000 IU или 60 000 UI  ми е пратена от Германия. Винаги съм ги пила с много вода – поне 2 чаши! Може би само панкреатина ми създава проблеми или само си въобразявам, че проблема ми е в тях. Според личната, след като съм имала температура е вирусна инфекция  newsm78

# 593
Здравейе ,с малкия/на 5 год./се борим със системна форма на артрит,той е на силни лекарства и не  смея да включа ензими.Иначе откакто следвам съвеите на Пинко-риб.масло,GLA,вит Д,спрях олиото---подобрението е осезаемо.Пинк пантер,благодаря  ти много,да си жив и здрав!Интереува ме ако давам по около 150 гр ананас на гладно на 15 кг-мов господин всеки ден дали ще получи някаква терапевтична доза Бромелаин.Никъде не срещнах съдържание на БРОМЕЛАЙН в 100гр.ананас.
,

# 594
  • Варна
Моля за помощ, в момента не мога да преровя цялата тема, а знам, че съм срещала отговора:
Имам остра болка в гърбя, в едната плешка, не знам дали е възпален мускул или нерв. Помня, че един от ензимите помагаше при такива болежки, но кой и в каква доза да е?
Благодаря предварително!

# 595
joya - познавам само колоидно сребро със силно боктерицидно действие и колоидно злато с противовъзпалително действие, но нямам опит с тях.

Gazella - ако изключим диагноза холецистит (жлъчка) останалите възможни стомашно-чревни проблеми нямат никаква връзка с ензимите и става въпрос за съвпадение.

Според мен почни пак ензимите. Те не могат да предизвикат или обострят стомашно-чревни проблеми.

valski* - ензимите са напълно съвместими с всички противо ревматични препарати. (LDN не се комбинира с кортикостероиди, бетастерон и др.) Така, че можеш да даваш всички ензими, паралелно с "официалната" терапия.

Ананасът съдържа бромелаин (зеленият - повече), но бромелаинът се произвежда от стеблото на растението, не от плодовете.

svetli - предполагам, че е нерв. Пий серрапептаза (3 пъти по 80 000 HUT) и вит. В12. (по-добре метилкобаламин - 2 пъти по 3 мг). Две седмици.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862 animal037

# 596
  • Варна
svetli - предполагам, че е нерв. Пий серрапептаза (3 пъти по 80 000 HUT) и вит. В12. (по-добре метилкобаламин - 2 пъти по 3 мг). Две седмици.
Благодаря, аз по спомен почнах серрапептаза, сутринта изпих 2. Моята е на Now- 20000 UI. Това колко HUT е?

# 597
svetli 20 000 UI =20 000 HUT. Значи 3 пъти по 4 на гладно, с вода.

# 598
  • София
 PinkPanther ,
Можеш ли да препоръчаш ефикасни ензими или нещо друго, което би помогнало за заздравяване на рани по ръцете, получени от ухапване от куче?
В момента пострадалият е в Пирогов и му вливат антибиотици и правят промивки и превръзки, но от утре ще си е вкъщи и искам да помогна.
Предварително благодаря!

# 599
Пинки, този http://www.iherb.com/Now-Foods-Liquid-Vitamin-D-3-2-fl-oz-60-ml/14060?at=0  Витамин Д добър ли е за децата? И по колко капки трябва да давам от него?

Общи условия

Активация на акаунт