Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 159 121
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!

Миналата събота майка ми започна да пие ензимите като ги включвахме постепенно - първия ден изпи две капсули Панкреатин, на следващия ден две капсули Панкреатин и две Серрапептаза и една Натокиназа. Третия ден нищо не приема. На четвъртия ден еднократно Панкреатин, Серрапептаза и Натокиназа и на следващия ден същите плюс Бромелаин.
Следобед се почувства зле, изпотяване пък със студени крайници и кръвно 90/70. Повече не е пила ензими и май се страхува да ги продължава.
Уточнявам, че майка ми приема лекарство за кръвно всяка сутрин и нормалните й стойности са 130/80.

Това реакция от ензимите ли е или по-конкретно от Бромелаина, защото предните дни нямаше оплаквания освен лек дискомфорт в стомаха и червата.

# 196
Ензимите прочистват кръвоносните съдове и това води до спадане на кръвното. Логично, при това положение лекарствата за високо кравно трябва да се намалят.

Бромелаинът в много рядки случаи предизвиква алергична реакция. Освен това в началото от него се усеща леко гадене, което преминава.

В конкретния случай може са се мине само на серрапептаза + наттокиназа, а след првикване и напасване на лекарствата за кръвно, да се включат и останалите.

Казаното от тебе показва, че кръвното а майка ти се дължи именно на задръстване на съдовете с фбрин.

Иначе, при кръвно 90/70 всеки се чувства като парцал. Особено ако е свикнал с високо кръвно.

# 197
  • софия
Здравейте,

профилактичния 20 дневен курс с ензимите всяка година ли се прави?
В предната тема, а и тук, не видях информация кой ензим на какво действа?! Или в този случай е важна комбинацията, която правят?

# 198
Трета тема за пазаруването от iHerb:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=506522.new#new

Жени_К - различните ензими накъсват протеиновата верига на различни места. А протеини - хиляди видове.

Затова пием комбинация.

А курса се прави когато искаш. Добре е всяка година.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 13:20 от PinkPanther

# 199
Докладвам - пия  от около 15 дни серапептаза и MSM от iHerb. Продължавам с рибеното масло и витамин Д (започнала съм ги от началото на годината). След започването на ензимите, забелязвам, че апетита ми се е поувеличил, но засега се справям успешно с предизвикателството Laughing Освен общото тонизиране и спиране на болките в колянната става, започнах през ноща да спя като бебе Embarassed Само това да е ефекта, ще съм предоволна! Сега чакам да изпия двете опаковки от серапептазата и отивам да изследвам TSH. Много се надявам и то да се е смъкнало! Стискайте палци newsm78

# 200
Justin - при съмнение в работата на щитовидната жлеза, трябва да сме сигурни, че приемаме достатъчно йод. Намери си нещо с йод (Келп) или се мажи на скрито място веднъж седмично (~5 см2).

# 201
  • Варна
Направих 2месечен курс с ензими и високото ми кръвно не се повлия особенно от тях  Thinking ( в степен между нищо и съвсем слабо понижение на стойностите ).Блазе и на майка ти че така бързо и добре е реагирала на ензимите. Защо ще се отказва ?

# 202
didora - този ефект е ясно изразен при възрастни хора. При тебе  е малко вероятно.

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 14:58 от PinkPanther

# 203
  • Варна
Ми то моята хипертония си го отглеждам вече  16 години. В една лаборатория наблизо видях изследване за фибириноген - дали пък няма да каже имам ли фибринни натрупвания който да се чистят от ензимите или пък не  newsm78  . Като ефект , по време на приема на ензимите чувствах неограничен енергиен подем. Така енергична ( с извинение за тафтологията) и жизнена не съм се чувствала сигурно от детските си години  #Crazy

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 15:04 от didora

# 204
Нивото на фибрина зависи основно от баланса на фибриноген и плазмин. Последният спада с годните.

Но причините за хипертония могат да бъдат и други.

# 205
Пинко, помощ! На Кали ѝ е излезнала брадавица (или поне така ми изглежда - плоско, с цвета на кожата, изглежда като мехурче)в основата на палчето, точно на свивката Tired Какво да я правя? Аз, като дете имах и от опит знам, че с горене от кожен лекар резултата е - гориш една, излизат две Sad На мен (колкото и несериозно да звучи) ми помогна учителката ми по руски ...Някаква идея с какво да помогна на малката ми мишка Embarassed

# 206
Пинко, помощ! На Кали ѝ е излезнала брадавица (или поне така ми изглежда - плоско, с цвета на кожата, изглежда като мехурче)в основата на палчето, точно на свивката Tired Какво да я правя? Аз, като дете имах и от опит знам, че с горене от кожен лекар резултата е - гориш една, излизат две Sad На мен (колкото и несериозно да звучи) ми помогна учителката ми по руски ...Някаква идея с какво да помогна на малката ми мишка Embarassed
И аз бих искала да чуя  някакъв лек за това.Последно на мен ми казаха по бабешки със сок от патладжан,но не съм го пробвала.

# 207
Брадавица или кокоши  трън?
За 2рото знам 3 изпитани рецепти.Безатказно

# 208
Брадавица или кокоши  трън?

Миии, не се оплаква от болка, значи не е кокоши трън. Той нали боли...или греша?

# 209
Да попитам, понеже ще правя поръчка за набор от ензими в Айхърб, на коя фирма е препоръчително да поръчам продуктите-на Now или на Doctor's Best?

Общи условия

Активация на акаунт