Отговори
# 585
Таничка, кивитата сигурно са много, но ефекта е нулев засега  Mr. Green а за окситоцина - обикновено с моето разкритие още докато бях на тъмата система трябваше да почна да раждам, но уви.... за ананасите - трябва да е суров, а не от консерва  Peace и аз изядох един цял онзи ден пък пак нищо - някой беше писал, че трябвало осем да се изядат  Mr. Green

# 586
  • Пловдив
Почнахме още на първия ден даже няколко часа след раждането естесвено нямаше голям резултат още не са се очовечили неанаят къде са.Но имах много хубава коластра доста жълтичка и хубава според акушерката от която и няколко капки стигали стисках зърното облизаше се и доатам-държеше я сита.Дотук добре.Но дойде втори ден нещеше да захване зърното според акушерката било добро но аз мисля че леко малкичко.Но тя и незнаше какво да прави с него-и си поисках залъгалка малко да стимулирам рефлекса и на цукане имах чувстово че незнае как въпреки че е вроден.Зацокахме залъгалката добре ,сега зърното но пак има желание лапва го почва уж нещо ,но го изпуска малко ли и идва newsm78.Но и го слагах насила в устат и се стисках да и наготово ,поне да не  дават добавка.Мина коластрата и дойде кърмата пак същата история.хрумна ми друго така и така трябваше да се доизчеждам поради напрежението и правих зърното преди кърменето със помпата по дълго и голямо.Имаше минимален напредък.Но така имах чувството че незнае какво да прави пак го плюеше,но на няколко пъти го заръбва и не пуска ама за каква болка сташе въпрос........... #Cussing outИ това коет изчеждах давах с биба.вчера преди изписването бях много зле вече психически и измислих друг капан ама  Crossing Arms....купих силиконови зърна но и там пак греда.Залепвам ги на зърното хваша ги но и  идват далече пак ги издърпвах с помпата и стават по дълги ама то глупавичко и пак нищо .Не издържах а и поседни ден ми беше доста гадничък плакахме и двета тя че е гладничка аз че не става и решх да си почина.Изцедих се за вечерното и нощното да имам .И си казах и в деня на изписването почивам и от други ден пак наново с мъките.Та утре е наново.Имате ли някаква идея как  да постъпя и как мога да я накарам да се кърмим -инъче върти главичкат и търси.?А имам доста кърма и явно е качесвена съдейки че за два дена нададе 90 гр.На едно изчеждане имам около 130 гр.които са прекалено достатъчни за сега.А имам и друг въпрос днес като се прибрахме незнам от умора и недоспиване ли ме втресе изведнъж като почна от изтръпване на зърната и немога да се изправя и да взема детето да го сложа да спи след което извднъж се стоплих легнах и само ако открия и пръстче пак студено и след секунди горещо.А и не спирам да се потя стоя си на нормална температува и постояно се бърша,главата вечно мокра от пот направо...какво може да е това  дали от гърдите нещо а гъдите тъкмо бяха изцедени до дупка.?Сега пиша и пак съм гъол.

Първо добре дошли с бебка!!!
Ето една хубава статия за кърменето в началото
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1794

Сигурна ли си, че правилно поставяш бебка на гърдата? Не бива да има болка при сучене на бебето. За да отвори хубаво устичка и да налапа цялото зърно, заедно с ареолата можеш да я погъделичкаш по нослето със зърното - тогава инстинктивно отварят широко уста за няколко секунди и бързо напъхваш зърното. За да е с по-лесна форма за засукване със свободната ръка би могла да придържаш зърното с показалеца и средния пръст и го приплескваш.
Добре си се сетила за предварително издърпване на зърното с помпата - така наистина им е по-лесно Peace

А това е статия за правилното поставяне на бебето на гърдата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45914.0. Още една със снимки - http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=403

Ако ти е възможно по-добре избягвай капаните на силиконовите зърна,  залъгалката и даването с шише, защото те само обърквот сукателния рефлекс. Ако се налага да даваш изцедена кърма би ли го правила по алтернативен начин - със спринцовка без игла, с лъжичка или чашка  Peace

Потенето вероятно е на хормонална основа и доста жени се оплакват от него. Само следи за вдигане на Т, за да изключиш възможността от инфекция /все пак имаш операция/ или запушване на канали   bouquet

# 587
  • Пловдив
Лилка, сетих се за още нещо - на какъв интервал се храните - колко кърмения на денонощие се събират и как са на брой нааканите и напишани памперси?
При малките бебчовци е добре да има между 8 и 10 хранения на денонощие, като и нощното кърмене е много важно  Peace
Възможно е ако я хванеш съненка или не много прегладняла да засуче хубаво - само е нужно да следиш за правилното поставяне на гърдата  bouquet

Наистина, както са те посъветвали и другите момичета - не се отказвай, няма невъзможни неща 
bouquet

Грийнче, Мирчо, дано се оправят бързо батковците  Praynig

Аз вече взех да полудявам от въпросите - Ама айде още ли не си родила  #Cussing out Първия път това беше единствения плюс от ранното раждане  Mr. Green Ама сега взех яко да се изнервям - нали уж раждам от 1 месец насам  Rolling Eyes

Наталиник, и аз изядох 1 киви и му чакам ефекта, обикновено е по-бърз, ама сега  newsm78

# 588
Добро утро сладуранки  Hug
Ние докато се кърмим използвам малко време за нета.
Лилче,добре се завърнали у дома  Hug Малката е голяма бузанка като моето шомпълче.  Wink Дано се оправите с кърменето.В МД акушерките не се ли опитаха да поставят бебето правилно на гърда?На мен те адски мн ми помогнаха и винаги ще съм им благодарна  Peace
Златна,Уини,дано скоро чуем че и вие сте се обебили  Wink
Севделина се загуби тия дни май  newsm78 Може вече и тя да гушка бебче  Peace
А Славчето кога ще ги изписват?Някой знае ли?
Аник,Криста е голяма буболечка  Hug
Ами да ви питам нещо по запознатите с документацията.Аз нали раждах във Варна,акта за раждане на Андреа е издаден от община Варна,сега за еднократната помощ в общината в Разград ли трябва да подам документи или във Варна  newsm78

# 589
  • Sofia
mir4o, няма отърване от болестите  #Cussing out Аз лично, ако Габи е бил на АБ 1 седмица, го държа в къщи още 1, з'то от АБ има пада имунитета Sad
tedunmedun, и ние така с моя мъж в деня преди да родя си ходихме на разходка, на кафе, много хубав ден беше  Peace
Green-че, лошо серия при вас Sad Аз се чудех BabyVac дали ще ства за Криста, но съм чела, че и на бебенца може. Щом на Ники я ползваш, значи е ОК. Бързичко да се оправят всички мъже в къщата  Praynig Hug
Вили, не питай за повивалника - от 3 уж подходящи места, нито едно не ми е удобно  Confused Опитах с него на спалнята, но се хлъзга, а с непромокаемата подложка под пелената ми е по-добре. Обаче от това наведено положение, едва се изправям - ишиас ли, таз ли, не знам какво е, но някой път ще си остана в прегънатата поза. Ще мислим вариант, но още нямаме идея. На спалнята пък поне ми е спокойно, че няма къде да падне  Peace Ще видим на батковците кога ще започнат да им пречат бебетата  Mr. Green
desex, само теб не съм те "прочела" да притропваш с крака да раждаш   bouquet
vivid_v, знаеш ли дали за еднократната помощ бащата може да подаде молбата  newsm78 Ние нямаме брак, все тая е на кой ще преведат парите, само да не държат да е на майката  Thinking Или поне с моята лична карта.
За спорта и аз знам и лично съм съветвала момичета, да чакат поне 30-40 дни. Мен не ме свърта вече, но знам, че мога да си докарам проблеми, затова си налягам парцалите  Crossing Arms Матката трябва да се събере напълно. Даже за коремните пресие по-добре да се изчакат 40 дни, а и лохиите да спрат  Peace
alex88, и аз кърмя на компа, или докато вечерям, или докато храня Габи.... абе от всяко положение  Joy На теб таза събра ли ти се? Аз съм си още широка и усещам постоянни болки като мускулна треска в д_то и между краката. Май се събира, съдейки по някои дънки, които все повече ми стават  Praynig

Криста наистина е много мъничка, особено гола - кълките и са като на пиленце  hahaha На обяд ще ходим на пробно кърмене при педито. Аз я виждам, че си хапва добре, но и лекарката да успокоя  Mr. Green

# 590
anik, за еднократната помощ трябва ти да подадеш молбата след като нямате брак (поне така ми обясниха на мен в социалното тъй като и ние нямаме брак).

# 591
Славче, не стой само на балкона Mr. Green
И Мимак май още не се е прибрала да се разпише, а и други майчета се губят newsm78

# 592
Ани, и на мен ми се ражда вече, ама си седа и си трая, когато - тогава  Mr. Green

# 593
kuco_pate, тя и Мимак е на балкона  hahaha

КикиНики нямаше ли и тя тези дни да ражда  Thinking

# 594
Издебнала ме е да не я видя Mr. Green hahaha

# 595
Здравейте!

Снощи до 2 часа се мъчеше горкото с тези колики,но после заспа и се събуждаше само да яде.

мир4о дано бързо да оздравее малкия

Чакам днес да ни изненадат Злати и Уини Whistling

Лилка добре се завърнали у дома   Hug

# 596
Добро утро и от мен! Момичета, благодаря за пожеланията, да ви се връщат тъпкано Simple Smile

Аник, малката ти мишка е много сладка, ама наистина колко е крехка! Лилка и твоята е голям бонбон, дано се справите с кърменето  Praynig ти само не се притеснявай, че сигурно и това оказва влияние.

Змейче, мерси отново за линковете които си постнала. Аз от отдавна ги преглеждам, но днес реших че е време и да се разпечатат ако ми потрябва инфо в болницата, а нямам нет  Hug

Наталник, понеже с теб сме се насочили към една и съща болница да те питам ако имаш инфо... При евентуално преносване на кой ден приемат? За Шейново знам, че изчакват около 7 дни..., във Втора градска 3 или 5 ми се върти, но не съм сигурна? Аз понеже съм без избор на екип, та ако случайно си наясно   bouquet

Мирчо, дано баткото ви се оправи скоро. Много изболедува горкото дете, пък и ти трябва да си спокойна, че оставяш нещата под контрол, докато те няма.

Стиснати палчета за Златна, дано се похвали с бебешките вести днес. Късмет и на всички, които са си харесали днешния ден  Flowers Four Leaf Clover

# 597
  • София
aniK, ти сигурно си знаеш, но аз да си изпея песента за пробното кърмене. Замерването на количеството изсукано мляко само на едно кърмене не е показателно, особено пък ако е следобяд (когато млякото може да е понамаляло). Правилно е да се измери изсуканото мляко за 24 часа. Надявам се Криста да се представи добре за пред педито, но не си го слагай на сърце ако според педка трябва да суче повече.

# 598
Наталник, понеже с теб сме се насочили към една и съща болница да те питам ако имаш инфо... При евентуално преносване на кой ден приемат? За Шейново знам, че изчакват около 7 дни..., във Втора градска 3 или 5 ми се върти, но не съм сигурна? Аз понеже съм без избор на екип, та ако случайно си наясно   bouquet

ами и на мен ми се върти в главата нещо за 5 дни, но не съм сигурна - довечера като говоря с доктора ще го питам и ще пиша тук да ти кажа.

# 599
Ани и ние нямаме брак и доколкото си спомням аз подавах молбата за еднократна помощ.  Всъшност си мисля че би трябвало да е като при децките, там нали подаваш само твоите документи , а и еднократната я превеждат на същата карта  Thinking

natalinik   и аз четох че трябвало да е пресен ананаса, обаче хич не ми е вкусен така и затова взех консерва.

Змейче и мен всеки срещнат ме поздравява с "Айде момиче, раждай вече" и направо не ми се излиза навън. Имам чувството че следващят който ме поздрави така ще си изяде пердаха  smile3512

Момичета да ви кажа от около час имам пак контракции на около 15 минути са и продължават по половин минута. Първо реших да не им обръщам внимание, щот вече ми писна всеки път да се надявам че ще се усилят и че ще са истинските, ама този път са по силни от обикновенно  newsm78 . На всичкото отгоре мъжът ми днес замина в командировка и ще се върне късно вечерта  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт