АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 281
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
И ние вече сме в отбора на неакащите  ooooh! ужас просто.. явно стандартна програма, акаше по 5 пъти на ден, сега 4ти ден никакъв го няма.. съответно е по-кисел и това гадно време... пфу.. давайте съвети?  newsm78

# 526
zlatomira, vk23 както е казала marini дават се направо капките (аз ги сипвах в лъжичка). Не е нужно да са смесени с вода/кърма/мляко. Педиатърката каза, че няма проблем да се дават с Инфакол (аз и за Еспумизан я питах, също няма проблем).
Аз също къпя почти всеки ден (като изключа някакви инцидентни ситуации), но това е защото повръща сериозно и все ми мирише. Но като цяло тук препоръчват къпането до 6 мес. да е само с вода (+лайка в нея), но аз два пъти седмично мия тялото и с бебешки козметика, а косата веднъж седмично. И честно ми е странно защо е нужно миене на бебешката главица/косица всекидневно, че дори аз не си мия косата всеки ден. Ама всеки си знае де.
Аз също компенсирам неяденето на шоколад (ах, и cookies колко обичам, ама нали са с парченца шоколад, не става) с ядене на сладолед. В промишлени количества-за малко дупе и плоско коремче:)
taigi защо не пробваш и ти Био гая-та?

# 527
И аз мия косата доста рядко, сигурно веднъж седмично. И къпя през ден сега, защото ме е страх дане го изстудя, пък и така процедирах и с каката....И не ползвам козметика почти  Laughing ..да не ме чуят тукашните педиатри Simple Smile))

# 528
Препоръчайте ортопед и на нас! В Горна баня ходи ли някой? Работят ли с направления?  newsm78
Аз съм водила каката в горна баня при проф.Владимиров. Много съм доволна. Работи с направление, но трябва да се обадиш предварително за час, тъй като постоянно е ангажиран.Мисля, че само в сряда преглеждаше.
Ани-аз съм останала с убеждението, че от магданоза намалява кърмата newsm78
Много съм доволна от капките Ентерокинд.Разликата  е очевидна.
Лека нощ на всички

# 529
Ей успях да ви изчета вече.
Да честите на всички имали повод да празнуват през последните дни.Днес и моята майка има рожден ден,да ми е жива и здрава че тя ми помага да гледа баткото.
Да се включа и аз по някои теми.
За пъпките нас ни излязоха още в болницата,но ми казват че аз съм му ги била предала а не било от тяхното отделение.Пъпките са бели с връхче и червено около самите пъпки,мажем ги с бактробан,но тия по лицето ме е страх да мажа че маха с ръцете към лицето и бута в устата.
За къпането и аз пропускам някой ден,а косата още по рядко и само с вода засега заради пъпките.Правихме и няколко дни и бани с калиев перманганат ,така ми казаха в болницата заради пъпките.
За жълтеницата,ние още сме с жълта кожа по лицето и очичките му чак са жълти,Колко продължи при бебчовците с жълтеница,мислех че досега трябваше да се е оправил.
За колики и ние имаме и то доста силни понякога.Давам еспумизан и саб симплекс но май няма ефект голям от тях.
Засега сме на кърма като давам по на често през деня че все ме е страх че не му стига защото цедя по 40 гр от двете но нали като помпа ''бебо'' никоя друга не цеди.Вечер спи повече и спокойно и затова мисля че не е гладен,а през деня плаче от коликите.
Да питам кърмещите мами усещаха ли нещо като парене и боцкане в гърдите.Понякога имам чувство че направо е като от изгорено и незнам на какво се дължи,дано не е някакъв проблем.Нямам температура.Ако някой знае нещо по въпроса да сподели.
Сигурно имаше още неща но забравих.Лека вечер на всички.

# 530
divogan, аз често усещам бодежи в гърдите като множество иглички (не само по време на кърмене, а и през останалото време). От слизането на кърмата са. Ако и при теб е същото, ще чуеш, че след всеки бодеж бебокът започва да преглъща Simple Smile

# 531
Изказвам поредното мерси за инфото, момичета. Днес Марти се буди само в 3 часа нощес и по този случай спах до 5 и половина  newsm67 То си е за черпене, но хайде да не му е уроки  Grinning
За пъпките ми казват че аз съм му ги била предала
Колко удобно за тях да го кажат  Rolling Eyes Когато Марти се изрина, казаха, че това са "потници" - от това, че твърде много съм го облякла. Де да знам, възможно е, ама чак пък "ти си му ги предала". Бляк. Без коментар 

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 05:58 от vk23

# 532
Добро Утро!  bouquet
Аз си седя на компютъра заедно с бебо и чакам да заспи, че той често така си заспива някой път докато го държа, което ми е малко странно защото каката заспиваше само с кърмене.

kaat, много добре звучи разказа ти, особенно за нашите условия. За изгонването, мисля, че просто позата не е била подходяща. Аз имах същият проблем, легнала се чуствах много зле, въпреки, че и аз помолих да ми повдигнат облегалката. Много по-добре се чуствах като прикляках по време на контракциите, непосредствено преди да ме качат на магарето и съм сигурна, че за мен това беше най-добрият вариант за раждане, ама къде ти такива екстри в нашите болници. Rolling Eyes

За къпането, да ви кажа този път, къде по принуда(нали често съм сама с каката), къде по убеждение Simple Smile, реших бебо да го къпя два пъти седмично. Къпя го само с вода, а в началото, докато кожата беше суха, всеки ден го мажех с олио, но сега и това не правя и си има чудесна кожа, иначе всеки ден много старателно почиствам всички гънки и лицето с мокро памуче, че там има какво да се отстранява. Simple Smile Та се оказа, че имало и такъв мързелив вариант за гледане на бебе! Sunglasses

# 533

За къпането, да ви кажа този път, къде по принуда(нали често съм сама с каката), къде по убеждение Simple Smile, реших бебо да го къпя два пъти седмично. Къпя го само с вода, а в началото, докато кожата беше суха, всеки ден го мажех с олио, но сега и това не правя и си има чудесна кожа, иначе всеки ден много старателно почиствам всички гънки и лицето с мокро памуче, че там има какво да се отстранява. Simple Smile Та се оказа, че имало и такъв мързелив вариант за гледане на бебе! Sunglasses

Да ти кажа и аз не бих къпала всеки ден ако не беше това обилно повръщане. Така и така мия дупето при всяка смяна на памперс, лицето почиствам по няколко пъти с отвара от лайка.... Брат му го къпех всеки ден и то с козметика и има много чувтвителна кожа, не знам дали се дължи на това, но е факт.

Мойто диване вчера направи сериозна пауза, чак ме притесни. Яде в 19, а после чак в 2. Само дето заспа в 22 и нямах много полза от паузата, защото после яде в 4.30 и 7.30. Тази сутрин многооо ми се спи Confused

# 534
Привет, момичета Hug
Честит рожден ден, Милена!
Честит имен ден на патерици на именниците вчера!
Ние вчера направихме погачата. Не знам от конците от дрехи на леглото ли, но Карина спа от 9 вечерта до 6 сутринта  Shocked Дано да не е прецедент... Разбира се през деня се съдра да реве, както и оняден, но докато имахме гости спа  Mr. Green
За повръщането и къпането - Карина повръща често и по много /аз вече се оплаквах/. Не било на фонтан ме успокоиха... Случва се да повърне и във ваната /или друго да свърши/, което обезсмисля къпането:-) но ние си приготвяме и водичка в отделна кофа и татко й я полива с една кана. Аз я държа свободно във ваната, без седалки, и така ни е по-лесно. Главата я мием последна заедно с гръбчето. Къпем се всеки ден, но шампоан слагам по много малко през ден-два и то отскоро.
Пъпки имаме и ние /вече  Close/ Може да са от претопляне, но също и защото съм й ги "предала", което според мен е обяснение на изчистването на бебето от хормоните на майката, което трябва да стане горе-долу през първия и втория месец.
И на Карина носа й се запушва и хърка, има колики от шоколад и има крусти по веждите  Grinning Значи нищо странно и различно от другите бебета  Grinning
Ще взема и аз да кача някоя друга снимка, няма какво да се крием вече:-)

# 535
Момичета, имате ли мнение за вземането на кърма от друга жена, която има такава в повече? Някой да го е правил? Моето мнение беше твърдо против, но ако продължаваме с тия клизми чак докато дойде ред за соковете и пюретата ... Ужас Sad

# 536
vk23, в София има банка за майчина кърма, от където можеш да взимаш. Моето мнение е позитивно - все е по-добре от изкуственото мляко. Аз не съм взимала, но съм давала на друго бебче да засуче докато бях при една приятелка за 3 дни /далече от сина ми/. Приятелката ми беше доволна, че ще замени АМ с истинска кърма поне за няколко хранения, а аз - че има кой да ми изцеди балоните, защото с помпичката не ставаше достатъчно добре.

# 537
  • Бургас
Момичета, имате ли мнение за вземането на кърма от друга жена, която има такава в повече? Някой да го е правил? Моето мнение беше твърдо против, но ако продължаваме с тия клизми чак докато дойде ред за соковете и пюретата ... Ужас Sad
Сигурно има много жени който взимат кърма от друга жена , но аз лично не бих взела Peace,ние сме само на кърма и Габи вече 4-ти ден не е акала , че по тоя повод някой може ли да ме светне как се прави клизма на бебче? Thinking

# 538
  • гр.София
ЗДРАВЕЙТЕ  bouquet

Тази нощ до 2часа ето тази процедура smile3541Ужас.

naidy,как разбрахте че бебо има бактерии в урината?

За бактериите в носа.Запознах се с едно майче и нейното момичинце сумти.Взели са секрет и се установило че са стофилококи от болницата.Няма да пиша коя е болницата за да не шашкам мамите.Но явно тия неща не са за пренебрегване. Naughty

Аз къпя бебо през ден на мивката много е удобно.Онзи ден и на нея и трепереше брадичката от студ след къпане въпреки че пускаме печка.

Това с ваксините не приятно.Не мисля че трябва да се отказваме от някоя ваксина .Нали е за хубаво.Мисля че маже да се говори с лекарката дали е удачно да се направят една по една.

Момичета вчера бях на гиниколог.Матката още не се е свила напълно което е нормално иначе пак имам гъби smile3511.Ще си слагамм полижинакс.Препоръчаха ми и това за подобряване на флората Femilla Hyalosoft

Лек ден и спокойни бебчовци  ylinfant

# 539
как се прави клизма на бебче? Thinking

Намазваш с крем/ вазелин дупчицата и внимателно пъхваш термометър за около сантиметър - или измита/ почистена дръжка от мушкато - всичко това в момент, когато бебо се напъва и коремът му е твърд; може същевременно с леки въртеливи движения да масажираш коремчето; важно е да му държиш крачетата присвити, както си лежи. Не пробвай ако не се напъва. Само ще го мъчиш.
Абе, гадно е. Но два дни е много да не ака, за повече да не говорим

Общи условия

Активация на акаунт