АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 084
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Микки, Правда, Бумеранг, Змейковица - Консултантки по кърменето, имам твърдо на едната гърда отвътре и ме болииии.  Cry Пробвах с масаж под горещ душ и да дам на бебето да суче, не помогна много. На ръка нищо не мога да изцедя, както обикновено.
Какво друго да направя? Лецитин ли да пия?
Извинявам се, ако сте писали вече по този въпрос.   bouquet

# 661
tini-mini, и аз имах преди време и с цедене на ръка, с помпа и няколко хранения на бебето и се оправи! Слагай Ники често-често и ще те излекува мъникът!
vk23
Laughing

# 662
Добър ден и от мен Simple Smile Как я караме? Гледам писането сме го поразредили малко напоследък, с това хубаво време и многото разходки Simple Smile При нас уж всичко е наред, гледам не сме единственните с колики и пъпчици, а напоследък и лицето му започна да се бели, като едно малко гущерче е Simple Smile
нощното хранене не сме го махнали още, ще чакам сам да се откаже, та чак се чудя как вашите мъници спят от 8 до 6 сутринта  Shocked, то това при нас имам чуството че никога няма да стане  Mr. Green ама и честно казано не ми тежи да ставам вечер,само като го видя ухилен в 3 часа например и ми капе мед на сърцето Simple Smile  Blush
храни се още по 40 мин, оставям си го да виси на цицата колкото иска, ама май на едната направи беля, на зърното ми е появи едно малко прозрачно балонче, мехурче и ме боли малко, май ми възпали зърното та се чудя как ще го кърмя от нея гърда  ooooh! мажа го с лансинкса засега та да видим..
да се похваля ОТ 3 ДЕНА СПИ СЪМИЧАК, най- после го паркирахме в неговата стая със баща му и сега се оттдаваме на сън и други работи малко по спокойно  Mr. Green оставям двете врати отворени и го чувам без проблем ако се събуди, първата вечер бях взела и бейбифона ама после видях че нужда от него нямаше...
Денис взе о да се заглежда по играчките, особенно има едно куче много му се кани и му се мръщи  baby_neutral бебешорска му работа  baby_neutral..
та това е засега мами, целувки от нас и да се слушате Party

# 663
  • София
tini-mini и аз така имах твърди и болезнени участъци тия дни.... правих топли компреси преди всяко кърмене, масажчета под душа и слагах Маги да суче на час. При мен се оправи... дано и при теб бързо мине.
Ние се върнахме от педиатърката. На нас ни сложиха и двете ваксини - Пентаксим и Синфлорикс. Сега Маги приплачква от време на време.... както изглежда спяща... така се буди и посинява чак от плач... след минутка отново спи.... Дали е от ваксинацията!?! Изобщо не ми казаха, че е възможно да вдигне температура  newsm78 Когато все пак аз попитах, ни изписаха Фенистил и Витамин С. Доста кръв тече от едното краче.... Маги беше героиня при поставянето.... плачка много кратко..., но сега като че ли все повече я боли....
Между другото.... възможно ли е сега да ни започват коликите.....!?!? Напоследък все по-често приплаква в съня си... събужда се.... дере се от плач.... неща, които допреди седмица не ни се бяха случвали...(да не ме чува дявола).

Леле, извинявайте, че ви пропуснах, мамо iovinka и Iman - РД. Честити ви месечинки малчовци Петя и Nahyan!

# 664
poliville , нощем къде кърмиш?Седиш или лежиш? И аз искам да преместя Лилия в нейната стая, но ме спира това,че нощем я кърмя в легнало положение и двете спим докато яде. После я слагам в кошарка, която е до спалнята ми. В най-скоро време ще я "паркирам" и аз както ти казваш  Joy. Още малко ще изчакам да и минат коликите и я изселвам  Mr. Green

tini-mini, сигурно се увеличава кърмата,защото бебетата растат и им трябва по-голямо количество. Аз съм добре този път, но със сина ми правих следното- взимам горещ душ и през това време изцеждам на ръка за да се облекчи малко болката. После като излезна от душа, слагам пакет със замразени зеленчуци на гърдата и така ми мина. Не съм си го измислила сама това, а консултант по кърмене в болницата ми го каза  Simple Smile. Пробвай и зелеви листа в сутиена. Слагай бебето по-често на гърда. Дано ти мине по бързо  Hug

Момичета, нощем пъшкат ли вашите бебета? Мойта към 4 сутринта като започне да пъшка и ръмжи-няма спане. Все едно имам мече в стаята. Тя спи,но неспокойно, само рита, мята ръцете, напъва сякаш иска да ака, само че нищо не прави. Помня,че и синът ми беше така, но се чудя дали само мойте деца са нефелни,както викат шопите  Laughing

# 665
  • София
Здравейте и от нас! Hug

Днес чудесно време, хубава разходка си направихме. Дани почти не спи навън и сега кърти яко вкъщи, така се преуморява от емоции. baby_neutral

Мерси на всички за линковете за белия шум-ще пробваме като е кисел. Peace

marini, моя дребен прави 5 часова нощна пауза отскоро и на мен гърдите ми ще се пръснат. Аз изцеждам съвсем малко преди да му дам и после като се наяде доизцеждам и бухвам във фризера. Хамалогия си е, ама няма как-все още произвеждам повече отколкото той яде.

В количката- и моята е натоварена с подобни неща, даже и повече, ама всичко ми трябва и нищо не махам. Отделно и на каката работите често са там.

Аз витамини не пия никакви, а не е лошо. Миналия път косата ми падаше яко след 3-тия месец. Много дълго продължи, но изведнъж спря. Почти нищо не помагаше-нито маски, нито витамини, нито шампоани. Сякаш малко от Фитоциан се виждаше някакъв ефект, но слаб. Confused

WinnieThePooh и моя е такъв пъшкащ, ръмжащ, пръцкащ рано сутрин към 6-7ч, той тогава и хапва де, но все едно мече имам в стаята. Така, че и други такива има, не са нефелни твоите. Joy

Ние след малко отиваме на очистителната молитва, сега ще приготвям дребен да е красив пред дядо поп. bowuu

Хубав ден на всички! Laughing

# 666
  • Sofia
Утре сме на линия в Св.Троица, много ще се радвам да се видим. Пишете и по кое време само  Hug
За ръмжането- нашият младеж ръмжи главно, чак и педиатъра разсмя...  Mr. Green
Днес сме на преглед при Алексиев, стискайте палци, ще споделя и впечатления..

# 667
Марини, Милена, Уини, благодаря ви за съветите, ще ги приложа!   bouquet
Ох, аз съм си за бой, че снощи вечерта пих чай за лактация, без да има нужда и се препълних.  Rolling Eyes Бебето сука посред нощ от двете страни, но явно не е било достатъчно за мен.  Sad За него беше предоволно - беше се опикал обилно.  Laughing
Вземах пак горещи душове, цедих /доколкото мога/ под душа и после пак. После се наспахме с Ники и като се събудихме изсука всичко, но още ме наболява. Лошото е, че вдигнах температура 38 С и се притеснявам да не е от гърдата.  Confused Ще пробвам сега със замразените зеленчуци.
Сори, че ви занимавам, ама....  Tired

# 668
  • София
tini-mini, не мисля, че е от чая. Не се обвинявай! Аз си пиех чая редовно първия месец и през ден до преди десетина дни..., а по-късно ми се появиха болките.... Дано се включат и консултантките за лецитина. Аз не съм пробвала...

# 669
Тини-мини и аз съм имала такъв проблем и да ти кажа това, което се препоръчва:
-топли компреси преди кърмене, студени след кърмене
-бебето да суче възможно най-често от въпросната гърда, като се поставя така че брадичката му да сочи бучката
-намачкани зелеви листа да си пуснат сока с това увиваш гърдата, без зърното
-лецитин 4 пъти дневно от 1000 милиграма, след като отмине проблемът постепенно намаляваш дозата и спираш

Аз съм се мазала и с един крем от ветеринарната аптека(Рефригеранс) и при мен имаше страхотен ефект, но не смея да го препоръчвам, защото все пак си е лекарство.

# 670
Здравейте момичета  Hug.
За хепатитната ваксина - не го къпахме, но измихме дупето и малко се понамокри крачето, но му няма нищо Heart Eyes
За Сънфлорикса ли Гергана К казваш, че са казали на лекарите да не я слагат.Защо това newsm78 newsm78 newsm78 проблем ли има някакъв.Моята док нищо не каза, но ми препоръча да не ги слагаме двете с Пентаксима в един ден а с разлика една седмица.
Гледам тука има доста хора които вече са сложили двете ваксини, че и един ден.Проблеми имахте ли момичета - температура много ли се вдига?
И имам една молба  Praynig - кажете ми моля ви след изтичането на болничния този от раждането и от болницата педиатъра на детето приготвя следващия.
Заедно с него какви документи се подават в работата и къде мога да прочета да се ориентирам.Т.н приложение № 3 Молба Декларация за изплащане на парично обещетение за отлеждане на малко дете - това ли се подава сега newsm78 или нещо друго?

# 671
Микки, Правда, Бумеранг, Змейковица - Консултантки по кърменето, имам твърдо на едната гърда отвътре и ме болииии.  Cry Пробвах с масаж под горещ душ и да дам на бебето да суче, не помогна много. На ръка нищо не мога да изцедя, както обикновено.
Какво друго да направя? Лецитин ли да пия?
Извинявам се, ако сте писали вече по този въпрос.   bouquet
Виждам, че мамите вече са споделили своя опит. Съветите им са съвсем правилни. Вероятно се касае за запушване, а за него помага топъл душ и масаж от горната част на гърдата към ареолата. Нежно, с лек натиск, все едно избутваш млякото да излезе навън. Важно е гърдата да се изпразва по- често и затова при кърмене е добре да се предлага първо засегната гърда.
При съмнения за запушване е препоръчително да се взима и лецитин. Ако се сдобиеш с този от 1200 мг, се взимат по 3-4 за денонощие, разпределени през равни интервали време. Когато усетиш, че запушването е намаляло или изчезнало, намаляваш постепенно дозата с по 1 капсула на ден. Когато остане само 1 капсула за денонощие, продължаваш да взимаш профилактично по 1 още десетина дни. Зелевите листа, както ги е описала Звездичка!, също помагат. Само махни твърдата част( където листото се свързва със стъблото) и изрежи дупка за зърното.

# 672
  • София
Мами, моето зайче вдигна температура 37,6. Както вече писах днес ни сложиха и Пентаксим, и Синфлорикс. Педиатърката ни изписа Фенистил, но това лекарство е за алергия... Чудя се да взема ли Панадол за бебета!?!? Да изчакам ли?

# 673
MilenaZ нашата педиатърка-до 38 при децата се чака и чак след 38 се дават температуропонижаващи (това, защото синът ми качва бързо температура), а иначе казва, че се препоръчва до 38.5 да се изчака. Не знам какво да те посъветвам, ако си много притеснена и се обади. Иначе приятелки дори профилактично след ваксина даваха Панадол, но лично аз съм против без причина да се дават лекарства. Следи температурата и не се притеснявай излишно.

# 674
MilenaZ ако мериш в дупето нали махаш 0,5 от температурата? На мен днес педиатърката ми каза ако вдигне над 37,5-37,6 да дам 2,5 мл сиропче Панадол  Peace

Общи условия

Активация на акаунт