Пералня + сушилня комбинирано или отделно?

• 17 833
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
  • Дъ Биг Вилидж
Много зависи и каква е целта на упражнението - ние например сме с пералня+сушилня в един уред но при нас се суши 1,2 пъти в месеца - така да се каже само ако се налага и почти никога не се суши изпраното пране а определени дрехи - тоест изпираме, вадим, слагаме повечето дрехи на терасата да си се сушат а ако някоя дреха ни трябва бързо - бум в сушилнята за 2 часа.

Виж ако нямате място за простиране това решение не е добро - живяхме месец в Виена в апартамент под наем - там нямаше тераси а всичко изпрано се пускаше в сушилнята - пак 2в1. Е някой дрехи бая трудно се гладеха след това.

# 46
Колебая се обаче между марката Аристон и Електролукс.Едно от нещата на които държа изключително много  да е тиха.Напатих се от старата пералня Самсунг-голям боклук излезе ,а и по-шумна не съм срещала.Бюджета ни е около 1000лв.Само не ми казвайте да си купя отделно!Зная ,че е за предпочитане ,но по-добре такава отколкото никаква.Дано не сбъркам.
По ред съображения и ние взехме 2в1 - Аристон.http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09060678
Пише, че е супер тиха, но докато още не бях ориентирана Mr. Green я пусках на центрофуга 1200 оборота- е, няма тишина при това положение Grinning иначе в процеса на работа е ок.
И още нещо: след една камара сдъвкани и смачакани дрехи най- накрая и хванах цаката Twisted Evil Дрехите се мачкат основно от центрофугата, не от сушилнята. Така че пускам пране на оброти 400 или мах 600 центрофуга. Вадя, поизпъвам и отново в барабана на сушене. Извадени до 30 мин след края на програмата са си направо изгладени.  Laughing Така че не се притеснявай за комбинирания вариант

# 47
  • ул. "Мечтание"
Аз съм с 2в1 Индезит. Много съм доволна! Пера с центруфуга на 1200 оборота, карам си на пълната шушилня, ако ги извадя още топли от сушилнята после няма нужда да гладя.  Mr. Green
Много съм доволна. Вече станаха някъде 3-4 години откакто я имаме и си я използваме много активно, да не кажа, че всеки ден се включва, и гафове не е имало (е, боядисвала съм дрехи, но там грешката беше в задапаратното устройство  Mr. Green).

# 48
Запис и от мен, и на нас ни предстои такава покупка и ще ви следя.
Имам си пералня която си работи и ще търсим само сушилня.
Заради бебето, а и ми е писнало да разнасям сушилника с дрехи от стая в стая, а лятото да ги прибирам прашни и избелели от терасата.
Хубав ден и благодаря на всички които споделят опита си

# 49
  • Бургас
Купихме си на Аристон комбинирана.Суших няколко пъти и определено съм доволна.Всъщност мачкането е малко повече от прането,което се мачка при центрофогиране.Затова извадих преди сушене дрехите и ги нагънах.Бях доволна от резултата.Освен това могат да се подбират дрехите според материите.Не е желателно да се сушат дрехи ,който после трябва да се гладят ,защото е мното трудно.Но определено за хавлии, халати,чаршафи върши много добра работа.

# 50
  • ул. "Мечтание"
Не е желателно да се сушат дрехи ,който после трябва да се гладят ,защото е мното трудно.Но определено за хавлии, халати,чаршафи върши много добра работа.

Сушилнята ви няма ли вариант при който да излизат леко влажни, тамън за гладене? Thinking

# 51
  • Бургас
Има,мисля ,че само веднъж опитах,но пак ми се видя трудно.Не мога да се ориентирам как да пусна пералнята на комбинирана програма .т.е.след прането да се включи веднага сушенето.В момента съм в процес на изучаване и търся в упътването.Но ако може някой да ми обясни.

# 52
  • ул. "Мечтание"
Кажи каква точно ти е пералнят, ще потърся упътване в нета да помагам, ако мога!  Hug
За Индезита веднага мога да ти кажа, ама аз само такава съм имала.

# 53
  • Бургас
Ariston ARMXXD 129 е модела.

# 54
  • ул. "Мечтание"
Окей, сега ще претърся, ако намеря нещо ще ти пиша на лични, да не спамим темата. Peace

# 55
Аз също съм в процес на чудене  Thinking,комбиниран уред ли да взема или не-днес попаднах на това дали някой има впечатления http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09078865

# 56
  • София
Така спряла съм се на варианта 2в1 за вграждане и имам няколко въпроса. Embarassed
1. Когато се пере суши отваря ли се вратата на шкафа?
При центрофугиране пералнята предполагам мърда, а като суши нагрява ли много newsm78
2. Спряла съм се засега на Електролукс или АЕГ, но как стои въпроса със шума? Ползвам 6то чувство на Whirlpool и понеже смятах, че е шумна се консултирах с познат на познат, кадър на Техно... та препоръката бе Електролукс, когато избирахме пералня на мама. Е няма такова чудо имам чувството, че съм на писта зад самолета като почне да центрофугира... спира ми и дъха, и мислите  

# 57
  • Бургас
Моята е свободно- стояща на Аристон.При центрофугиране е малко по -шумна ,но е много стабилна,въобще не помръдва.При сушене загрява доста,въпреки това  не ми пречи да поставям разни неща върху нея.Имам я сравнително отскоро и моля някой да ми обясни как да използвам комбинираната програма пране+сушене,че нищо не намирам в упътването.

# 58
  • ул. "Мечтание"
PEPABS, аз бая се порових, но не отрих упътване за твоята на разбираем за мен език за жалост.  Rolling Eyes
Да те питам - в упътването ти има ли схемичка на различните програми? В една табликчка да са описани програмите от единия край и какво прави всъщност програмата? На моята пералня има така в упътването и бързо можеш да се ориентираш коя програма за пране включва и сушене, колко пъти плакне, колко е продължителна, има ли няма ли центрофуга и т.н. Надявам се да обясних добре.

# 59
  • Бургас
За съжаление нямам описана такава програма да включва пране и сушене последователно.

Общи условия

Активация на акаунт