Лесен и вкусен крем с ягоди

• 15 896
  • 22
  •   1
Отговори
Скоро си припомних пролетния крем с ягоди на мама. Тя ми каза рецептата и стана крем за чудо и приказ, а хич не съм от най-сръчните в кухнята.

За 4-6 порции:
250 мл. течна готварска сметана ( аз купих 1/2 литър на MyDay и сложих малко по-малко от половината)
1 кофичка кисело мляко (високо маслено, напр. 4,5% На баба)
1 желатин (пише да се разтвори в 1/2 л. вода, но това е прекалено. Аз го сложиш на водна баня в около 100 мл. вода)
ягоди, нарязани на парченца и поръсени с малко захар. (колкото искате, но все пак трябва да е крем с ягоди, а не ягоди с крем)

Сметаната се разбива, добавя се киселото мляко, разтворения желатин и финално се обърква с ягодите. Сипва се в чашки и се слага в хладилника. След около 3 часа вече е готово. Става чудесен лек розов крем. Добър апетит!

# 1
Звучи много вкусно и изглежда лесно! Благодаря, че сподели рецептата!  bouquet Ще се пробва!

# 2
И аз правя подобен, дори понякога само с кисело мляко, ако нямам вкъщи сметана и пак става много хубаво. Но със сметанка е още по-добре. Simple Smile

# 3
Всъщност май не е задължително да е с ягоди, сигурно ще става и с други плодове - зависи от предпочитанията и сезона.

# 4
Всъщност май не е задължително да е с ягоди, сигурно ще става и с други плодове - зависи от предпочитанията и сезона.

Спроде мен става най-хубав с червени плодове - боровинки, малини, ягоди. Не съм пробвала с други освен тези newsm78.

# 5

1 желатин (пише да се разтвори в 1/2 л. вода, но това е прекалено.
Не е прекалено,1 п. желатин е достатъчен да желира 500 мл. течност,стига да не го пресечеш при разтапянето или да случиш на кофти партида. Party

Иначе рецептата ти е добра. Peace
Много вкусен и бърз крем се получава и с крем Його на Др. Йоткер.Правила съм го с прясно+ кисело мляко,както е в указанието на пакета,но още по-вкусен и плътен става,ако киселото мляко се замени със заквасена сметана.Божествен крем само за 1 мин.Ако му се добавят и пресни плодове-супер.Ползвам го самостоятелно или за торти.  bouquet

# 6
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Скоро си припомних пролетния крем с ягоди на мама. Тя ми каза рецептата и стана крем за чудо и приказ, а хич не съм от най-сръчните в кухнята.

Nya, благодаря за лесната, вкусна и бърза рецепта    bouquet , а това е за майка ти  Hug

Кремчето е с ягоди, но внучката си сложи и сладко от сини сливи, за по-ниско калорично да дойде  Joy Joy Joy  в различни разфасовки  Laughing

Опитайте и ще останете много доволни, особено през летните жеги.... а и сега идва сезона на плодовете, вариантите оставям на вас     Grinning

# 7
Да попитам - не съм фен на желатина и се старая да избягвам да го ползвам.....Става ли без желатин?

# 8
Да попитам - не съм фен на желатина и се старая да избягвам да го ползвам.....Става ли без желатин?

Аз правя подобен без желатин. Разбивам заквасена сметана със захар. Слагам в нея ягодите и една лъжичка мляно кафе. Сипвам в купички и го слагам в хладилника да стегне. Кремът е много хубав и за торти.

# 9

Маме Цо, има и вегетариански вариант на желатина - агар-агар май се казваше. newsm78 Но виж не знам откъде се купува - предполагам в био-магазините. Thinking

# 10

Стана невероятно вкусно!!!!Благодаря от сърце за рецептата!
Аз смачках ягодите на пюре и добавих ванилия за повече аромат.

# 11
  • Czech Republic

И аз не обичам желатин! Момо Цоци, или изцеди млякото или добави малко извара (неовкусена) за да стегне по-добре. Аз използвам и крема сирене и бишкоти понякога и става като тип ягодово тирамису. Може и да миксираш плодовете.

# 12
Маме, стани му фен на желатинчето, то си е полезно за стави, коса, нокти, при НВД. Peace Аз пък съм голям любител на желираните сладки и солени неща. Ако разбиеш сладкарска сметана на твърд сняг, може да и добавиш заквасена сметанка или кисело мляко до гъстотата, която искаш и да си направиш кремче и без желатин. Иначе и аз правя кремчето на Nya , но вместо с течна сметана го правя със заквасена и кисело мляко подсладени плюс плодовете, ядки слагам, понякога начупени парченца от кекс, с една дума желиран буламач. (малее, как добре звучи, мамето и другите като нея, съвсем ще разлюбят желатина...... Embarassed)

# 13
Nya, жестокарски крем!
Направих го стана супер свеж и невероятен Simple Smile

Имах проблем аз с желатина /беше ми за пръв път/ и дори мисля, че ми беше вповече и ми се получи малко като ягодово парфе Simple Smile
Но пак ще го направя и с други плодове!
 Hug Hug Hug

# 14

И аз не обичам желатин! Момо Цоци, или изцеди млякото или добави малко извара (неовкусена) за да стегне по-добре. Аз използвам и крема сирене и бишкоти понякога и става като тип ягодово тирамису. Може и да миксираш плодовете.

Наталина,  Crazy - как смесваш киселото мляко с крема сиренето? Защото съм пробвала да разбивам с вилица и не стана нищо, а на бучки. С миксер, не знам дали е добра идея? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт