Плуване

• 21 190
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Според мен трябва да носи бански,шапка,джапанки и хавлия. Peace

# 31
тази шапка на Арена е много дебела и трудно се разтяга. На големия му купих Спидо - по-тънък е силикона и лесно се слага.
http://www.sportdepot.bg/products/vodni-sportove-i-plajni-akseso … ska-pluvna-shapka
при шапките от плат косата се мокри, те не прилепват по плътно по главата.

Последна редакция: сб, 28 авг 2010, 14:02 от mani-mani

# 32
Всъщност прилепват-просто са от Плат, нормално е да се мокри главата.Моят избор бе плат, защото с няколко вида силиконови до тук-пак е мокра косата.Не ми е драма, че се мокри, после се къпе така или иначе, поне не скубе/ момиче с повече коса Mr. Green/и се слага лесно-т.е.-не съм необходима на детето-то влиза и се оправя само за тренировка/преди влизах само заради шапката и високата закачалка за дрехи./До сега не съм видяла дете със суха коса-независимо от шапката. Thinking

# 33
Дори и когата плувам с шапка,главата ми се е мокрила.

# 34
Според мен трябва да носи бански,шапка,джапанки и хавлия. Peace
Това са изискванията на всички басейни> + Очила

# 35
Да попитам и тук. Може ли да ми препоръчате треньор от Баня Мадара.
Чела съм много добри отзиви за треньори от Спартак, Спортната палата, но не помня за информация оттам.
Не мога да препоръчам, защото никой не ми допадна там.
Кузманов - ако искаш желязна дисциплина, доста крясъци и отсъствия поради състезания
Веско - става, но е малко несериозен
Андонов /не съм съвсем сигурна в името/ - при него не сме плували, но съседчето е доволно
Любо /брат на Таня Богомилова/ - най-става според мен, но не води курсове, а само състезатели.

За Спартак - Енчев. Simple Smile Оправи всички грешки на гореупоменатите двама учители. Е, синът ми е на 14г и за съжаление попаднах на него чак сега.

# 36
  • Sofia
Благодаря ти за отговора и че ми спести срещата с лицето Кузманов.
Ще погледна някоя тренировка на въпросните Веско и Андонов, за да видя като начало дали ме устройват. Нямам амбиции да правя активен спортист, искам само детето да се научи да плува с що годе правилен стил и да се забавлява.

И може би, в крайна сметка ще измисля варианти как да се добираме до Спартак.  bouquet

# 37
И аз в тази тема.
Дъщеря ми има желание да плува и аз съм в процес на търсене на треньор. Всичко е все още в сферата на проучванията и доброто желание, но ми е полезно да знам от какво ще се нуждае Peace

Ето още инфо тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=329813.0
Дъщеря ми плува от 3 години и твърдо отказва да слага латексова или силиконова шапка, караме с една от плат. Косата й е дълга и гъста и само тази шапка я слагам и свалям безболезнено. След плуване се къпе и косата при всички случаи е мокра. Носим сешоар, започва едно мърморене "стига си ме сушила... мрън...мрън". Успявам да я поизсуша едва-едва, после нахлупвам дебелата шапка и се моля да не чакаме мого време тролея. Да чукна на дърво, до сега не се е разболяла след плуване!
Някой може ли да ми каже къде има плувни шапки от плат, че нашата е съвсем изтерзана.

# 38
аз до сега набавях от магазина на басейна, но предвид неясния статут все още-не мога да препоръчам, защото е затворен.купих нови точно преди да затворят, та чакам да видя тези дни, ако не заработи-да видим треньора ни къде е... Thinking

# 39
Дъщеря ми ходи във Вилхелм Пик (сега е Хенри Форд). Треньорът и се казва Веско, не знам дали е същият, не му знам фамилията, съмнява ме да води и там, защото ходи и в 45- то у-ще, ама знае ли човек. Аз съм много доволна от него  Peace А и ни е супер близо, който е в района на Захарна Фабрика, може да ви е по-удобно. А и като цени е доста по-евтино от Спартак например( за другите басейни нямам инфо).

# 40
Фран Джонсън, сигурно ли е, че с тези модели от снимките косата остава суха? Имам предвид от опит ли споделяш за тях или просто предимството им е, че не скубят?  Rolling Eyes  Wink
Пробвали сме няколко вида шапки, различни марки.
Всичките пропускат вода и част от косата е мокра.
Най-накрая купихме такава от плат. Пак се мокреше косата, но поне решихме проблема с трудното слагане.

# 41
Дъщеря ми ходи във Вилхелм Пик (сега е Хенри Форд). Треньорът и се казва Веско, не знам дали е същият, не му знам фамилията, съмнява ме да води и там, защото ходи и в 45- то у-ще, ама знае ли човек. Аз съм много доволна от него  Peace А и ни е супер близо, който е в района на Захарна Фабрика, може да ви е по-удобно. А и като цени е доста по-евтино от Спартак например( за другите басейни нямам инфо).

NIkita  би ли ми казала, дали басейна е чист, че се носят разни слухове, че басейна във Вилхелм Пик е доста мръсен, топличка ли е водата, гардеробчета предполагам има, ако знаеш какво е работното му време ще е супер е и цените разбира се. Благодаря

# 42
  • Русе
каквато и шапка да сложите, косата ще е мокра, особено ако плува гръб, водата влиза покрай ушите. дъщеря ми е състезател от 2 години , а плува от 3 - не съм видяла суха коса след тренировка(на никого). така че за това марката е без значение - в отбора има шапки от пазара до спидо, арена, адидас и каквито се сетите. тапи за уши и щипки не ползва никой. в началото се почва с дъски - обикновено се осигуряват от клуба, после пулбуй, не купувайте предварително - може да има и в клуба, а може и да не ви дотрябват, следват педълси и т.н. но това е ако детето тренира сериозно с амбиции за състезател, купувайте само това което ви изисква треньора (другото са излишни пари). Задължително мийте косата с мек шампоан след тренировка - препаратите са много агресивни и увреждат косата. задължително с очила - независимо от глезотиите - пречат ми стягат ми. ако влиза вода обаче ги сменете - шветките не са подходящи за децата - всички си купиха (заради европейското) и никой не ги носи - хубаво е да са с добър уплътнител - за сега сме най-доволни от спидо и арена. Добре е банският да е от тези марки и да е оработен против хлор обикновените много бързо се разпадат, а сметката излиза горе долу 1бр спидо - около 60-70лв. 4 бр. мин. обикновен - 4х25-35лв = 100 и горница. малеее много дълго стана. дано съм била полезна

# 43
  • София
На кой модел очила се казва "шветки"?

# 44

NIkita  би ли ми казала, дали басейна е чист, че се носят разни слухове, че басейна във Вилхелм Пик е доста мръсен, топличка ли е водата, гардеробчета предполагам има, ако знаеш какво е работното му време ще е супер е и цените разбира се. Благодаря

Ами мисля, че е чист, до колкото съм хвърляла по едно око, докато я взимам.И аз бях чувала такива работи и доста чаках, докато се навия да я пусна там.Но за сега нямаме оплаквания.Дъщеря ми казва, че е топла водата.Последно сме взимали карти за 12 ходения и май бяха 15 лв.Или 8 посещения за 12 лв.Нещо от този сорт, ако не се лъжа, че сега отдавна не е ходила, ама трябва да се организираме.И отделно пшлащаш 3 лв. на посещение на треньора.
За работното време не съм сигурна от кога започва, но е до 20ч. вечер.

Общи условия

Активация на акаунт