А кои са най-редките фамилни имена?

• 49 969
  • 208
  •   1
Отговори
# 135
Москов ми бе6е у4ител по философия,Гелева по български език и литература в Бургас

# 136
Сетих се още за Йочколовски!

# 137
Ние сме Мезеви. bowuu Имаме си и история на името.

Случайно да сте от Севлиево?
Не, от Силистренско съм.  bouquet

# 138
  • София
Моето моминско име е Докева. Когато попадне на човек с такава фамилия, баща ми винаги разпитва и винаги се оказва, че сме рода.
Иначе никой не ми пишеше фамилията правилно и все ми са налагаше да се връщам с документите, за да я оправят. Затова не съжалявах, кодато я смених и сега поне по веднъж на сезон чувам "и майка (или друг познат) ми се казва така".
Май не е по-добре с банална фамилия  Thinking

# 139
  • Градът на света Богородица
  love001Вале тя и настоящата ти не е от често срещаните,да не говорим за величията от близкото минало... newsm51

# 140
Това трябва да са някакви странни и рядко срещани имена ли?  newsm78

# 141
Доларови,което би трябвали да се чете ДолАрови ,но като деца завиждахме на притежателите ,защото я произнасяхме ДОларови и ни се струваше много екзотична фамилия (иначе не знам колко е рядка,но друга такава не съм срещала)
Копаранови ,Банини ,Алови

# 142
  • Бургас
Аз съм Казлачева по мъж.Не бях чувала такава фамилия,преди да се запозная с мъжа ми.

# 143

Нещо общо с Великотърновска област. Копаранови особено, такава фамимилия имаме тука при нас.

# 144
Сетих се за невероятният учител по математика, Бурханларски.

Ето този учител ми е най-любимия, и на частни уроци също съм ходила при него, но имам спомени че майка му беше рускиня и се казваше Аида.

# 145
# 146
  • Варна
Маслинков е мъжо!

# 147
  • Czech Republic
Познавам едни Гъзинкови.... Whistling
Иначе и моята моминска фамилия е от рядко срещаните, както и моминската фамилия на майка ми(Чинтова), но тъй като прадедите ни са от Беломорска Тракия, това не е учудващо (и кръщелните им имена са странни).
Сега по мъж нося фамилия още по-рядка - в Чехия хората с тази фамилия се броят на пръстите на двете ръце, а в Европа(тъй като не е типично чешка) също много малко. Може би един ден ще направим дълбоко генеалогично проучване на родовете - със сигурност ще се научат много интересни неща. Всъщност това е и плюса на редките фамилии - по-лесно може да се открие следата им в историята!

# 148
  • София
В едно телевизионно състезание имаше участник Поплювков

# 149
Имам бивше гадже - Бърдуков. Не съм го срещала друг път,а работя с хора и срещам много странни фамилии, но не ги помня. Crazy За щастие.
Бях му казала, че ако се стигне до брак няма да му взимам фамилията- момчето много ми се убиди  Joy

Общи условия

Активация на акаунт