А кои са най-редките фамилни имена?

• 49 946
  • 208
  •   1
Отговори
# 45
  • Поморие
Имам приятелка Лиркова от Поморие,моята фамилия по баща  съм Сливовска  Simple Smile.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 15:13 от гица

# 46
По -интересно ще е да разкажете от къде идва фамилията.Защото всяка необикновенна фамилия си има история.
Моминската ми фамилия е единствена в България,носят я само членовете на рода и има много сериозна и потресаваща история.
Сегашната ми фамилия също е рядка и с интересна история.
Попитайте бащите си,дядовците си,те сигурно знаят от къде произхожда и ще  ви разкажат.

# 47
 И моята фамилия беше много интересна, за това отидох в общината и по надлежния ред си я смених с името на дядо ми. След като си направих този труд и се занимавах дълго, като се омъжвах реших да си остана с моята си фамилия - т.е. името на дядо ми и сега третото ми име се отличава от това на членовете на семейството ми  Joy

# 48
  • Поморие
Не знам дали ще е интресно на съфорумките от къде ми идва фамилията,а и темата е кои са редките фамилии ,а не от къде произлизат.Иначе за мен си съм направила доста подробно проучване на корените на родословното дърво,което е нахвърлено като чернова,но смятам да го направя в по-приличен вид за да го предам по етапен ред на децата.

# 49
Моята фамилия по баща Киликчийска е единствена в БГ.Всички, които я носят са ми роднини Simple Smile

От къде си?Аз имам приятели с тази фамилия.  newsm03

# 50
  • София
Чучулайн- фамилия от Банско. Госпожата е съответно Чучулайна. Първоначално се позамислих да не е сгрешено И с Й, но се оказа, че си е така.
Да, познавам един от тях, има фирма за мебели в София  Peace

# 51
По -интересно ще е да разкажете от къде идва фамилията.Защото всяка необикновенна фамилия си има история.
Моминската ми фамилия е единствена в България,носят я само членовете на рода и има много сериозна и потресаваща история.
Сегашната ми фамилия също е рядка и с интересна история.
Попитайте бащите си,дядовците си,те сигурно знаят от къде произхожда и ще  ви разкажат.

Аз знам от къде идва фамилното ми име. Родословното ми дърво го имам ... до около 1750 г. Не искам да разказвам в нета. Точно в нета, и то в този форум ме намери мой далечен роднина. По малкото информация, която съм писала и по ника-ми се намерихме. С него се опитваме да "сглобим" липсващите части на пъзела "родословно дърво".

# 52
  • Между гори и планини
Моята моминска фамилия е Шереметова. Преди време гледах в "Жълти страници" и се оказа, че всички от там баща ми ги познава или се сеща кой роднина е. Във ФБ ми излизат само руснаци и то ШереметЕви. Няма продължение на името ни... всички наследници сме все женски...

# 53
Фамилията ми по баща е ЗИГАРОВА.До сега не съм срещала други с тази фамилия!

# 54
И моята моминска фамилия е рядка.Обаче,сегашната ми е от най-известните.От рода Коточеви,до Кънчеви. Wink

# 55
Ташкови и Путеви, съседи, живеят на един етаж, врата срещу врата Grinning. Звучи като виц, но не е Naughty

# 56
  • Балчик
И двете ми фамилии- моминската и сегашната са редки. Но докато от първата има съфамилници, нероднини, то от втората доколкото знам всички са роднини. Също по фамилия в скайп ме намери роднина на свекър ми от Канада.

# 57
Как правите родословно дърво?И откъде разбирате произхода на фамилията?Моята е странна и е била променяна 2-3 пъти.

# 58
  • Шумен
Моята фамилия също е рядко срещана - Точева. И в 99% от случаите когато ми се налага да я продиктувам никога не ми е изписана правилно  ooooh!

# 59
Печигаргова - това е най-странната фамилия, която съм чувала. Peace

Общи условия

Активация на акаунт