Раждане на 62 години

• 68 615
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 120
# 121
liana**, ами аз съм на мнение, че щом има подобна психологическа оценка на дарителите на яйцеклетки, трябва да има същото и за рецепиентите.

ОК, лошо няма да имаш собствено мнение  Peace
ДА ти кажа само, че дарителите на яйцеклетки минават през психологическа оценка, защото децата на реципиента ще носят техните гени.
Като не си наясно, вземи прочети малко.

# 122

Една майка трябва да даде най-добрия възможен старт на децата си.
Дотук не виждам нищо подобно. Та викам - поне да кърми...

# 123
Аз пак да попитам - щом няма някаква възрастова граница да се ражда, значи е ок да се ражда и на 8, и на 80 Thinking Защо да може и да е хубаво да се ражда на преклонна за това възраст- нали важен е новосъздадения живот, пък се заклеймява раждането от съвсем млади момичета? Като може едното, да може и другото.

# 124
Жоз, жалко е на тази ти възраст да се чувстваш изхабена.

офф топик-е как няма да е изхабен човек, като погледни в каква матрица се намираме. Стрес на работа, задръстване, детето как е, защо е, ха градина места, ха после училище, ха сега болно, кой ще го гледа, ха гимнастики, ха мъжът влиза в пубертет втори, всичко това къса нерви, бавно и славно, а понякога просто те срива отведнъж. И дотам.

# 125
За съжаление на 62 години рисковете при износване на една бременност са много по-големи - и за майката, и за децата. А в случая става дума и за многоплодна бременност.

Рискът децата сега да имат трайни здравословни проблеми е много голям. Sad

Сигурна съм, че лекарите в Плевен са били абсолютно наясно с прогнозата за децата (до раждането и след това) и не мога да си обясня как са навили.

А какво си е мислила жената (която също е лекар) - просто не мога да си представя. Sad

Само се надявам децата все пак да нямат големи проблеми, свързани с недоносеността.

# 126
Лекар, ама психиатър  Peace

# 127
  • SA
kameloth, като я гледаш тук как ти изглежда жената?

http://pencheva.com/wp-content/uploads/2010/05/DSC_0732.jpg

val_stef, ти за хората основно по вьншния им вид ли сьдиш? Всичко, което не отговаря на представите ти за красота, грим и т.н. е боклук и има психични проблеми?
Не виждам тази жена на кого от вас пречи с решението си. Рискувала е собственото си здраве все пак, тези деца са нейни и тя носи отговорност за бьдещето им. Хайде по-малко да гледаме в канчето на другия и да обьрнем повече внимание на себе си и собствените си проблеми!

# 128

val_stef, ти за хората основно по вьншния им вид ли сьдиш? Всичко, което не отговаря на представите ти за красота, грим и т.н. е боклук и има психични проблеми?
Не виждам тази жена на кого от вас пречи с решението си. Рискувала е собственото си здраве все пак, тези деца са нейни и тя носи отговорност за бьдещето им. Хайде по-малко да гледаме в канчето на другия и да обьрнем повече внимание на себе си и собствените си проблеми!

kameloth, по принцип си права. Но аз не бих й помогнала да има деца на тази възраст, ако бях лекар.

# 129
Всъщност поправете ме ако греша, но при раждане в по-голяма възраст (примерно над 45 години) няма ли опасност за децата от различни увреждания.
Питам от чисто любопитство?
Една от причините да НЕ имаме второ е и тази, че вече сме в една възраст, когато, според мене, става все по-опасно за бъдещото поколение, а материалът не е вече толкова качествен. За статиската-почти на 40 съм. Мъжът-42. Лично мнение.
Какво общо има с темата? Яйцеклетката не е на 62 годишната майка. Може да е на 22 годишна.

# 130

kameloth, по принцип си права. Но аз не бих й помогнала да има деца на тази възраст, ако бях лекар.
Подсъзнателно, ще осигуриш по-голям ресурс от ареала на твоите.

# 131
Рискувала е собственото си здраве все пак, тези деца са нейни и тя носи отговорност за бьдещето им. Хайде по-малко да гледаме в канчето на другия и да обьрнем повече внимание на себе си и собствените си проблеми!
Значи, смяташ, че човек, който СЪЗНАТЕЛНО е рискувал собственото си здраве, ще съумее да носи отговорност за други живи същества?

Интересна теза, хм, заслужава си човек да се замисли над нея. Thinking Thinking

Вълк-винаги ми е било суперинтересно какво, аджеба, ти доставя удоволствие да се вреш в женски теми и да раздаваш компетентно мнение?
Аз уча ли те как се правят деца? Laughing

# 132

Една майка трябва да даде най-добрия възможен старт на децата си.
Дотук не виждам нищо подобно. Та викам - поне да кърми...
Виж, за този аспект не се бях сетила.  Много свежо изказване!  newsm10

# 133
  • София
Да са живи и здрави дечицата, че на снимките изглеждат много малки и крехки.

# 134
Подсъзнателно, ще осигуриш по-голям ресурс от ареала на твоите.

И такъв момент има сигурно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт