Раждане на 62 години

• 68 658
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 675
  • на брега на морето
Тази сутрин по Канал 1 Щерев каза, че това не е само медицински проблем, а социален и морален преди всичко  Peace

Нещо като линк да ти се намира, че го изпуснах, а много искам да чуя мнението му.

# 676
Абе хора, каквото и да си говорим, да родиш на 62 год. е безотговорно. Към живота, който създаваш. Чухте ли лекарите, дори и да оживеят прогнозите за тези дечица са крайно неблагоприятни. Защо заради собственото си нереализирано в разумна възраст желание, трябва да причиняваш това на едно невинно създание? Тази жена е имала на разположение поне 20 години, за да реши как и по какъв начин да стане майка и не го е направила. Защо сега? Защото е останала сама, без родителите си, които са били обсебили живота й и са я подтискали. Как тази женица ще отгледа и възпита себеуважаващи се хора със достатъчно самочувствие, след като се е оставила цял живот да бъде зависима от родителите си? Да не говорим, че ако не дай си поже не е жива и здрава до 80 годишна възраст, тези деца ще попаднат под грижте социалната ни система, защото няма да имат нито баби, нито лели, нито никой!

Напълно безотговорно поведение от страна на тази лекарка!

# 677
  • София
Децата не трябва да бъдат средство за разрешаване на личностни кризи, независимо от възрастта и наличието или липсата на репродуктивни проблеми.

# 678
  • София
  Значи, според доктора, жената има законно право да забременее, а децата,които създава какви права имат? Той за тях помислил ли е изобщо?На какво ги обрича?Още повече,че тази жена няма близки и роднини?

# 679
Никоя млада майка не ражда с мисълта, че може да й се случи нещо и няма да отгледа децата си.

Но да родиш на 62 години, като ясно осъзнаваш каква е средната биологична възрст, до която доживяват повечето хора,
да нямаш съпруг, близки и роднини, които да са готови да поемат грижата за децата ,е най-малкото безотговорно към бъдещето им.

Колко самотен и отчаян трябва да се чувстваш, за да вземеш такова решение?

# 680
Няма смисъл да продължаваме спора, при положение, че едната страна си спори по дифолт.

Защо само едната страна да спори по дифолт? Защото ти си от другата или защото така си решила?

Имам правото да си мисля каквото пожелая, разбира се.
Отговора е прост- освен емоционалния момент, и аргумента, че тази жена има правото на личен избор да забременее и роди на преклонна възраст, не виждам причина да я защитавате.
Ако, обаче, приложите медицински доказателства, че е напълно в реда на нещата една жена в менопауза да роди, аз ще призная, че сте прави.
И въпреки всичко, аз също имам правото да мисля, че това е гавра с природните закони, и с живота на две деца.
Същото казвам и в случаите на изоставени деца в домове, или в случаите, когато хора с остри ментални проблеми раждат деца.
Прочетете отново постовете на Имелда. Peace

# 681
То пък аз доживях да харесам едно изказване на здравната ни министърка, /пак по БТВ, малко преди репортажа от Русе. На въпрос от Ани Цолова "Какво е мнението й за случая"-отговора на г-жа Министърката беше"Против съм грубото намесване на лекарите в природата, защото не можем да се намесваме така грубо в природните закони, но все пак последната дума е на пациента" Така, че наистина, когато човек, предприема нещо толкова важно в живота си, като това да имаш деца, трябва добре да помислиш какви последствия може да има за децата, и малко да подтиснеш желанията си в името на доброто на децата.

# 682
След като прочетох за психиатърката,която е родила на62,се замислих нормално ли е това.И съм раздвоена,Вие как мислите?

това е пълно безумие!!! откъдето и да го погледнеш - 62-годишна!?!?! тази жена на какво се надява - нито ще ги отгледа, както трябва /дай, боже, въобще да ги отгледа/, нито може да им осигури здрава семейна среда /сама е, няма и доходи/, нито... нищо! още повече ме втресе фактът, че тя е лекар! значи малко или много има ум в главата и може сама да прецени рисковете.

ужасих се сутринта като чух защо го е направила - "родителите й били деспотични и властни и тя нямала личен живот, докато не починали" /извинявам се, ако цитатът е неточен/. това причина ли е!? чиста проба егоизъм! жал ми е за дечицата, ама наистина много ме е жал... и заради това беснея  Close
докторите, които са извършили инвитрото е трябвало да я размислят Naughty
някой ще излезе с аргумента, че имала права като човек и като жена. това добре, но с какво право обрича двете душички, които е родила? те имат вече сериозни здравословни проблеми /наистина се моля да се оправят Praynig/
трябва да се помисли и да се обсъди възрастова граница за такива случаи, противното е престъпление към самите деца!

# 683
  • Varna
Ей, от вчера ви чета момичета и си казвам- Тези момичета които казват, че не сме ние които ще съдим жената - са прави. За мене са прави и другите момичета които мислят за дечицата. Ни мисля, че тези които мислят за дечицата, съдят майката. Малко трудно ми беше да нипиша майката.
Аз също не смея да съдя тази жена, само се  ядосвам и наум разговарям със родилката лекар- Абе жена, ти си лекар, не помисли ли за тези дечица. Не се ли сети, че ни една баба родилка не е родила детенце без да е било във кувьоз. Не се ли сети какви последствия може да има за тези душици. Да я видя аз просната на едно легло, със нанизани толкова инжекции по тялото и, да я видя със нехендрена тръба във гърлото и да я питам ако имам възможност- Как е как се чувстваш, купон ли е или....
Дано оцелеят малките бръмбърчета.
За по нататъка ако оцелее родилката, дано да е здрава , че тия мушмуроци искат яка грижа. Незнам колко е здрава, може и да има изключения на тази възраст, но да се моли да е здрава наистина, защото близначките ще и разкажат играта и направо жална и мамата.

# 684
Тази сутрин по Канал 1 Щерев каза, че това не е само медицински проблем, а социален и морален преди всичко  Peace

Нещо като линк да ти се намира, че го изпуснах, а много искам да чуя мнението му.

http://bnt.bg/bg/news/view/28487

# 685
Няма смисъл да продължаваме спора, при положение, че едната страна си спори по дифолт.

Защо само едната страна да спори по дифолт? Защото ти си от другата или защото така си решила?

Ако, обаче, приложите медицински доказателства, че е напълно в реда на нещата една жена в менопауза да роди, аз ще призная, че сте прави.

Смарти, да приложа медицински доказателства не мога, защото нито съм учен, нито лекар. Да копирам линкове и статии намерени в интернет няма смисъл, защото няма да те убедя в нещо, което не вярваш и не приемаш. Самият факт, че е забременяла и родила за мен е достатъчен.
Много жени в детеродна възраст не успяват за съжаление. Това за мен не е в реда на нещата, но природата така е решила.

# 686

Цитат
Втория въпрос, който си задавам е, при възможен неблагоприятен изход за който и да е от участниците в зловещия експеримент, има ли механизъм, по който виновните за това доктори да понесат някаква отговорност. Било наказателна, било от комисията по лекарска етика... Има ли ИЗОБЩО такъв механизъм, който да възпира лекарите от ... необмислени и морално спорни действия?
Някак няма логика да не можеш да експериментираш генетично с растения, но да можеш да правиш какво ли не с живи хора, само защото по някакъв начин си ги изманипулирал да ти подпишат "информирано съгласие"
 Tired

Повтарям си питането, защото никой не ми отговори... Знаете ли нещо по въпроса?

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 10:23 от BirdsFlu

# 687
Съжалявам, че съм изпуснала интервютата по телевизията, но това, което е цитирала stealflame направо ме хвърли в оркестъра.
"родителите й били деспотични и властни и тя нямала личен живот, докато не починали"
А така, браво, браво....И от тази жена се очаква да взима зрели и разумни решения....то се вижда резултата какъв е - две деца, които в момента страдат и ще страдат още дълго време.

# 688
Никоя млада майка не ражда с мисълта, че може да й се случи нещо и няма да отгледа децата си.

Но да родиш на 62 години, като ясно осъзнаваш каква е средната биологична възрст, до която доживяват повечето хора,
да нямаш съпруг, близки и роднини, които да са готови да поемат грижата за децата ,е най-малкото безотговорно към бъдещето им.

Колко самотен и отчаян трябва да се чувстваш, за да вземеш такова решение?

За решението да има деца не можем да я съдим. Въобще, за нищо не можем да я съдим тази нещастна женица. Животът и, както стана ясно от репортажа, никак не е бил лесен. За мечтите и, не можем да я виним.

Вината е ИЗЦЯЛО в лекарите, които са и направили ин витрото! Съдбата на тези две душички, които ще останат с куп увреждания, ако оживеят, трябва да тежи само и единствено на съвестта на лекаря от клиниката в Плевен. Това за мен не е нормален човек, щом е в състояние да понесе таква отговорност.

# 689
Колкото е правилно едно дете на 12 години да ражда, толкова е правилно и една жена в третата възраст да го прави.
Та тя може да им бъде и прабаба на тези деца.
А като стане на 70 г. /ако стане/, склерозирала, трудноподвижна баба с осем-годишни деца.

Нека и не забравяме, че предвид ранната седмица, в която са родени и екстремно ниското тегло особено на едното бебе, вероятността то да съде със специални потребности е висока. Дали тази жена на възраст вече може да обгрижва адекватно едно болно дете?
Да, въпросът е морален, защото сега една баба е задоволила егоистичното си желание да стане майка на тази възраст, но помислили какво ще стане с поколението й?

Донорът на яйцеклетката какво ли си мисли в момента? Все пак по дефолт децата са и нейни.

Общи условия

Активация на акаунт