Раждане на 62 години

• 68 658
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Щерев, в едно интервю преди години  беше казал първо раждане до 29г, второ до 35г, от там вече започват проблемите , а и природата така го била казала.

А третото?  Laughing
Simple SmileВиж това не каза. Обаче не крия, че ме кефят многодетните профили на някои майчета тук

# 751
Защо правите разлика между този случай и други случаи (макар и малко), при които родителите са починали млади и децата се гледат я от баба, я от дядо, понякога и от двамата?
Аз не виждам разлика за децата, честно казано.

Ами ще кажа за себе си, според мен разликата е, че в случая няма баби и дядовци. Тя ги е чакала да починат, да й дадат със смъртта си правото на личен живот и тогава се е осмелила да стане майка, когато е останала сама! Няма близки, само колегите й са я подкрепяли. Ама ако недай боже се случи най-лошото с нея, ези деца отиват автоматично в дом, понеже няма живи роднини. Е? Не е ли безотговорно?

Не знам дали е безотговорно, но със сигурност е НЕ нормално. Когато децата са тинейджъри, тя ще е на 75 - 80 години ooooh! Изобщо, за какво става въпрос??? Тя и сега май не е много ОК с главата...с к'во червилце се е барнала Sick Може ли да родиш деца, защото искаш да осъществиш своя мечта??? Т'ва не е, като да си купиш кола...

# 752
Щерев, в едно интервю преди години  беше казал първо раждане до 29г, второ до 35г, от там вече започват проблемите , а и природата така го била казала.

А третото?  Laughing

Третото - бабата.

Шегуваш се ти, ама ако съпоставя рисковете дали аз или майка ми да го роди, сигурно моите шансове са по-лоши...

# 753
  • София
В случая с Красимира явно е нямала шансове за осиновявяне- колко трябва да е голямо "детето",за да е с 15 години по-малко от нея  Thinking , тя няма мъж.
Това е долна граница на възрастовата разлика. Т.е. най-малката при която се разрешава осиновяване.

# 754

А третото?  Laughing

Третото - бабата.

Може и прабабата, ако е йога.

# 755
Явно желанието да станеш майка се смята за вид свещена крава. Но в някои случаи кравата трябва да се заколи и да стане на барбекю. Много нормални човешки стремежи могат да бъдат изкривени и направени чудовищни, както е в случая желанието на това същество да изпита биологичния феномен износване и раждане. Лекарите имат своята етична вина, разбира се, която оставам без коментар.

Питате обаче- кой решава дали едно желание  е оправдано, подплатено с мисъл и физическа възможност? Господ ли да решава?

Поради факта, че господ няма, предлагам да го решат морални и мислещи хора. Фактът, че тези хора пишат в Бг-Мама не прави мнението им невалидно. Всички- атеисти като мен и вярващи някак разбират, че в края на краищата сме биологични същества, способни на болка и страдание, физическо и емоционално. Целта на моралните ни решения е да минимализира това страдание за най-голям брой такива същества.

Толкова чудно ли ви се вижда, че много хора осъждат случая тежко? Нека бъдем съдени със същия аршин- ако сме толкова глупави, че да поемем непремерен риск.

Както каза жената в интервюто за 24 часа- жените не се замисляли, като искат да станат майки. Пълни глупости. Замисляме се и то доста. Да, възлагаме надежди на бъдещето, но в повечето случаи успешните майки са разумни хора с премерени действия, а не луди, подвластни на емоциите си.

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 10:34 от Mamacita Bandida

# 756
Не за червилото идеше реч. Дали някой е направил експертиза на психическото здраве на тази жена преди да бъде извършена процедурата?

Абе аз те разбрах, ама ме сърбяха пръстите да спореля това за червилцето Wink
Не знам, пак да кажа, не съм наясно с процедурите изобщо, ама не се ли прави нещо като психо-профил на жената (млада, стара, без значение), преди да се пристъпи към инвитро.  newsm78
Ето го целия цитат, Викито!

Да, на мен тази жена не ми изглежда добре психически.

# 757
А мислите ли,че тези деца ще са щастливи?

да са щастливи ли? едното може да не оцелее(тежи само 500 гр.?), а другото и да оцелее ще остане инвалид за цял живот(най-малко ще е сляпо)...кой нормален човек ражда деца с увреждания и ги обрича на страдание?

# 758
  • Вън от пространство и време
В случая с Красимира явно е нямала шансове за осиновявяне- колко трябва да е голямо "детето",за да е с 15 години по-малко от нея  Thinking , тя няма мъж.

Явно не съм се изразила добре - трябва да има поне 15 години разлика, а тя мохе да е и 50+ - горна граница няма.  Peace

# 759
Да, и на мен жената не ми изглежда психически добре! Тя е чисто луда, не го ли виждат всички?!?!?

Мисля, че  "нормалните" жени имат инстинкти да се грижат за децата си, да ги поставят преди себе си, да се жертват за тях, а не да бъдат егоисти!

# 760
  • София
Да, и на мен жената не ми изглежда психически добре! Тя е чисто луда, не го ли виждат всички?!?!?

Мисля, че  "нормалните" жени имат инстинкти да се грижат за децата си, да ги поставят преди себе си, да се жертват за тях, а не да бъдат егоисти!
Те всички психиатри изглеждат така Grinningвида и да не те плаши.

# 761

Те всички психиатри изглеждат така Grinningвида и да не те плаши.

Само действията и решенията, нали Wink

# 762
Аз не изключвам вероятността да са и отказали осиновяване поради....мммм...особености на психичното и състояние, освен възрастта, като фактор.

# 763
Предвиждам 200 страници за тази тема доста по-бързо от другата, сурогатната тема. Whistling

# 764
Не за червилото идеше реч. Дали някой е направил експертиза на психическото здраве на тази жена преди да бъде извършена процедурата?

Абе аз те разбрах, ама ме сърбяха пръстите да спореля това за червилцето Wink
Не знам, пак да кажа, не съм наясно с процедурите изобщо, ама не се ли прави нещо като психо-профил на жената (млада, стара, без значение), преди да се пристъпи към инвитро.  newsm78

Стига с тия профили, това да не е ПВС за дограма. Всеки шизофреник може да го мине тоя преглед, когато е в ремисия. За един психиатър с 35 години стаж ще е по-лесно от лесно. По удачно е да се изпитват тук, да ги одобрите. По червилото, по пиърсинга, по силикона, татуто.
Това, че емоциите й не личат на лицето, това е професионална маска. Говорил съм с много жени психиатри, те се придържат към темата без да изразяват абсолютно никаква емоция. Опитвал съм, не става. Докторите Лекова, Кирчева, Киселова, Панайотова, проф. Ачкова, Вихра Миланова.

Общи условия

Активация на акаунт