Раждане на 62 години

• 68 648
  • 2 369
  •   1
Отговори
# 2 325
Ника - хайде моля ти се, познавам една жена на 61 години, ще стане скоро - всяка сутрин си прави упражнения, по-стегната е от младите, ходи с минижупи и досега знам само веднъж да се е разболяла и то от грип. По цял ден тича напред-назад из София - на токчета ooooh! Ако питаш мен, тя и теб ще може да отгледа. Има си жени и жени, тези които искат да са вечно млади не се предават и се борят. Въпросната жена прави всеки ден упражнения, при това не тежки, пази диети, пие билки и всякакви природни лекове, като полудяла, със сигурност мисля, че ще ме надживее.

И аз познавам такава жена, но не на 61, а на 67! Тя обаче си е родила децата на време. И ако една жена полага толкова грижи за себе си и се цени толкова няма да пропусне да се обзаведе с мъж и деца в по-млада възраст.

# 2 326
Защо тази толкова рискова бременна не е родила в някое от най-добрите неонтологични отделения?
защо, след като са я забреминили, при всички проблеми, не са й осигурили раждане в западна клиника, вместо да осигуряват издръжката на децата до 1-та година, или, още по-добре, заедно с това? Защо?

Да, и на мен ми беше много чудно това. Най-малкото, защо не е родила в Плевен, при д-ра, който я е забременил?

# 2 327
  • Пловдив
Креола, ако започниш от първа странища и стигнеш да тук, ще прочетеш отговорите на всичките си въпроси.Написани са многократно Peace

# 2 328
Майка ми става днес на 59, не е здрава, като бик и не без болежки, обаче не спира да щъчка - готви, чисти, пере, какво ли не прави и не позволява друг да й се меси в домакинството, не смятам, че когато родя и я повикам да ми гледа детето ще вземе да обърка нещо. Все още не е склеротичка, слава Богу!

Много ви моля, спрете да сравнявате раждането и гледането на деца с помоща, която бабите оказват (и шетането в къщи). Има огромна разлика и се надявам скоро да я разберете!

# 2 329
Не сте ли твърде жестоки и самодоволи спрямо тази жена ?

Избирам да съм жестока спрямо тази жена. Ако можех да избирам и да спестя онова, което преживяват
двете момиченца.

# 2 330
Креола,
Моля те, сподели с нас какво мисли майка ти за възможността сега да роди дете/деца. Както и своето виждане за подобна нейна роля.

# 2 331
Майка ми става днес на 59, не е здрава, като бик и не без болежки, обаче не спира да щъчка - готви, чисти, пере, какво ли не прави и не позволява друг да й се меси в домакинството, не смятам, че когато родя и я повикам да ми гледа детето ще вземе да обърка нещо. Все още не е склеротичка, слава Богу!

Поздравления!
Да разбирам ли, че очакваш сестричка/братче?  Ако много се помолиш, може дядо Коледа да ти донесе Mr. Green

# 2 332
Креола, майка ти да ти е жива и здрава. И да ти помага! Моята е далече и знам, колко многи би ми било приятно да е до внучка си.

Но една млада жена, на 20, 30, 40, освен че ще се справи в пъто по-лесно сп износването на плода и със самото раждане, ще може да даде и много различни неща на бебето/детето след години. Не отричам ползата от общуването с баба, но липсата на млада жена до едно дете може да е много ... вредна.

Пак повтарям - ние не знаем какъв е случаят на тази жена!
...

Ти може и да не знаеш, но майчетата тук отдавна разпитаха съседките на жената и доукрасиха доколкото можаха историята. Случаят им е известен, присъдата е произнесена - тя е егоистка, която е провалила живота на децата и най-вероятно ще ги изостави в дом, защото са с увреждания.

# 2 333
  • София
Ц, argun.
Тя е имала нужда от помощ, а лекарите са й изиграли мечешка услуга.

# 2 334
Аха, ясно  Peace

# 2 335
                  Creola- споделям мнението ти.  Peace
                  Аз също зададох част от твоите въпроси по-назад в темата,
                  но бях разбрана неправилно.
                  Мисля че е безмислено да се спори с болшинството тук. Peace
                  Само се питам как ли бихме реагирали , / ако дай боже доживеем до дълбока старост/ ако един ден
                  някоя от нашите дъщери ,реши на 60+ ,да има дете/ца. И го направи.
                  Дали собственните им майки ще ги нападнат така,както сега нападат.....
                  Имаш големи очаквания , някоя потребителка от тук, да отиде в проблемно забременяване.
                  Не им стиска да го направят.
                  Аз ще се отегля от темата , не виждам смисъл в нейното продължение.

# 2 336
  • Пловдив
Creola, знаеш ли колко е разликата между 40 и 62. А каква е разликата между репродуктивен проблем и неопитване да забременееш. А между това просто да искаш нещо, ей така хипотетично и да се бориш със зъби и нокти за постигането му.

# 2 337
И дъщеря да ми беше, пак щях да съм против (ако съм жива).
Като знам, че аз закъснях на 26, бих я посъветвала от рано да не отлага прекалено този момент.

# 2 338
Креола, майка ти да ти е жива и здрава. И да ти помага! Моята е далече и знам, колко многи би ми било приятно да е до внучка си.

Но една млада жена, на 20, 30, 40, освен че ще се справи в пъто по-лесно сп износването на плода и със самото раждане, ще може да даде и много различни неща на бебето/детето след години. Не отричам ползата от общуването с баба, но липсата на млада жена до едно дете може да е много ... вредна.

Пак повтарям - ние не знаем какъв е случаят на тази жена!
...

Ти може и да не знаеш, но майчетата тук отдавна разпитаха съседките на жената и доукрасиха доколкото можаха историята. Случаят им е известен, присъдата е произнесена - тя е егоистка, която е провалила живота на децата и най-вероятно ще ги изостави в дом, защото са с увреждания.

Извинявай, обаче от 1стр. до тук се опитвам да разбера какъв точно ти е проблема? Разбрахме, че си хуманно същество и филантроп - ОК, обаче защо се заяждаш. Звучиш като човек запознат със случая в детайли, а всички други са лаици, които си позволяват неоснователни коментари. Не се опитвам да те засегна, просто съм искрено любопитна  Wink

# 2 339
 Защо да чакаме дъщерите? Колко от пишещите в темата са склони да експериментират и да забременеят на 60 +?
 Бих разбрала защитната им теза тогава.
 Иначе не ми се струва нормално да защитаваш теза, която пречупена през собствените ти възгледи намираш за кауза пердута.

Общи условия

Активация на акаунт