Промоции на книги!

• 91 807
  • 741
  •   1
Отговори
# 15
Някой знае ли докога е промоцията в Пингвините и дали важи само за тези техни книжарници, които са в Ориндж центровете?

# 16
В Пловдив промоцията беше 6-16 май

# 17
  • Варна
И във Варна беше така  Peace.

# 18
  • В най - голямото село
Благодаря за темата   bouquet полезна е

# 19
Благодаря за инфото за промочипа, сега ако разберем и ориентировъчно  кога е рождениятден на Кръгозор  Wink

# 20
  • Варна.....
Пфу, изтървала съм я.

Често в книжарницата на Сиела в Пфое МОЛ има книги на издателството, които са доста намалени.
Оглеждайте се на щанда.

# 21
  • на третия етаж
От промоциите на Хеликон редовно си купувам интересни книги. Последно в петък си взех книжки от поредицата "Бон апети - световна кухня" на цена 1,50 лв вместо по 5 лв. Също и луксозно издание "100 шедьовъра на съвременната архитектура" с 50 % намаление. Чудесен подарък за бъдещ архитект /малкото ми братче/. А аз се поглезих с "Хапливите прозрения на жените".   

# 22
Аз чакам с нетърпение панаирите. Тогава купувам книги на килограм. Сиела най-много ме радват към момента.

# 23
Много са им скръндзави намаленията по време на панаирите - като ходих последния път бяха някакви 10 процента и дори трябваше да се плаща за вход. Ако се купува директно от издателствата, отстъпките са поне 20 на сто, понякога повече. Аз знам само две места, където има борса за книги - до Бриколаж на Цариградско и едно в Дружба, ако някой знае къде другаде има борса с издателства да свирка.

# 24
Много са им скръндзави намаленията по време на панаирите - като ходих последния път бяха някакви 10 процента и дори трябваше да се плаща за вход. Ако се купува директно от издателствата, отстъпките са поне 20 на сто, понякога повече. Аз знам само две места, където има борса за книги - до Бриколаж на Цариградско и едно в Дружба, ако някой знае къде другаде има борса с издателства да свирка.

Аз знам Книжна борса "Искър" и понеже съм пешеходец, ще ви кажа как се стига с трамвай 20. Слиза се на спирката след поликлиниката, пресича се шосето, после има подлез под жп линиите и си точно срещу борсата - нова модерна сграда. Там има много разпространителски фирми, но аз най си обичам Елфи - на третия етаж. Отстъпките са различни 20-30 процента.

Като ви чета за тези намаления по 50% си мисля, че това е възможно само ако цените на книгите са страшно надути. Наскоро една позната ми обясни, че големите вериги изнудват издателите със страшни комисионни - 35-40 процента при това за консигнация, плащат на издателите чак след като книгите са продадени - тоест не поемат никакъв риск, не влагат пари в закупуване на стока, за реклама да не говорим. Разбирате ли, ако една книга струва 15 лева, веригите вземат между 4,30 и 5 лева. Така че мен големите намаления не ме радват, а ми казват, че цената е била много надута. Там, където няма големи намаления - явно няма много място за смъкване.

# 25
Т.е. от другата страна на линията се намира, така ли?

А за панаирите, всички правят по 20% отстъпка, но не всички я обявяват. Трябва да си поискаш  Simple Smile  Поне аз последния път така направих, и ми дадоха.
А между другото не подценявайте книгите  по 2-5 лв. в кошовете. Намират се много добри.

# 26
Т.е. от другата страна на линията се намира, така ли?

А за панаирите, всички правят по 20% отстъпка, но не всички я обявяват. Трябва да си поискаш  Simple Smile  Поне аз последния път така направих, и ми дадоха.
А между другото не подценявайте книгите  по 2-5 лв. в кошовете. Намират се много добри.

Да, от другата страна на линията е - общо взето стотина метра от трамвайната спирка. Веднъж ходих с кола, но ми е трудно да го опиша - минава се през Дружба (пътя за летището, но не естакадата, а долния, където вървят автобусите 84 и 604), подминва се кръстовището с трамвайната линия, тоест продължава се напред и на следващото кръстовище се завива надясно към Асансьорния завод, даже се вижда кулата. После има табели, но кулата на Асансьорния завод е добър ориентир.

# 27
Това, за което говори Белмекенска го знам, но по никакъв начин не мога да обясня как се стига до там.

... А за панаирите, всички правят по 20% отстъпка, но не всички я обявяват. Трябва да си поискаш  Simple Smile  Поне аз последния път така направих, и ми дадоха.
....

Еми браво на тях, правят отстъпка, ама не я казват, да не би някой да се етусиазира и да отиде. Ще знам да си искам и аз.

# 28
  • Варна
Току-що звънях - удължена е промоцията до 24ти май  Simple Smile

# 29
  • Варна
Много добра новина, ех че ме зарадва   Sunglasses.

Общи условия

Активация на акаунт