Подарък за абитуриент

• 55 835
  • 110
  •   1
Отговори
# 30
Хм, парите са най-глупавото нещо за подарък на абитуриент (а и въобще, с изключение, може би на сватбите), според мен... Парите се изкарват, харчат, както дошли, така и си отишли...
За теб може би е така, но за мен, а и за повечето хора, които познавам парите са предпочитан подарък.
Малко хора се радват на всякакви подаръци  Peace

# 31
Мисля да купя на братовчедка ми колие,обеци и пръстен.Говорих с нея,това иска детето и това и взимам,по-разумно ми се струва ,отколкото да и дам 200 лв ,които да изхарчи в някой клуб.

# 32
Не знам, дали разбрах добре, но ако е до 100 лв, ето моето предложение:
Луксозна табла с място за пуловете и кожена чашка за заровете, мъжете много си падат по тях, а и винаги ще свърши работа на някоя почивка, ако не е толкова запален:
http://www.podaraci.bg/igri/?cat=8132
Струва точно 100 лв.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 15:21 от Tatti

# 33
О аз не прочетох,ч ее за момче.Иначе веднага щях да закова един хубав часовник.Слабост са ми! Grinning

# 34
Като се замисля, проблемът с подаръците, не е толкова в креативността на подаряващия, колкото до това, че много от днешните тийнове нямат любими занимания и хоби, различни от излизанията по заведения.
Много по-лесно ще е ако съответния абитуриент свири на бас китара (или нещо друго, разбира се и примерно) - веднага идеите за подарък започват да изникват в съзнанието - дали луксозен калъф, дали някакви си струни, перца и подобни разни джунджурии...
Ако си пада по риболов - пак има идеи, ако си пада по астрономия - идеи куп и т.н.
Поне за мен, трудностите в избирането на подарък идват от там, че като няма никакви интереси, то човек започва да се чуди какъв по-рационален и практичен подарък да купи...
Преди години имах един колега, с който сме били само в компания, никога не съм го възприемала като интересен човек. Та, научил той кога имам рожд. ден и един ден се изсипва и ми носи подарък. И то какъв - някаква статуетка на Буда (или нещо такова подобно). Никога не бих купила нещо такова за себе си или някой друг, но и до ден днешен си я пазя. Харесва ми да се сещам за онези години, някак си...
И така... Това само пример, де. Знам, че хората са различни Simple Smile

# 35
  • Стара Загора
Аз вече купих сребърен медальон и ланец.

# 36
На мен не ми е ясно,защо всички си мислите,че като дадете пари на абитуриент,то той задължително ще ги профука в някой клуб?! Thinking
Аз и приятелят ми също сме абитуриенти,но определено не си пръснахме парите за глупости! Naughty
Той мисли другия месец с тия пари да си купи кола,защото му писна все да чака баща му да се прибере от работа за да я вземе.
Аз пък бях казала на нашите,че на бала си няма да ходя (моля не започвайте с "Това е веднъж в живота."!така съм решила и това е).Казах им,че с парите,които бяха отделили за визията ми (т.е. рокли,прически и т.н.) искам да си купя нещо,което мога да използвам.Купих си лаптоп,принтер (по-точно мултимедийно устройство),ново бюро,нов монитор за компютъра ... Само тези неща ми излязоха,колкото щяха да ми излязат 2-те рокли,златото,прическите и гримовете,както и обувките и чантите (даже и още пари ми останаха).Казала съм им,че подаръци не искам Naughty Който има желание нека да ми превежда пари в сметката и след време ще си ги използвам за семестрите или за нещо друго.

По-горе някой каза,че парите се изкарвали и можело да се "подаряват" само на сватба.Нима младоженците не могат да си изкарат сами пари?!
А и защо да не се дадът пари на човек,който все още не работи,като се знае,че може да ги използва за толкова много неща като плащане на семестрите или с тях да си плаща квартирата,тока,водата (ако реши да се отдели от родителите си или да учи в друг град)?!

# 37
По-горе някой каза,че парите се изкарвали и можело да се "подаряват" само на сватба.Нима младоженците не могат да си изкарат сами пари?!

Аз, аз, аз казах!   yesyes  Аз го казах това за сватбата  Mr. Green
Ама и някъде там, съвсем тактично вметнах "според мен", а не "задължително"!  Flutter
На сватба, за мен, е по-логично да се дават пари, тъй като има изобилие от повтарящи се и недотам интересни подаръци - то не са фритюрници, то не са ютии, кухненски роботи и подобни битовизми... Не, че има лошо в тях, но да се затрупаш с подобни неща, не е приятно. Не всеки познава вкуса на младоженците и не всеки може да измисли нещо оригинално.
Принципно е същото и с балове и рождени дни, но за разлика от тях, на сватба, подаряваш нещо, което трябва да е спомен или да върши работа на двама души, не само на един човек, т.е. съобразяваш се с вкусовете на двамата младоженци.
А понякога вкусовете им са различни. Затова и мисля, че е по-нормално, в такъв случай, да се "подарят" пари.
Изключение е, когато и двамата имат еднакво хоби, например...

# 38
Цитат

Младоженците имат огромни разходи за хиляди и десетки хиляди. Абитуриентите НЕ. Една прилична рокля с обувки не струват повече от 300лв, а останалото е абсолютно излишно за да отидеш на абитуриентски бал.

Извинявай, но как си живяла до сега без лаптоп, принтер и бюро? Тези неща тук са задължителни и за деца в 1-ви клас. Компютърът е задължителен за училище- това е необходимост а не лукс който си купуваш с цената на абитуриентския си бал.

# 39
Е аз компютър винаги съм имала,лаптоп баща ми има от 2-3 години,както и останалите неща,но те си стоят в другата стая,а тези сега си стоят при мен.Що се отнася до последното изречение ... Май си останала с впечатление,че не искам да ходя на бал само за да си купя тези неща - е в огромна грешка си Naughty Родителите ми имат достатъчно средства да ми ги осигурят,да дадът 2000лв. за бала ми + пари като подарък,но аз лично не виждам смисъл да пръскам тези 2000лв. за рокли (2 рокли по около 300лв.),злато (сложи го 200лв.),обувки (2х50лв. примерно),чантите - същата работа,пробна прическа и грим излизат между 30-40 лв.,отделно самата прическа и грим са по 50-60лв. всяко.Да не говорим,че наемането на някой луксозен джип (или каквато и да е друга по-лъскава кола) излиза поне още 100лв. на час ... И всичко това за една вечер и едно изпращане,на които нямам желание да ходя,поради простата причина,че не харесвам голяма част от съучениците си.А след това,какво ще стане?!Роклите в мазата,златото в сейфа на баща ми (мразя злато),обувките и чантите също в мазата ... Да,да ... Я по-добре да си ми ги дадът тия пари накуп и да си ги харча за неща,от които имам нужда.Вярно,че лаптопа и другите неща не са нещо,от което съм имала огромна нужда или не съм можела да имам по всяко друго време,но съм преценила,че искам да бъдат закупени с точно тези пари.

Относно това,че абитуриентите нямат разходи - не съм съгласна Crossing Arms
Един семестър - минимум 150-200лв. (ако си в свободен университет над 1000лв. може да стигне)
Квартира (ако си в друг град) -300лв.
Ток,вода,телефон - 100лв. общо при адски икономии.
Разходи за храна и т.н. - поне 300лв. на месец.

Айде вярно е,че един студент може да работи и учи едновременно,но в тая криза нито се намира лесно работа,нито заплатите са хубави.Да не говорим,че заради работата може и успеха му да се понижи заради липсата на време.
А и не е ли по-добре да си има някакви спестени пари,вместо всеки месец да чака мама и тате да му плащат разходите?!

П.П.Мисля,че излязохме от темата ...  Crossing Arms

# 40
Наистина излизаме от темата, но въпросът с парите и разходите са свързани.

Категорично не съм съгласна с разписаните цени. Ако искаш да се поглезиш още, би могла да хвърлиш на вятъра още много хилядарки. Нито гримьори и пробни гримове са задължителни (кое момиче не умее да се гримира?), нито луксозните джипове, нито злато (бляяяяк  Sick има ли младеж който на днешно време да носи злато??? Shocked ) Роклите си купи такива които ще си носиш още много години, а не за в "мазата". Между другото, след балната дъщеря ми си понакупи още доста рокли и има една която съперничи страшно с балната. Много трудно да избереш коя от двете е по-хубава, а тази струва...към 120 лв. Имах наскоро неблагоразумието да поразгледам абитуриентски снимки и се ужасих от външния вид и от роклите на българските абитуриентки. Повече безвкусица на едно място е трудно да си представи човек. Искам да кажа, че не цената е определяща в случая, а вкусът и чувството за стил.

Не съм подсигурила и един лев на дъщеря си за бала. Всичките и разходи са с нейни собствени пари. Срамно е голям човек да чака на мама и тате да му дадат нещо и е срамно на тази възраст да не работиш. Дъщеря ми работи от 15 годишна и през цялото време търси по-добра работа, разпраща св-та и ходи по интервюта. И не се оплаква от заплащане и кризи.

# 41
Delusion, стига спами темата  Stop
Става дума за подарък на абитуриент, а не за морални и етични наставления. Аман от дървени философи, които си мислят, че всички трябва да живеят и харчат парите си, както те го правят  ooooh!

# 42
Delusion, стига спами темата  Stop
Става дума за подарък на абитуриент, а не за морални и етични наставления. Аман от дървени философи, които си мислят, че всички трябва да живеят и харчат парите си, както те го правят  ooooh!

Само опонирах на глупостите за злата, джипове и пробни гримове, без които не можело.

# 43
Последен пост по тази тема:
1.Има много тинейджъри,които носят злато (в повечето случаи бяло естествено).
2.Хубавата кола е почти задължителна.Малко са хората,които биха отишли на бала си с някой Голф 3-ка,или Опелче и няма да се почувстват кофти покрай всичките си съученици,които отиват с лимузини,джипове и прочие.
3.Всяко момиче може да се гримира,но и 90% от тях си позволяват да се поглезят.
4.Що се отнася до примера с дъщеря ти - ми браво щом работи от 15 годишна,но е жалко,че си е пропиляла детските години.И аз от 2 години имам желание да работя,но родители ми не ми позволяват.Те са на мнение,че след като завърша ще имам достатъчно време,в което да работя,а сега е време за учене и купончета.
Както и да е.Аз съм на мнение,че за един бъдещ студент парите са доста по-полезни от някой парфюм или часовник,който може да бъде оставен да хваща прах някъде.

Айде да спрем с тази тема или да продължим на ЛС,защото наистина много се отплеснахме.

# 44
Зори Simple Smile, хайде да ти задам малко въпроси, че ми стана смешно...и мъчно...

1. Какво му има на златото? По-голяма класика от него и диамантите здраве му кажи. Интересно какво носят тогава, тенекии и "Сваровски"?
2. Когато майка ти и баща ти едва взимат 1000лв, нормално ли е да се изтипосаш на бала с кола за 100 000лв (наета за 500лв примерно), щото иначе било срамно от другите съученици???

Общи условия

Активация на акаунт