Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 346 025
  • 844
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, д-р Маринов.
Бременна съм в 13 г.с. и при ранния ехографски скрининг се установи увеличена нухална гънка. Направихме хорионбиопсия, която отхвърли хромозомните заболявания. Доколкото знам увеличената нухална гънка може да е индикация и за сърдечен проблем. Ще направя фетална ехокардиография, но въпросът ми към Вас е кога най-рано мога да я направя, така че да може да даде достатъчно надежда информация за сърцето на плода, но и все пак да не е много напреднала бременността.
Предварително благодаря за отговора!

# 121
Привет !
  Най- рано изследването  може да се направи  18-19 седмица !

С  поздрав :д-р Р. Маринов

# 122
Здравейте!
Интересуваме дали посочения телефон за записване на първа страница е актуален?
Благодаря предварително!

# 123
  • София
И аз се интересувам, дали телефонният номер е актуален, защото не мога да се свържа с никой?

# 124
  • София
Да кажа, че номерът е актуален. Свързах се днес и ми обясниха, че са били в отпуск Peace

# 125
Здравейте! Бременна съм в 23 г.с. и имам час в сряда за фетална ехокардиография. Чудя се обаче дали изобщо да ходя, тъй като бременността ми е без проблеми, ФМ и БХС са идеални. Всеки месец ми правят кръвни изследвания и урина и всичко е ок.

# 126
ФМ и БХС нямат отношение към ехокардиографията! Според мен всяка бременна трябва да прави такова изследване.

# 127
  • София
teddy_, както ви е писала NIA.M при ФЕ се изследва основно сърцето. Аз правих една ФМ и една ФЕ.

# 128
Здравейте на всичи Simple Smile Искам да попитам в коя г.с. е най - подходящо да се направи ФЕ? Благодаря предварително

# 129
20г.с.-23г.с., аз ще ходя в 21г.с.+ няколко дни. По принцип може и по- късно да се направи, но съм чувала че поради калциране на костите се затруднявал прегледа, а и ако има тежки аномалии по добре във възможно най-ранен срок да се видят, затова е хубаво да се прави в такива срокове.
Доц.Томова ми каза, че едри аномалии вижда в 14г.с-16г.с, но за обстоен преглед е рано тогава.

# 130
Здравейте на всички бъдещи и настоящи мами.Много съм притеснена.....вчера бях на Фетална морфология и откриха на бебето ми кисти на плексус хоридеус казаха че не било опасно  но от какво се получават.Казаха че се разсейвали сами...моля за съвет Rolling Eyes

# 131
Питането ми е-при ФМ в 20 г.с може ли да се види порок на сърцето.Или само при ФЕ се открива.

# 132
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
При ФЕ ще се види.Там се оглежда подробно сърцето.При ФМ е много общо.

# 133
Здравейте на всичи Simple Smile Искам да попитам в коя г.с. е най - подходящо да се направи ФЕ? Благодаря предварително

Здравей! Знам, че е най-добре да се отиде след 22г.с. Аз ходих на първа ФМ с ФЕ в 24г.с.

Питането ми е-при ФМ в 20 г.с може ли да се види порок на сърцето.Или само при ФЕ се открива.

Зависи от специалиста, който те гледа. Аз ходих при Томова (София), която е специалист по ФМ с ФЕ. Но са малко специалистите по ФЕ Peace . Както писах по-горе, най-добре след 22г.с. , защото тогава сърцето било напълно оформено(това според гинеколожката ми). Успех!

# 134
От доктор в НКБ-София знам, че най добре е да се ходи на ФЕ от17- 24 г.с.

Общи условия

Активация на акаунт