Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 346 141
  • 844
  •   2
Отговори
# 240
И двамата правят ФМ, но по-старшият, "светилото", което се спряга по форумите, е Димитър Марков. За него обаче трябва да си запишеш час по-отрано - аз записах моя 1 месец предварително.

# 241
Maghalena, благодаря ти!  Hug
Аз още миналата седмица си записах час при д-р Димитър Марков, добре, че е форума, за да разбера при кого трябва да отида!  Mr. Green

# 242
Може ли да ми кажете каква е цената за ФМ във медицински център Фемина?

# 243
100 лв. е прегледа, още 30 лв. ако искаш диск.

# 244
Тези сериозно ли???
Диска златен ли е?
Нещо са се самозабравили ми се струва....но вече записах час.

# 245
  • Варна
Темата е за фетална ехокардиография, което е различно от ФМ.

# 246

ДА, видях за какво е темата и съответно зададох въпрос. Който е искал, може да ми отговори.
Повечето, които са правили ехокардиография след това правят и фетална морфология.

# 247
  • Бургас

ДА, видях за какво е темата и съответно зададох въпрос. Който е искал, може да ми отговори.
Повечето, които са правили ехокардиография след това правят и фетална морфология.

Първо се прави втората ФМ 18-22 гс и след това се ФЕ - 25-28 гс....

# 248

30 лв. за запис на един диск наистина си е скъпичко. При доц. Томова в цената от 100 лв. се включва фетална морфология, фетална ехокардиография плюс запис на диск със снимки и клипове на бебето.

В МЦ Марков срещу 100 лв. не ти дават диск, но ти дават няколко разпечатани на принтер черно-бели снимки.

# 249
При доц. Томова в цената от 100 лв. се включва фетална морфология, фетална ехокардиография плюс запис на диск със снимки и клипове на бебето.
Добре звучи.  Peace
В МЦ "Марковс" цената е 100лв. + 10лв. за диск.   Wink

# 250
С две ръце съм за Томова - препоръчаха ми я като невероятен специалист, а отделно моите впечатления са и за прекрасен човек! Peace

# 251
Имах над 10-15 ФМ в четири различни клиники поради установен проблем с плода. Първо 3 при Марков, после ме пратиха при една от Тина Киркова, но в частния и кабинет, след това ме хоспитализираха в Тина Киркова и там ми правиха ФМ+доплер, накрая започнах следене ФМ+доплер във Фемина през няколко дена до раждането. Въпреки камарата изследвания, на това бебе му "бръкнаха" къде ли не, от Фемина настояха да направя отделно и ФЕ при тях. Лекарката ме въртя точно час и половина, рови ми под ребрата и къде ли не, заключението беше "не се вижда добре, да се проследи след раждането"  Shocked - 80лв, честито.
След раждането, недоносено бебе с ИУР /вътреутробно изоставане/ викнахме специалист, май беше въпросната Томова /не съм 100% сигурно, мога да проверя епикризата/. Дойде при кувьоза с портативен ехограф. Човърка по бебето доста време, заключението "може да има нещо, но може и да няма, не се вижда добре, да се проследи" - 85лв, честито.
Та така, веднъж да се закачиш на кукичката няма оттърване. За многобройните ФМ с доплер и съответните суми не съжелявам за секунда. Благдарение на тези изледвания спасихме детето. Но  ФЕ, за която настояха от Фемина беше чисто точене на пари.

# 252
ФЕ на моето бебе беше направена от д-р Велковски в НКБ. Слава Богу, всичко беше наред. Д-р Велковски е изключително добър ехографист, отличен диагностицик. Признат е като сериозен авторитет ,  както в средите на детските кардиолози, така и сред колегите му от други специалности. Знам, защото аз също работя в областта. Когато става въпрос за ехокардиография, без всякакви резерви, бих се доверила  на него.
Моля да ме извините, ако е станало въпрос вече за него, просто не можах да изчета подробно всичките 17стр. Включвам се да споделя опит и мнение.

# 253
  • Варна, морето, сините вълни...
Здравейте моето детенце е със операция на сърцето. Всяка година ходим на преглед при д-р Велковски, но мога да споделя и много добри впечатления от д-р МАринов който му откри проблема когато беше на 20 дни.

Имам имам един въпрос но не знам дали точно тук му е мястото, ако не е моля да бъда извинена! Бих искала да попитам ако желаем да започнем опити за второ дете дали предварително трябва да си правя някакви изследвания или нещо такова? Първата ми бременност беше изключително лека и безпроблемна,  нямаме в семейството хора със сърдечни проблени, но въпреки това детенцето ми се роди със вроден сърдечен порок: Тотално, аномално вливане на белодробните вени. Сега за наша радост вече е здрав и само ще ходим на прегледи всяка година.  Heart Eyes

# 254
Винаги е добре да се направи консултация с лекар, най-добре с този, който следи Симеон, разпитайте го него.
Но пък щом не е генитично предавана малоформацията, не би трябвало да има проблем
Успех!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт