Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 346 200
  • 844
  •   1
Отговори
# 285
Търся информация за диагноза трискупидална инсуфициенция поставена в 22г.с. Моля ако някой може да коментира .Благодаря!

# 286
http://medpedia.-временно недостъпен-/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/%D0%BC%D0%BA%D0%B1-i071-4/%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BA%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%83%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F

Тук обясняват какво е, но не специфизират дали е за възрастни, най-вероятно да. Предполагам трябва да направиш фетална ехокардиография, но се консултирай с АГ-то си. Успех!  Peace

Сега видях, че сайта ми реже линка - в медпедия.фрамар.бг потърси с търсачката.

# 287
  • София
Търся информация за диагноза трискупидална инсуфициенция поставена в 22г.с. Моля ако някой може да коментира .Благодаря!
нашето човече има такова, някъде 22 седмица я поставиха.
при нас е много малка степен, д-р Маринов ни обясни че има вариант да стане още по-малко, засега само следим нещата.
детските лекари в болницата пък казаха че не виждат такова, та явно кардиолозите гледат по-обстойно  Rolling Eyes

# 288
Ако си ходила в 3 грацка(национално кардиологичен център)там са най добрите за мен и можеш да им вярваш.

# 289
Ако си ходила в 3 грацка(национално кардиологичен център)там са най добрите за мен и можеш да им вярваш.
Лека корекция, ако позволиш  Simple Smile : мястото е бившата Трета граДска  и настояща Национална Кардиологична Болница.
За другите места не знам, но там наистина работят най-добрите детски кардиолози в България. Болницата е с утвърдени практики и традиции и засега, все още няма конкуренция.

# 290
Подкрепям напълно Бенжди - най-добрите специалисти с най-добрата техника.

# 291
Аз имах записан час за доц. Павлова този месец , но когато отидох на регистратурата ми съобщиха , че е в дълга отпуска и ми предложиха да ме прегледа доц.Кънева. Нямах избор, влязох при нея и не съжалявам.Прегледа беше много подробен като се започне още с интервюто.Нищо не беше пропуснато като информация около тази и предишните ми бременностти.После за моя изненада започна с информация за плацентата първо понеже е ниска , едва тогава направи преглед на сърцето на бебето и обясняваше каквото трябва.Накрая ме изпрати с документа , усмивка и  пожелания за успех  Simple Smile

# 292
Съгласна съм корекцията Simple SmileУтре и аз съм на преглед при Велковски дано всичко е наред.

# 293
Каква е цената при Велковски и Томова, ако някой знае? И от сайта на Томова виждам, че прави и ФМ, а знам че ФМ трябва да се направи при гинеколог, в смисъл при томова може ли само ехогардиографията да се направи?

# 294
Каква е цената при Велковски и Томова, ако някой знае? И от сайта на Томова виждам, че прави и ФМ, а знам че ФМ трябва да се направи при гинеколог, в смисъл при томова може ли само ехогардиографията да се направи?

може и само ФЕ, може и само ФМ, а може и двете заедно. Заедно са 100лв, поотделно - най-добре да звъннеш и да питаш и да си запазиш час поне 1м. предварително, че не се знае дали ще има своб. часове.

# 295
Мерси много, а ФМ при тях на ниво ли е, нали са кардиолози?

# 296
Мерси много, а ФМ при тях на ниво ли е, нали са кардиолози?

ФМ при Томова си е преглед на плода - мозък, дробчета, бъбреци, пулс - слуша го по 2мин през определено време, за да види дали е стабилен, освен това, преглжда за белези за генетични малоформации - гледа кокалчета, прешлени и др подобни. А освен всичко, преглежда и сърцето.

Другите, които правят само ФМ преглеждат и сърцето и при съмнения за отклонения те пращат на ФЕ само. Аз реших да отида направо при Томова и да види всичко както си му е реда. Нямам забележка нито за отношението, нито към компентността, с която извърши прегледа.

# 297
Извинявам се предварително, ако е коментирано, но съм притеснена. Остават ми няколко дни до датата за секцио. Втори ден обаче ходя на тонове и се наблюдава тахикардия. Ходих на ФЕ в двадесет и някоя седмица( не помня точно коя) и тогава ми казаха, че няма никакъв проблем и не е нужно да ходя пак. Можете ли да ми кажете на какво се дължи това и има ли риск за бебето. Предварително ви благодаря!

# 298
  • София
Някой знае ли колко струве феталната ЕКГ във Фемина?

# 299
  • Варна, морето, сините вълни...
В коя седмица се ходи на ФЕ и добре ли е да отида в НКБ  newsm78

Извинявам се прочетох първа страница и се редактирам. Видях че пише 18-22г.с. се ходи. Дали ще е проблем ако прегледа се извърши 22 или 23г.с.  Thinking

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 10:48 от mimi_jobnoto

Общи условия

Активация на акаунт