Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 347 891
  • 844
  •   1
Отговори
# 345
  • София
А директен телефон на Д-р.Маринов знаете ли ?
знаем, ама човека преглежда и не е много удачно да му се звъни  Rolling Eyes
Ами защо да не е? Ако не може да вдигне не го прави предполагам, аз му звънях и беше много любезен човека!
Ами като е редно според теб,поствай на доктора телефона. Peace
Няма нужда аз да го поствам, то си го има на заглавната страница на тема: "Сърдечни малформации" Спирам вече че само спамим!
Не видях мобилен на страница първа, а телефон за записвания, едва ли той го вдига. Жената търси директна връзка.
А ако го има телефона в друга тема- дай линк,щом не искаш да го напишеш.

# 346
  • София
дадох и телефон на жената.

# 347
  • Пловдив
Много съм доволна! Успях да си запазя час при док.Велковски във същият ден в който съм на ФМ и така с едно ходене до София ще направя и ФМ и ФЕ Hug

# 348
  • Варна, морето, сините вълни...
Много съм доволна! Успях да си запазя час при док.Велковски във същият ден в който съм на ФМ и така с едно ходене до София ще направя и ФМ и ФЕ Hug
Супер честито! Кога си на ФЕкг и коя седмица ще си тогава?

# 349
  • Пловдив
mimi_jobnoto ,живот и здраве ще бъда 21 г.с. Peace

# 350

И аз планувам подобна комбинация, при кого записа ФМ, колебая се в този си избор?

# 351
  • Пловдив

И аз планувам подобна комбинация, при кого записа ФМ, колебая се в този си избор?
ФМ при Димитър Марков
ФЕ при Велковски

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 11:48 от armira

# 352
Благодаря! При Димитър Марков може би, Марковски не ми говори нищо?!

# 353
  • Пловдив
Редактирах се,извинявай Hug

# 354
Имам питане, след като ходих на първата ФЕ, някъде 19-20 сед., ми казаха че всичко е наред и ми пожелаха леко раждане, а и аз не попитах, а сега се чудя на втора ФЕ дали да ходя като съм вече в седмия месец? Другата седмица, ще отида на ФМ, но за ФЕ дали има нужда?

# 355
Според мен, ако на ФМ видят нещо смущаващо на сърчицето ще те пратят на ФЕ. Специалистите по ФМ могат да разпознават проблемите и смущенията.

Гертруда Смехуркова, аз правих ФМ+ФЕ при Томова - 100 лв, преди 3 г.

# 356
Свети, ако имаш колебания или подобни проблеми с предходни дечица или с теб самата, е по-добре да направиш втора ФЕ. Сърцето търпи развитие и след 21 г.с.
"В по-късните срокове на бременността извършването на ФЕхоКГ е напълно възможно (в някои случаи е дори задължително) и обикновено се повтаря между 28-32 г.с. Не всички вродени сърдечни аномалии могат да бъдат диагностицирани преди раждането. Малките дефекти, които са сравнително чести, обикновено се пропускат пренатално. От друга страна съществуват и редица сърдечни аномалии, които могат да бъдат диагностицирани единствено след раждането. Предвид тези обстоятелства става ясно, че вродените сърдечни малформации са едни от най-често пропусканите пренатално структурни дефекти."

и

"В какъв срок на бременността се провежда изследването

Оптималният срок за фетална ехокардиография е 18 - 22 гестационна седмица с предпочитание към 18 г.с. По-сериозните сърдечни дефекти се откриват в по-ранни срокове на бременността, като тенденцията на съвременната медицина е към все по-ранно поставяне на диагнозата. Някои от сърдечните проблеми възникват в трети триместър и не могат да бъдат установени само с една единствена фетална ехокардиография през втори триместър. Част от сърдечните увреждания се проявяват единствено след раждане и не могат да бъдат открити вътреутробно."

Ако човек има фамилна обремененост или вече родено дете с ВСМ е добре да се направят поне 2 ФЕ - първата - 18-22 г.с и втората - 28-32 г.с . Успех!

# 357
  • София
Аз правих контрола на Фетална ЕхоКГ и в 28гс навършена,имаше защо обаче. Peace

# 358
Благодаря ви за отговора, най-вероятно ще я направя. Имате ли представа каква е цената за втора такава в НКБ, защпото имам спомен че на първият прием имаше най-отдолу някакъв текст за това че вторичен преглед е 20 лв., при условие че първият беше 60 или 80.

# 359
Здравейте и аз да се включа по темата. В 18 г.с съм преди 10 дни при ултразвуково изследване лекарката видя че има 2 съда на пъпната връв на бебка а нормално са 3  и ми препоръча ЕхоКГ , записах си час при д.р Евтимова от Фемина ( почти никакви отзиви не можах да намеря за нея ) но по важното е ако някоя мама е имала подобен проблем да сподели, че направо ще се побъркам докато дойде време до часа в 20г.с ще сйм тогава.Благодаря предварително:)

Общи условия

Активация на акаунт