ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 451
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте и от нас Hug
Тук никъде не мога да намеря Пентаксим. Личната на Иван каза че нямало във Враца а в аптеката че били внесени малко бройки. Дори в детското нямало Хепатит Б да бият на бебенцата като се родят  ooooh! В абсурдна държава живеем наистина. Приеха да се спират помощите на родители които не ваксинират децата си, пък то държавата не може да осигури ваксини Laughing

Тео честит рожден ден!. Бъди много щастлива и обичана   bouquet

Тук не вали все още и дори грее слънце/ да не повярваш за нашия край Laughing За сметка на това вятърът е много силен, но излизахме навън вече.
За възпитанието- стигам до извода че всичко си е до възраст. Али винаги е бил много добро дете, но от 2-3 месеца вече постоянно е сърдит и се тръшка за всичко и си мисля че е влязъл в такава възраст. На Иван съм му говорила сериозно няколко пъти защото ме стискаше докато сучеше и наистина разбира като съм сърдита  Laughing
И моята коса много пада, но това не е ли свързано с раждането, а не с кърменето? НАли през бременноста не пада толкова и сега наваксва.

Герганче къде са тези курсове и има ли някаква програма. Ти с бебка ли ходи- да взема и аз да се закарам до там с децата

Отивам малко да пошетам  Party

# 136
Ние днес навестихме педиатърката. Каза, че не е гледала репортажа за Пентаксима, но според информацията, която имала, ставало въпрос всъщност за неправилно съхранение на Синфлорикса, а не за Пентаксима. Та другата седмица ще слагаме вече и ние първия Пентаксим, от безплатните.
Иначе мойта педи е интересен човек - нито веднъж досега не ме е попитала какво смятам да правя относно захранването, не ме агитира нито за, нито против. Общо взето като цяло чака аз да я попитам нещо, сама тя рядко разяснява или дава предварителна информация за каквото и да било. По тоя повод Ред-трий много се впечатлих от вашта, която ти се обадила да ти напомни нещо, от нашта не мога да очаквам сама да се сети да ми звънне да ме предупреди или да напомни... , ако аз сама не четях и не се информирах оттук-оттам не знам докъде щяхме да я докараме. От друга страна като съм коментирала с нея различни неща никога за нищо не е настоявала както тук чета разни случаи, много е либерална, изказва си мнението и не напрапва и не държи на всяка цена да се съобразя. Хм, всъщност не знам дали е либерална или просто не й пука. Но може би е за предпочитане този вариант пред някоя, която ме следи изкъсо, кара ми се и ми натрапва нейното разбиране за нещата като задължително. Ако беше такава май още по-трудно щях да я изтърпя.

# 137
Герган4ето мерси много за инфото, ще ми е от полза със сигурност  bowuu

Тани` Аз съм при Чепилева в 4етвърта поликлиника  Peace Еми да ти кажа доволна съм си от женицата. Набляга на хомеопатията, за което мен може само да ме радва  bowuu За направление никога не ми е отказала, лекарства без пари също много пъти ми е давала  Peace Абе много съм доволна от жената.
За саносана става за бебета  и не е скъп около 5лв беше, аз го гледаха в DM  В МОЛА. аМА НЕЗНАМ КОЛКО ЩЕ Е ХУБАВ, АЗ СИ ВЗЕХ НА ТАЯ МАРКА ШАМПОАН ЗА МАЛКАТА ХИ4 НЕ МИ ХАРЕСВА, НИТО МИРИШЕ ХУБАВО, НИТО СЕ ПЕНИ. Аз мисля, на Чико да си взема , ползвала съм го и ми харесва  Peace Мисля и от тия машинките за комарите да си взема , дето се поставят в коли4ката. Някой има ли? Да сподели  Peace

Оф хора казвам ви побърквам се без коли4ка, днес пак дигах скандал в магазина, сега следобяда пак ще звъня. Те как я мислят тия хора незнам, аз няма да си стоя в къщи една седмица, 4е може и пове4е #Cussing out В4ера казали моляти се на мъжа ми , 4аааак във вторник щели да я погледнат в завода, нямало кой да я гледа събота и неделя #Cussing out та като звъннах днес егати скандала им врътнах , та сега следобед пак ще звъня да вида кво става  Cry
Егати и хората, еми поне да ми дадат оборотна коли4ка която да е легнала  #Cussing out

# 138
  • Варна
Тео, честит рожден ден!!! Пожелавам ти много здраве и щастие! И весел празник!!!
dorotey's, ние преди 2 седмици взехме тази джаджа против комари: http://family-bg.com/prX_1849.htm
Засега сме я ползвали само веднъж, но мисля да я слагам редовно на количката, дано само не забравям. Надявам се да предпазва от ухапвания от комари, а и ми харесва това, че може да се ползва дълго време, като се сменят батериите.
И аз не харесвам продуктите на Саносан, а колкото до слънцезащитния крем, той трябва да е с минерален филтър, а не с химически. Това трябва да се гледа, на която и да е марка  Peace
Отивам да поспя, че ме цепи и мен една глава, а след 2 часа сме на детски рожден ден и дано ми мине малко, и се поосвежа.

# 139
Стефанийка, с машинката я мина баща и. Не създаде никакъв проблем, аз до последно бях против, но  сега ми е още по- сладка Heart Eyes

Тука един вятър брули, направо мирише на буря.

За дрехите, аз също взимам 6-12м, че иначе другите са и малки, даже оня ден взех едни много сладки панталонки 6-9 м, ми те сега и теснеят, малко ме е яд, ама какво да правим като отглеждаме малко сумистче Simple Smile)))).

# 140
  • Mediterraneo
...протестира дори като му се обясни... И така, вчера с много строг тон му се скарах като го гледах сериозно в очите и му обясних, че има време за игра, но когато мама и татко кажат, че е време за прибиране, трябва да се прибираме и не бива да се врещи и да реве. Той ме погледна леко учудено и все едно ме разбра - млъкна и се успокои и започна да си играе с една дрънкалка в количката. Така че вече съм решила не само да му обяснявам нещата, а когато се налага да проявявам истинска строгост, защото напоследък твърде често виждам ужасно разглезени деца, гледката никак не е приятна, макар и да си давам сметка, че минават през периоди и никое не е минало без тръшкане и истерии... Какво мислите по въпроса?

Извинявам се, но искрено се смях на разказа ти. Можеш да си мислиш, че бебето е разбрало всичко, но истината е, че е реагирало единствено на тона ти. Пожелавам ти успех с възпитанието на четиримесечно бебе  Laughing Без лоши чувства  Peace

Само за Пентаксима да вметна. Чудя се защо се убивате да обикаляте и да търсите по аптеките, да давате пари, ядосвате се, че няма и т.н. Вече стана ясно, че ще има безплатни ваксини за нашите бебета, оставете държавата да се погрижи  Crossing Arms Аз изобщо не се притеснявам, че до момента изобщо нямаме бита ваксина. Сега пак ще отлагаме, понеже трябва да мине време след АБ. Вероятно чак през юни ще сложим първия прием.

Дрехите на бебето са предимно от секънд хенд купувани, както и доизносвани от каката. Нямам проблеми с умалени модели или свиващи се материи. Всичко е със страхотно качество, материите и цветовете се запазват. В момента носи 62, 68, някои неща са дори и 74 размер.

# 141
Тарталета, и аз съм на това мнение за пентаксима, че е излишно вече да се обикаля да се търси, но някой май спомена, че извън София още не е доставен при педиатрите, а някои са започнали приема и предполагам затова обикалят. Иначе за който не е разбрал –аз и в предния си пост писах - вече е безплатен вкл. за нас. А иначе ние сме в аналогична ситуация - след АБ сме и затова чакам да мине още известно време преди да я бодат (педи днес я намери за абсолютно здрава и каза "ако зависи от мен още сега бих я боднала" ама аз не дадох). Ти колко време смяташ, че е най-добре да се изчака?

# 142
ТЕО, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!! ЗДРАВЕ , ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ!!! ДА СЕ СБЪДНАТ ВСИЧКИТЕ ТИ МЕЧТИ!!!

sisi1974, Мишо много добре прие домашното пюре от картоф, яде и купените. Аз пък знам, че трябва да се захранва с дом. пюре, така съм си и захранвала децата и педиатъра ни същото казва. Днес му дадох много каша - 150 - гр. изяде я със страхотен апетит,  въобще детето се храни много добре, Дани беше ужас на ядене, Явор се хранеше и той много добре.

# 143
Дороти,аз къпя малката със шампоан на Саносан.Пени се доста при мен и ми мирише хубаво.В Девата като ми връщаха малката сутрин след баня ми миришеше много хубаво на бебенце  Heart Eyes После като отидох да гледам тоалет видях ,че ползват тази марка.Но аз бях купила Бочко...е не миришеше така  ThinkingКато свърши взех Саносан.Шампоан ,сапун и олио за след баня.Доволна съм.
Роси ,би ли обяснила това с филтъра...какво трябва да пише?Ето примерно това мляко пише - с минерални защитни пигменти.Така ли трябва да пише?

# 144
  • София
Teddy, аз съм от "Февруарки 2010", макар че всъщност бебка се роди на 26 януари Simple Smile Пиша ти, защото видях, че вече почти 4 месеца се изцеждаш, за да даваш кърма на сина си и съвсем разбираемо вече ти е писнало. В нашата тема пише едно момиче с ник Кристинчето, тя роди преждвевременно и имаше същия проблем като твоя. Преди няколко дни обаче се похвали, че при един от последните си опити да сложи сина си на гърда е успяла! Цитирам: "Засука все едно цял живот това  е правил. Тъкмо мислех да го отбивам, а сега възнамерявам да си го кърмя поне до годинка."  Hug

Та исках само да ти кажа да не губиш надежда и периодично да пробваш да поставяш бебчето на гърда, може би и при теб ще се получи в момента, в който малкият е готов.   bouquet

# 145
Тани аз също го взех , защото в Девата ги къпеха с това и там много хубаво ми миришеше, нз може и да е някво нека4ествено, или може би защото си взех от гела на Бюбхен, мирише страхотно, после 4ак и на др. ден и мирише косата на шампоана , а със саносана на нищо  newsm78
Тази машинка ми хареса и аз ще си я взема Peace
Тани вие къде излизате?

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 22:51 от dorotey's

# 146
Teo86 ЧРД! Здраве, щастие и късмет!
Дани77, мерси за споделения опит. Значи ще си я пробвам с домашно пюре, както съм си решила, пък ако не й хареса ще купувам. Само още не съм решила зеленчуковото пюре или кашата да е първо, ще изчакам консултацията на 29-ти да видя колко е качила и тогава ще реша.
Тарталетка и аз съм от тези, които си купиха първия Пентаксим и вече минаха 2 месеца и десет дни от първата имунизация, а го няма в наличност при личните лекари в Мездра, а не се и знае кога ще го има. Честно казано ако знаех че така ще стане щях да избера друг вариант за ваксина.

# 147
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ходихме на разходка в Морската и главата ми мина, че направо щях да откача от снощи ме боли ooooh!
Много се шашнах с това слънцезащитно на А- дерма, но мъжа ми по принцип отиде за Дейлонг бейби, но му казали, че го доставят само с поръчка, защото срока на годност му бил до 11 месец и му предложили това, та затова го предпочел. Това мляко също е с минерални филтри и пише, че е подходящо за бебета и малки деца, ето тук четох http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=21934, ще питам е педиатърката вдругиден на консултацията newsm78
Нали ви бях споменала за обривчето на Вики около ануса, малки ситни бели пъпки, педиатърката ми каза да мажа с Клотримазол два пъти дневно, а през останалото време крема за под пелени. Не знама от какво се получиха, преди мажех с витаминното кремче за под пелени на Мустела, пък сега взехме на Клоран, не вярвам да е от него, защото обрива е локализиран около анусчето и гънката, която е нагоре към гръбчето. Избягвах го клотримазола, мазах със Судокрем, после с Нахтерцен, но няма ефект и тази вечер мазахме с него Thinking Кажете някой имал ли е подобен проблем, направо ми е много притиснено ooooh!
За дрешките, аз вземам 9-12м., онзи ден отидохме до Мак бейби да й вземем бодита без ръкав и аз добре се насочих към тези за 9м., но продавачката започна да ме убеждава да взема за 6м. и аз взех, че послушах, ми като ги изпрах, те са й точно, да не кажа, че и малко ги разтягам преди да ги облеча, голяма съм патка Crossing Arms
За възпитанието на мъниците, съм абсолютно съгласна с Вироглавка, просто всичко си е на периоди, а пък да възпитава толкова малки бебоци не ми се струва удачно Peace
Хайде хубава вечер от нас Heart Eyes

# 148
  • София
Здравейте мами,

Мис Демеанор , Зузу  Hug

teo86 - Честит Ден Рожден! Много щастие и чудни мигове с малкото бонбонче! 

eola - хех! Значи нашите бебчета са от един дрол дренки Simple Smile Мисля обаче, че при нас силно важи версията за силния плач на Mis-Demeanor:

...но като цяло заключихме,че този постоянен рев се дължи на недохранване вероятно и на това,че той изпреварва развитието си в психологичен план, за което си има специфичен медицински  термин (но аз го пуснах през едното в другото ухо, а и бях толкова преуморена и изнервена заради тези ваксини ), тоест не че е хиперактивен физически,просто иска да попива повече информация от заобикалящия го свят отколкото може да поеме и наистина съм забелязала,че се очовечва много бързо, всичко разбира, като че ли ми говори, даже няколко пъти като плаче за мен казва отчетливо "мама", макар и да е несъзнателно, постоянно иска да сменя пози,играчки,гимнастики,люлки,ръце и т.н. ...

Още преди време бяхме стигнали до това заключение и сами, като виждахме как реагира и какво прави! (даже наскоро бях сънувала, че бебка ми казва нещо съвсем ясно и така се шашнах:))
А за нощната смяна на пелените - ми тя яде три пъти: като си ляга, после към 3-4 часа и сутринта към 6-7 (а аз я оспивам и още ако мога - поне за час понякога два) и стават три хранения за 11-12 часа?! Като й сменям сутрин пелената тежи колкото нея Simple Smile И се притеснявам така като стои мокра цяла нощ - не толкова да не се подсече, колкото от инфекции или нещо подобно... а сменя ли я - будуваме по нощите...

Rosi79 - и на мен много ми харесва аватара ти!

Tatitt - бебка от няколко дни ми го прави това с тъжния плат в градинката, като я разхождам, защото тогава заспива дълбоко. След около 30-на минути се буди с този жален плач и ако не реагирам веднага с биберона се разбужда и после не мога да я успокоя сумати време. Иначе заспива почти веднага. Незнам на какво се дължи - изглежда ми все едно се стряска от кошмар!

Red tree - картинката с овцата ми е от любим художник! Много са му смешни тез овце Simple Smile

За възпитанието на бебетата - мисля, че е рано. Освен това поведението на бебето не показва какво ще стане детето след време! Ако сега му се кара човек и е кротко е същото като да го оставиш да се наплаче... неразбира, че "не всичко ще става както то иска" - а просто се уморява от плач и от безнадеждност спира да плаче, което след време го прави едно бунтуващо се дете! Иначе и аз съм забелязала, че бебка ми следи реакциите! Познава ме вече кога съм весела и й се радвам и кога я гледам леко на криво Simple Smile Но ми се чуди обикновенно, ако не й се радвам...

Ох, пак стана дългопис! Лека вечер от мен   bouquet

# 149
Здравейте, и аз да се разпиша за днес, макар че станало утре  Laughing
Тео Честит рожден ден вече на патерица, много здраве за теб и цялото семейство, нека щастие и любов изпълват живота ти   bouquet
Днес ходихме за втория Пентаксим, аз бях малко притеснена, но цял ден си беше добре детето, само сега вдигна към 38 градуса температура и й дадох Панадол  Sad та като цяло ще съм на тръни поне до утре, дано само с това се разминем  Confused
Иначе на днешния ден преди 1 година разбрах, че съм бременна и ми стана толкова мило като се присетих...само я гледах кооолко е сладка, и мъничка, и моя... Heart Eyes
Ред Трий как безплатна доставка  Shocked всъщност никога не съм поръчвала от там, все се каня, но от английския сайт няма доставка до БГ, само от френския май, а пък аз френски много много не разбирам  Rolling Eyes
За размерите на дрешките - и аз преди време се бях оплакала тук от всезнайните продавачки, дето пробутват на нищо не разбиращите от бебета хора (като мен допреди няколко месеца) все едни дрешки дето ще ги облече максимум 1 път..Предупреждавам аз желаещите да подаряват, че е по-едро бебчето, ама това е положението, пък и то от размери до размери балкан разлика..В Карфур имаше промоция на 3 блузки за 7лв и аз гледах, гледах, пък накрая взех 6-9. Като я облякох - тя блузката й заспа  ooooh!
За миграцията, емиграцията и т.н. - сигурно съм рекордьор в темата - София е седмия град, в който живея, 11то жилище  Laughing Надявам се не последно, защото много ми се живее в къща с градинка, местоположението не ме бърка  Mr. Green Все ме питат хората защо сме се върнали да живеем в България, причини много, не очаквам някой, който не е живял в чужбина да ме разбере, а и всеки си има своя истина и път в живота  Peace В България определено на моменти много ти писва, но аз си знам, че винаги съм с единия крак в самолета  Mr. Green
За възпитанието мисля, че може да е рано за някои неща, но постоянния контакт с бебето - говоренето, интонацията, мимиките, гримасите ни все с нещо допринасят за нервно-психическото развитие. И в тази връзка тук в квартала видях център за изучаване на английски език за деца на възраст от 3месеца до 14 години  Shocked
Охх пак станало 1 часа  ooooh! И за педиатърката ни щях да пиша, ама утре...
Лека нощ  Hug

Общи условия

Активация на акаунт