ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Направо ви завиждам ,яе децата спят,не можете да си представите какво е мъчение да не спи.През деня спи не повече от три часа а през ноща се буди постоянно,през два часа.Ето такова чудо е моята госпожица.Дайте идеи на какво се дължи,ака и пишка,наддава...

# 256
Mucunka, според мен си е до детето, зависи от темперамента му и нервната му система. Три деца имам и трите като бебета бяха много различни един от друг. Дани не спираше да реве, чак сме го събличали да го чешем, да не би да го сърби нещо  ooooh!, беше един ад. А пък за Мишо ходих да питам дали има гласни струни, защото въобще не плачеше  ooooh!
Какво стана с Тарталета?  Притесних се.

# 257
Направо ви завиждам ,яе децата спят,не можете да си представите какво е мъчение да не спи.През деня спи не повече от три часа а през ноща се буди постоянно,през два часа.Ето такова чудо е моята госпожица.Дайте идеи на какво се дължи,ака и пишка,наддава...
моето е същото  Peace Добрите орисници обещават, че като порасне ще си играе кротко и само  Laughing

# 258
Олемале и на мен така ми викат спокойно като порасне ще е кротка,ама до тогава аз ще побелея.
Дани така си е и аз го отдавам на темперамент,ето събудихме се .
Лека вечер и съжалявам че не пиша но няма кога!

# 259
Като ви чета за коремите, моят също е доста голям,, точно като бременна съм, месец след като родих беше по- прибран от сега, май ще излезе верно, че след секцио по- трудно се прибира корема.

За синфлорикс-а, аз по принцип не искам да я слагам, така че не се натискам за нея.
В петък ще слягаме пентаксима и ми е притеснено дали бебка няма да вдигне температура, че сме и на бал вечерта.

Лета, много е сладка Неда, баткото и той, изобщо много си приличат.

Тарталета, дано всичко е ОК при вас!

Лека нощ!

# 260
добро утро, момичета.хич не съм на кеф, ще трябва да се обаждам в банката да ги попитам дали не мога да платя на 10 юни, вместо на 28 май.от 15 април, когато ми преведоха последните болнични не съм взела и една стотинка. ooooh!та искам да попитам майките на по-големите бебенца, майчинството всеки месец се плаща на определена дата, нали?с тези болнични винаги съм имала големи забавяния от месец и половина. Rolling Eyesотделно мъжът ми го пуснаха половин месец в неплатен и ще му клъцнат от заплатата, понеже работа няма и като се замисля, че ще храним с ганчев май. newsm78
усмихнат ден Hug

# 261
  • Mediterraneo
Благодаря ви, че ни мислите  Hug Вчера не можа да я види невроложката, надявам се днес да успее, че не ме свърта  Confused

Гита, досега забавяне с болничните никога не съм имала. Ако фирмата е коректна, не би следвало да имаш такова. В момента НОИ правят годишно преизчисляване или нещо подобно и вече втора седмица няма плащания. Аз имах превод на болничен в началото на месеца, но имах да ми плащат за 3 дни  Whistling

И майчинството няма точно определена дата за плащане- преводи се правят вторник и четвъртък. Зависи кога фирмата си подава информацията( например, за април моят работодател е подал на 3 май и е нормално до края на май да си взема парите за април; но има фирми, които за април подават чак в края на вай- тогава ще чакаш пари чак през юни за април). Но при всички случаи няма фиксирана дата за превеждане на майчинството, така че не се надявай.

Редактирам се- сега погледнах в сайта на НОИ. Започнали са плащанията, утре ще имам превод. Вече на майчинство, болничните ми свършиха.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 07:57 от Тарталета

# 262
Тарти, и от мен силно стиснати палчета за твоята госпожица  Praynig Дано да е фалшива тревога  Hug

# 263
Благодаря ви момичета за хубавите думи за моите гарджета Hug
Всички дечица от темата ги намирам за мноооого, ама наистина мноооого прекрасни Heart Eyes

Тарти, и днес ще стискам палците за вас Peace

Е хайде дано днес поутихнат ветровете, та да успеем да си покажем носовете навън, че вече.........Tired

# 264
Тарти, чакам добри новини от теб днес!!!!

Добро утро, момичета!!!!!!

Бяхме на консултация рано-рано сутринта, сложиха на Сами Пентаксим...Докторката каза,че няма никакъв проблем,че до сега е бил с ДТК.....Главичката му е добре, каза да продължавам по 2 капки вит. Д - тя ако знае,че ги слагам кога се сетя newsm78......, тестисите са слезли на мястото им, пилето е долу-горе добре забелено, има опора на краката, добре са гърло и дробове и е вече 9,500кг. на 65см. Рапорт даден!

Тук е едно мрачно и никакво времето, дано при вас е по-добро......Нещо съм станала с д-то нагоре, ни ми се пише, ни нищо...Отивам да закусвам и да пия кафе.....

Към мамите слагали Пентаксим - довечера няма да къпя Сами, нали? След долу-горе колко часа евентуално да очаквам някаква реакция от него, ако има такава?

# 265
  • Чехия
Да се разпиша след доста време.

Тарти стискам ти палци дано не е нищо важно, знам колко е ужасно да ти кажет идете на невролог. Praynig

Мамче имаме вече пекарна и съм в групата на хлебарките. Mr. Green

Дани дано това с крачето на Мишето се оправи, иначе за кога да го сложиш там мисля, че след като се научи да седи стабилно.

Бягам за сега. Лек ден. Hug

# 266
Тарталета и аз стискам палци, дано да не е нещо сериозно.

Mischievous, на вас безплатно ли ще ви слагат Пентаксима? Ние миналата седмица бяхме на консултация, но още го нямаше тогава нито при педиатрите, нито в аптеката, така че не го сложихме, но нашата лекарка упорито продължава да твърди, че трябва да си го купя, а като чета тук на всички вече го слагат безплатно. Няма да я оставя така тая работа, пак ще й се обаждам да питам.
За Синфлорикса съм раздвоена. От една страна като че ми се иска да го сложа най-вече заради менингита. Имаме познати, на които детенцето почина след менингит, беше голяма трагедия и оттогава като чуя тази дума и настръхвам.
Дано се окаже вярна прогнозата на метеоролозите за времето, че вятъра ще стихва днес. Вироглавка, как са твоите петунии? Laughing Че моите на терасата са  Sick
Отделно от това аз  като една чевръста домакиня още в събота прибрах зимните дрехи и извадих летните, та днес пак рових в торбите да извадя нещо по -дебело, че взех да зънзаникам вкъщи. Мерих си летните панталони от преди бременността и съм доволна, че влизам вече в тях. Е, верно, че и моя корем е малко поувиснал, но като се поскрие, е добре.
Оставям ви засега.

# 267
Сетих се попитам за вит. Д/ Мама Цо като каза  Laughing/ Вие давате ли и как са фонтанелките на бебчетата ви. Аз честно казано не съм давала от месец и половина сигурно, но ми изглежда че фонтанелката му не мръднала изобщо да се затваря  newsm78 Ще пима като отдиме на консултация, но да видя как е при вашите бебчовци Peace

# 268
  • София
Здравейте, момичета  Hug

Ели преминава през различни фази в момента и не можех да смогна да седна да пиша. Първо започна да се обръща от гръб по корем преди 2 седмици някъде и беше много щастлива от този факт. Успява да си изкара след това ръчичката и си седи по корем с кеф. На това мойто диване само по корем му дай да си седи.. съответно и обратно (от корем по гръб) изобщо не ще да се врътка. После започна много да будува, не знам дали заради коликите или от превъзбуда. После се случи така, че две вечери подред я оставяхме на свекървата, а пък тя не беше успявала да я приспи и Ели заспиваше чак към 23ч., след като се приберем ние. Съответно тя се преумори и от неделя досега спи денонощно... нито иска да си играе (т.е. играе си, но само се превъзбужда), нито нещо друго.. само иска да се наяде (започна да яде на 2 часа през деня и на 3 през нощта) и да спи.. От друга страна през деня не може да спи спокойно заради коликите и се буди след половин-един час, за да се напърди (с извинение) и науригва. Надявам се да е само период, защото започнах да се притеснявам какво и е.. Иначе си яде добре (малко се бори с гърдата, но все пак се наяжда), наддава, ака на 2-3 дена веднъж, но не е запечена, няма температура... не знам дали имам основание да се тревожа.

Стафилококите в момента се държат прекрасно... окото е перфектно чисто, а в нослето има по мъничко секрет, но нищо общо с преди.. утре ще и занеса контролно нов носен секрет да видим какво е положението. За сметка на това папиломчетата вече са 2 и те доста ме притесняват. УНГ-тата (ходих при 2ма) казаха нищо да не правя и да ги чакам да се махнат сами, защото това е вирус и АБ няма да помогне. Само ако тръгнат да нарастват да я водя да ги щипят и да ги изследват. Но казаха, че това ще е много болезнено и мъчително за нея, затова по-добре да се прави само при наистина голяма нужда..

Исках да пиша за изселването в чужбина - аз много искам. Като бях по-малка все си мислех, че не искам никъде да ходя, България си ми харесва и т.н. Но напоследък, особено откакто забременях, само се оглеждам и си мисля, че не искам детето (или децата) ми да растат тук. Не искам като се прибере от ДГ да ми казва новонаучена псувня, не искам да пуши и да се гримира с вечерен грим на 13, не искам и от толкова да спи с разни... не искам, а се оглеждам и точно това виждам наоколо. И не съм сигурна, че семейната среда е по-влиеща от социалната и какъвто и пример да и дадем и както и да я възпитаваме, си мисля, че тя пак ще прави повечето от нещата, които и връстниците и.. Такива са моите разсъждения в тази посока...

Захранването гледам пак е актуално.. Ели другата седмица става на 5 месеца, но аз още ще си чакам... та тя още има колики... а и с тези нейни вируси, по-добре си е на кърма. Макар че педиадърката започна вече да ме агитира за след седмица-две, досега не ме закачаше.. Но и тя е в чуденка дали да и слага Пентаксима в това нейното деликатно състояние... каза, че ще се консултира и после ще решава..

Друго да кажа... Ели спря да говори (гука), сега само си бучи  Heart Eyes Има ли и други такива диванета?

И срам, не срам, искам да питам нещо... как може да ми дойде, докато кърмя? Аз искам...  Embarassed

А бутането на количката из хола за мен не е нищо ново  Rolling Eyes Имаше един период, в който само така заспиваше.
Снимките от варненската среща са чудесни, като се организирам и аз ще кача нови на Ели.
Това е от мен засега. Хубав ден ви пожелавам  Hug

# 269
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро,

Ние продължаваме да водим борба с хремата. Марина покашля, ама не знам дали е от запушеното носле (май да). Все пак ако днес кашля повече ще я водя пак, че....  ooooh!
Една почерпчица за нашата четвърта месечинка!

И честитки на милите наборчета!  Heart Eyes

Тарти, стискаме и днес палци! Кога сте на лекар? И с какви съмнения? Дано да е фалшива тревога!

Лета - напълно си права - наистина са ни много хубави всичките бебоци. А и ние ги износихме заедно и сега ги гледаме заедно, ами аз ги чувствам като племенници всички  Heart Eyes.

Ренкси, не е задължителен Синфлорикса, освен ако детето не е родено след 1 Февруари, но тогава е и безплатен. Справка: Имунизационнен календар на България.
Съжалявам за нахлуването в темата, но може ли да ми покажете къде в имунизационния календар пише че синфлорикса е задължителен и безплатен само ако детето е родено след 01 февруари.
М даа - много вярно! Аз от четене съм се оплела кое къде съм прочела!  ooooh! Извинявам се

Гледам, обсъждате корема   ooooh!. Моя е като на нормална бременна в 8 месец  Crazy. Ама е от килцата, а не от бременността. Иначе ми се прибра доста самата коремна стена, проблема е в сланинките върху нея.

За Пентаксима - нашата педи каза, че е безплатен - ще го сложим в понеделник, ако Марина се оправи де.

Мамо Це, ние след първия Пентаксим не къпахме Марина и нямахме никаква реакция. След втория прием си я къпахме и никакъв проблем. Но ние и на никаква друга ваксина не реагираме, така че не знам как ще е при вас.

За Синфлорикса, и аз като Куин изпитвам панически ужас от менингита и се шашкам много. Но пък нали и Превенара е за това?!  newsm78
За витамин Д - аз го давам и то по 4 капки на ден. Но все пак ни е малко мекичка главата. Почнахме от две капки, после три, сега 4... Да видим на 26 какво ще каже доки. Аз не смея да рискувам и да не давам вит Д.  Rolling Eyes

Куин и аз ровя постоянно в зимните торби  Crossing Arms

Пак се олях - ама тъкмо да публикувам - някой писал и аз да доппиша  Blush

Общи условия

Активация на акаунт