ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Еола, сестра ми беше предната седмица на Свищов на изпит, вечерта влязла да си вземе душ и потекла кал от чешмата  Shocked, бързо се дръпнала, а на крака, където е успяла да се намокри, се обринала, представяте ли си за каква канализация става въпрос #2gunfire, направо не е истина
Веселушко, аз също смятам със зеленчуково да започвам скоро Peace, сподели после за Синфлориска, да сондираме мнения  bouquet

# 241
Katinche къде го видя този корем бе  Shocked Изглеждаш страхотно и си толкова слабичка- не бих казала, че си родила две деца, ако незнаех  Hug

С мъка на сърцето си признавам, че тази пола ми прибира много добре корема, отгоре е с много широк стегнат колан #Silly
Благодаря за комплимента все пак Party
Иначе във Варна в един хранителен магазин се разприказвах с продавача и как се завъртя разговора и накрая той ми каза "......и като родиш ще ти дойдем на свиждане в родилния дом" Embarassed Confused

Тарталета, успех Hug

# 242
Здравейте Simple Smile
Това време ни побърка вече, изчерпа ми се репертоара вкъщи и Кристина само иска да стоим на прозореца да гледаме, или пък да обикаляме из апартамента  Rolling Eyes дано се оправи скоро, че не ми се мисли...Щом ми дойде идея да измия гумите на количката и да я возя с нея из хола, представете си... hahaha
Но в този вятър просто е ужасно, а и ме е страх като гледам колко болни бебчета има, нека всички оздравяват бързо  Praynig
Като се заговорихте за водата - аз от години не пия чешмяна, едно че в родния ми град просто почти няма такава (от 20 години все е режим), после в Свищов Танчелина каза какво е - всяка година си има случаи да тече кална, а софийската ми мирише гадно..Та намерихме решение - ходим и пълним от Банкя от минералната или от центъра при Халите, или от Горна баня - редуваме ги, че е по-полезно така. Иначе за филтриране освен кани като Брита има и едни въгленчета, но незнам дали в България се продават - слагат се във водата, примерно 3бр/литър и след 2-3 часа е филтрирана водата Simple Smile могат да се ползват няколко пъти.
Нашата педиатърка тъкмо мислех да я похваля, че предния път каза само с кърма да продължаваме, и сега се включи - "какво стана, започнахте ли сокчетата ?"  Shocked обясни ни по колко да даваме и ние кимахме само...Но честно казано мисля да не я слушам, не ми се нравят тия сокчета и това е, ще се оправдавам другия път с бащата, че като цяло той ще определя захранването...Милия все е на разни диети - то не бе протеини, режими и т.н...а аз само маам пържени картофи и шоколади  Mr. Green
Оставям ви, че е голяма драмата при нас  Crazy

# 243
  • БГ
Здравейте, мами и бебчета!   Hug 

Пишете ни и нас при миникените - резултата от днешните мерки и теглилки на Калин е: 6,5кг (+0,5кг) и 65см (+5см)!!!  Laughing  Докторът ни успокои, че има Пентаксим и ще ни сложи третата игла следващата седмица!   Peace  За Синфлориксът каза, че последно е решено да е безплатен за родените след 1 февруари, но утре пак се събирали и е възможно нещо ново да се реши?!? Аз, обаче, забравих да си потърся направлението за ортопед, та утре пак ще се ходи до поликлиниката!   Thinking

Тарталета, стискаме палци!   Praynig

eola, tanchelina, ако искате да видите мръсна вода, заповядайте в Хасково, от 93-та съм тук и никога не съм пила чешмяна вода, до скоро нямаше пречиствателна станция, но и сега, след като уж я има, водата пак не става за нищо!   Twisted Evil

tedddy, честито бебче на кумата ви!!!   Hug  А аз снощи разбрах за бременността на моя приятелка и съм много щастлива!!!   Party 

leta5, голям бонбон е Неда, а Васко - батко мечта!  Peace  Стискаме палци за успешно и бързо възстановяване!   Hug

ilindi4ka, и тук се правят Дни на отворени врати, но нас никой все още не ни е поканил?! Хубав ден ви желаем! 

# 244
Уф, едно ми е такова гадно, тъпо и скучно. Мишо спи, децата още не са си дошли от градина, мъжа ми замина за Созопол и аз няма какво да правя, а Мишо почти цял ден спи  Rolling Eyes, бебешка му работа.....
Довечера съм на родителска среща в бъдещото училище на Дани. Колко бързо мина времето. Сякаш оня ден го родих и хоп вече ще е първолаче. Онова ревящо бебе, дето ако не беше на ръцете ми, си мислех, че нещо съм забравила.... Ей, много ревливо бебе беше, чудо направо..... Ама мина, и сега ще е вече с букварче, вчера му купих дрехите за тържеството по случай завършване на предучилищна - тъмно сив панталон, бяла риза, и вишнева вратовръзка на сиво райе, много красиво се получи, ама аз ги гледах дрешките и ми беше тъжно. Още някоя и друга година и хоп - няма вече да е маминото Дани, няма да се гушка в мен, няма да плаче като падне....
А бе, май най хубаво е като са бебета....
Днес им платих таксата за лагера. Ще ходят Дани и Явор юни месец на лагер от градината във Велинград. Егати мошениците, едно време лагерите бяха за жълти стотинки, а сега 260 лв. на дете за 10 дни. Щели 4 пъти да ги хранят. Филийка с лютеница, таратор, гювеч Confused Ама нали почти всички деца ще ходят, да не сме и ние назад..... По точно искам малко и на планина да отидат, заради въздуха, че на море ще са цял месец, пък и за разнообразие де... Аз много ходех на лагери като дете и помня, че беше весело. Макар, че сегашните деца са някак по различни - компютър, Джетикс, пица и спагети.... Не бях аз такава.....

Хайде, че станах много досадна, а и Мишо се събуди.

# 245
  • Madrid
Върнах се  Party,доволна съм много-хапнах добре  Crazy,обясниха ми,видях се със Сами,Бубка спа през цялото време,чудесно!Много е хубаво училището му,дори  по-хубаво от градината,която беше частна!

Танчелина,не знам ти как се виждаш,но аз на снимките като те гледах изглеждаш доста елегантно и много ми хареса.

Аз като чуя антибиотик и косата ми се изправя...все едно отрова трябва да му давам на Самуил.Досега три пъти е пил,дано си останат толкова!!!

Стефанийка,за водата-ужас! Sick

# 246
Ние пием само вода от Банкя. Тя най-много ни допада на вкус. Наливаме си в Банкя и си я носим в Рибарица.  Тази, дето е до Халите, съдържа много флуор.

Я вижте какво намерих във фейсбук:

P.S. Това не е Вито  Wink

Hug

# 247
и ние сме болни-хрема и секретът преминава в гърлото и съответно кашля за да го махне оттам милата-ужасно е особено като види аспиратарътили и приближа носа с капките,вече и сиропа не го пие с кеф-утре за последен път ще и го дам.Сега ие по-добре.То и мен сенната хрема ме хвана и е ужасна този път-вчера питах педиатъра какво да пия,че и аз все сополива-сега съм с един спрей сутрин и вечер и едни хапчета вечер(те много не ми допадат заради бебка-успиват ме)-та се пият по 1 път на ден и аз гледам като заспи вечер.Сега хапва по повече пъти милата ,но по по-малко като количество-иска да суче ,не и допада кърма от шише.Оправяме се вече,но става бавно-заради всичко това ще ходим на 25.05 да ни бият Пентаксима.Иначе вчера на консултацията бебка е пораснала с 2,5 см и е 65см и с 1кг и 30гр.,т.е 6510кг(най-голямото ни наддаване досега.И аз мисля да захраня с пюре като стане на 5 месеца,т.е на 10.06.Пием сок от ябълка-пресен,моркова го отлагам,че на нас акането ни е проблем-става с със сироп Дуфалак само.
Тези дни ще се включа по-активно нв темата.Пожелавам бебоците бързо да се оправят, а ние да отслабнем(че нещо кантара при мен не мърда-а не ям много).

# 248
Здравейте мамчета!

Малката отново дреме и аз успях да свърша една неприятна и дълго отлагана работа. Гадният вятър почти изсуши прането от сутринта, върти се втора пералня, а аз мързелувам. За излизане не става, особено като чета колко сополиви бебенца има, не ми се рискува. Диляна също покашля понякога, но го отдавам на лигите. Спи си почти безшумно. Педиатърката от ДК винаги я преслушва доста обстойно, гледа й гърлото. А това прословуто захранване ще се опитам да го отложа наистина до 6 навършени месеца. Така съм й хванала цаката кога и колко яде, че не ми се почва нещо ново. Пък и да изчакам продукцията на дядото. Засега показва охота само към шишето с мляко и ръчичките си.
Тарталетка, дано страховете са напразни!
Още преди като стана въпрос за каните Брита хвърлих поглед в сайта им, но го отложих за друг път.
stefaniika, ден на отворените врати не означава ли, че може просто така без покана да отидеш?
Дани_77, не е малка сумата,но важното е, че можете да си я позволите и децата ще отидат на планина. Едно време ходехме на пионерски лагер, а сега ще са сигурно в някое хотелче, което иначе е празно през юни.
От антибиотиците нямам чак такъв страх, необходимо зло са.
Като ви четох много неща мислех да пиша, но май ги забравих. Ех, ЕГН ...
Глезанката се размърдва, скоро ще писне гладна.

Приятна вечер на бебета и майки, каки, батковци и татковци!
Бързо оздравяване!

# 249
добро утро
аз май имам проблем с кожата на ръцете от честото миене покрай бебето, като се замисля проблемите ми започнаха след използването на течен сапун на орифлейм или честото миене с него.засега се мажа с бочко против подсичане, имаше ефект, пооправих се и тъкмо го спрях, като видях ефект и пак съм обрината.чрез тема във форума разбрах, че това е контактен дерматит.та питането ми, имате ли такъв проблем и дали ползването на антибактериален гел за ръце /на бочко/ е решението на моя проблем.

на брошурката пише, че става за честа употреба и че в него има смрадлика. Sad направо, така ме сърбят тези ръце, че полудявам направо

ПРивет и от мен,
аз имам същия проблем, дори преди да родя, като първите 50 дни беше нещо ужасно - не можех ръцете да си измия, болки,цепене на кожата, а нощем ужасен сърбеж. Обиколих няколко доктори - като много от тях се съмняваха за краста - която впрочем се хващала много от магазините- щото не всеки си миел ръцете. В последствие се оказа - атопичен дерматит и ми изписаха кортизонен крем, фусикорт- мажа го 2 пъти в седмицата вечер по съвсем малко, тъй като кърмя, а и въпреки приказките че бил много безвреден, знам какво направиха кортизоните със сестра ми. Няма оправия- дерматитът бил до живот като се влияел при стресови фактори или иританти _сапуни, прахове, препарати.

# 250
Привет! Ще пиша набързо, та извинете ако има грешки. Токущо бяхме на консултация. Сложиха ни Пентаксим и Синфлорикс и ще полудея от притеснение как ще й се отрази това на Тони. За Синфлорикса педи каза, че е задължителна за всички родени 2010.  Тони още от сега ми се вижда по-нервна.На страха очите са големи. Иначе е станала 6400 и 65 см което е със 750 гр повече и 4 см.
Стискам палци на всички болни да оздравяват бързо-бързо!
Тарти  Hug Стискам всички възможни палци. Дано всичко е наред. Praynig
 Отивам да я гушкам.

# 251
Уффф, Ренкси, стискам палци бебка да е добре!

Тарти, и на вас ви стискам палци...

Дани, верно е най-добре да са бебета - ей на, баткото замина на Зелено и то прогнози за торнадо, за снегове... сега мечки  Shocked Точно в този момент имам желание да е "вързан за полата ми"... (Може да ми се смеете, ама най-обичам вечер като са си легнали и заспали и съм ги завила сама, т.е. като знам че са добре  Embarassed)...

Лека вечер на всички, стискам палци утре да е тихо и без вятър!

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 19:23 от viroglavka

# 252
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ренкси, не е задължителен Синфлорикса, освен ако детето не е родено след 1 Февруари, но тогава е и безплатен. Справка: Имунизационнен календар на България.
Спокойно, уж няма много реакции на тези нови ваксинни, ама...... дано сте ОК.

Тарти  Hug, айде, че само ви мисля, така както го написа

viroglavka - искам да видяяяяяяя!

# 253
здравейте
направо съм бясна днес на джипито, ходих да подпечатвам днес здравната книжка на мъжа ми и за един подпис и печат ми взе 6 лв
не ми даде бележка
че то има ли го това регламентирано
обра ми всичките пари дефакто, бях тръгнала с 10 лева, с мисълта, че ще пазарувам за вечеря, като си мислих, че ще ми вземе само 2.50 потребителска такса
познайте с какво пазарувах после и какво купих за вечеря за 4 лева?кебапчета и кисело мляко и 3 домата
поне да ми беше казала предварително, че ще струва толкова, да отида с повече пари н на следващия ден
 Naughty
като се замисля, още 3 лева отгоре и с това щях да купя мляко на бебето, което щеше да яде 3 дни #Cussing out

ами тези майки, коит са родили 2009 какво ще правят, ще плащат ли?или за тях не са необходими

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 20:09 от gitadam

# 254
Ренкси, не е задължителен Синфлорикса, освен ако детето не е родено след 1 Февруари, но тогава е и безплатен. Справка: Имунизационнен календар на България.

Съжалявам за нахлуването в темата, но може ли да ми покажете къде в имунизационния календар пише че синфлорикса е задължителен и безплатен само ако детето е родено след 01 февруари.

В момента се опитваме да защитим правата на децата родени през месец януари 2010 година и от Министерство на здравеопазването да изпълнят вменените им задължения с Наредба №15 и децата да получат полагащите им се безплатни ваксини, независимо, че някои майки в темата мислят че ваксините са нещо излишно и се радват за това че не трябва да ги слагат, но това си е тяхно мнение. Предполагам, че повечето майки желаят да поставят тези ваксини и да защитят децата си от болестите, срещу които са ваксините.  Peace още повече това би било потенциална пречка за приемане на децата ни в детски ясли и градини.

Общи условия

Активация на акаунт