Необходими продукти:
4 яйца
2ч.ч. захар
1ч.ч. кисело мляко
1 амонячна сода
1 сода за хляб
1ч.ч. олио
1 бакплувер
ванилия
За пълнежа:
трохи от сладките
1ч.ч. смлени орехи
1ч.ч. пудра захар
1ч.ч. прясно мляко
1 пакетче масло
1 ч.л. какао
1 ванилия
Начин на приготвяне:
Приготвяме тестото като амонячната сода и содата за хляб се слагат в киселото мляко. Бъркат се до кипване и се изсипват в купа. Добавят се яйцата, захарта и олиото. Поставаяме бакплувера в брашното и го разбъркваме. Омесваме тестото. Оставяме го да престои час и половина. От тестото оформяме малки топчета, които постоавяме в тава и печем до леко зачервяване. След като са изпечени ги изчакваме да изстинат и от равната страна на всяка сладка издълбаваме малка дупка. Приготвяме пълнежа като смесваме всички продукти до получаване на еднородна смес. С него слепяме сладките две по две. Накрая оцветяваме сладките с червена и оранжева боя, които предварително сме разтворили във вода. Овалваме ги в захар.