Тайните на съвместното съжителство?

• 5 306
  • 63
  •   1
Отговори
# 30

хихи
знаех си, че това ще питаш  Laughing
хайде на бас за козирог  Joy

Като нищо. Mr. Green Но има още доста възможни варианти. Някой телец примерно и ще и кажа че да излиза с тези рогати е мисия невъзможна. Laughing

# 31
  • София
Delusion - няма да споря, много различни сме с теб и няма как да се убедим една друга. Само ще ти отговоря на - От къде накъде липсата на неин социален живот ще е негов проблем? - Когато тя е оставила своя социален живот в града си и се е преместила при него без да познава никой, да, негов проблем е, на 100%. Ако живееха в един град и просто си беше сменила адреса - неин проблем си е, да, в тази ситуация обаче - не.

Мирандина - за етикета виновна имах предвид това, че оправдаваш всяко негово действие - да, има нужда да си почине, да, има нужда да се види с приятели, да, еди какво си. По принцип това е точно така. В настоящата ситуация обаче не би трябвало да е така. Когато минат месеци, ти свикнеш с живота с него, с приятелите му, намериш си работа и среда - тогава всичко това ще е нормално. За мен в момента не е нормално и причината е в него.
Каквато ще зодия да е  Laughing

# 32
Цитат
Всеки собствения си живот гради САМ.
Когато живее САМ!  Peace
Когато заживеят в двойка,редно е да градят живота си ОБЩО!
Иначе защо се събират?Да си делят разходите само?!

Цитат
Той няма да си остави отговорностите за работа и помощ на роднини за да излиза с теб.

А защо?Не е ли  сега тя най-важния човек в живота му?!
Тук всички повтарят като мантра,че когато човек се събере с друг,новото семейство вече е на първо място.Защо сега не е валидно?
Вуйчото може да си намери веднъж друг да му помага,след като племенника има ново семейство и не може вече да е нон-стоп на разположение на родата...

# 33
Един момент... ние не говорим за съквартиранти нали???? Говорим за хора , които се предполага , че ще градят семейство. Поправете ме ако греша, но в едно нормално семейство според моите разбирания когато някой се чувства зле и има нужда от подкрепата и вниманието на другия ( още повече когато някой е направил жертвата в името на общото бъдеще да зареже уредения си живот някъде)изказвания от рода , че проблемите на единия не засягат другия и да се спасява сам не са никак коректни! Нали съвместното съжителство е жертва от страна и на двамата. Не може единия да зареже всичко в името на другия , а " другия" да си мисли че едва ли не някой му е длъжен да се съобразява с него и да не направи никаква жертва  и никакъв компромис и да иска да си продължи волния ергенски живот - е няма как да стане това!Ако някой си го представя така , по - добре да си живеят отделно . Нещата не с еполучават без компромиси и жертви!

# 34
Цитат
Всеки собствения си живот гради САМ.
Когато живее САМ!  Peace
Когато заживеят в двойка,редно е да градят живота си ОБЩО!
Иначе защо се събират?Да си делят разходите само?!

Цитат
Той няма да си остави отговорностите за работа и помощ на роднини за да излиза с теб.

А защо?Не е ли  сега тя най-важния човек в живота му?!
Тук всички повтарят като мантра,че когато човек се събере с друг,новото семейство вече е на първо място.Защо сега не е валидно?
Вуйчото може да си намери веднъж друг да му помага,след като племенника има ново семейство и не може вече да е нон-стоп на разположение на родата...

напълно съм съгласна

за ежедневието докато е на работа ти си измисли как да се организираш, даже ти се чудя от какво се оплакваш: точно в този момент нямаш задължения нито към служба, нито към деца, разполагаш с цялото време за себе си, ако щеш домакинстваш, ако щеш списания, интернет, разходки, дори и да си сама ще разгледаш квартала, града , естествено , това не пречи да си търсиш и работа
вече ако има съществени разлики във времето когато сте заедно в сравнение с преди, поговорете, сега точно градите отношенията си и колкото по-рано си изясните позициите си, толкова по-добре.

# 35
Цитат
Когато тя е оставила своя социален живот в града си и се е преместила при него без да познава никой, да, негов проблем е, на 100%. Ако живееха в един град и просто си беше сменила адреса - неин проблем си е, да, в тази ситуация обаче - не.

Никога твоят живот не може да бъже чужда отговорност. Дори животът на едно дете не се гради от родителя му, какво остава за възрастен пълнолетен индивид.

Абсолютно никакъв негов проблем не би могъл да бъде нейния живот. Тя се е съгласила да отиде при него и е знаела че отива в чужд град. Очаквала е че там ще я дондуркат като принцеса? Тя не е там на гости а в собствения дом със собствения мъж и семейство. Към които има отговорности независимо от местожителството.
Има и време, и сили, и възможности. Мъжът и - нито едно от изброените.

Цитат
Когато живее САМ! 

ВИНАГИ! Откакто си надрасла бебешка възраст никой друг освен теб самия не гради твоя живот.

Семеен живот се гради общо, а ТВОЯТ (личен, социален, професионален, емоционален  и т.н.)- винаги си е само твоя собствена отговорност. Приятелят и партньорт в живота могат да те подкрепят психически, физически и материално, но вместо теб нищо не могат да направят. И на собствените си плещи отговорността за теб не са длъжни да носят.

# 36
  • София
Разбирам.
Еми значи към авторката - тръгвай по улиците да си търсиш компания, защото на друг освен на себе си да не разчиташ.

Delusion, Delusion, в много тъжен свят живееш.

# 37
Разбирам.
Еми значи към авторката - тръгвай по улиците да си търсиш компания, защото на друг освен на себе си да не разчиташ.

Delusion, Delusion, в много тъжен свят живееш.

Всъщност Delusion не казва това, а "Приятелят и партньорт в живота могат да те подкрепят психически, физически и материално, но вместо теб нищо не могат да направят", има разлика

# 38
Цитат
Семеен живот се гради общо, а ТВОЯТ личен- винаги си е само твоя собствена отговорност.

Delusion ,много ми се иска да ми дадеш пример за
1.Семеен живот
2.Личен живот

Като от семейния можеш да изключиш плащането на ток ,вода...и др. общи разходи.

# 39
краси.мира, аз не съм делюшън, но нали ще се съгласиш с мен, че твоят свят, не е моят свят, примерно. и че не е задължително твоята представа за фемили да отговаря на моята представа.  Peace.
съответно и за личния живот това. аз може би вечер се въртя на пилон, а през деня съм перфектната домакиня и майка. това прави ли ме лоша съпруга? а лоша майка? в кои очи? в твоите, на обществото, на съпруга ми?

# 40
краси.мира, аз не съм делюшън, но нали ще се съгласиш с мен, че твоят свят, не е моят свят, примерно. и че не е задължително твоята представа за фемили да отговаря на моята представа.  Peace.
съответно и за личния живот това. аз може би вечер се въртя на пилон, а през деня съм перфектната домакиня и майка. това прави ли ме лоша съпруга? а лоша майка? в кои очи? в твоите, на обществото, на съпруга ми?

Изобщо не става въпрос за това какво работиш.Или как се развличаш...
Авторката на темата пише,че почти не правят НИЩО заедно.
И понеже   Delusion   пише  
Цитат
Семеен живот се гради общо, а ТВОЯТ личен- винаги си е само твоя собствена отговорност.

ми е интересно какво тя разбира под ОБЩ СЕМЕЕН живот ,и какво е за нея ЛИЧЕН живот!

Не се пали за глупости...
Моята представа за семейство няма нищо общо в случая...темата не е за мен!

# 41
добре, много моля, дай ми пример какво се налага да правим заедно, че и ние имаме такъв проблем.
ще съм ти благодарна, честно  Hug

изключвам секс, обсъждане децата, сметките , инвестициите.

# 42
След втория прочит, уикенд е събота и неделя, мъжът ти в изброените седмици само в съботите ли е ритал топка, помагал или и през двата дена?  Гостите чии бяха, с преспиване ли? Имам чувството, че се самонавиваш.

И тази схема за поделяне на дом. задължения, поделят се по принцип, но ако аз съм си вкъщи, а мъжът ми бачка на 2 места, последното, с което ще го занимавам е домашни задължения.

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 14:45 от MIK

# 43
Нищо не се НАЛАГА да правите заедно,ако не искате.
По-напред съм писала...и аз не съм от града на съпруга си.
И като дойдох тук,бях в същото положение като авторката.
Но моят мъж ме запозна с приятелите си,със жените им,с някои си допаднахме, с други не толкова ,но това е все пак някакво начало...Вместо да питам мъжа си за магазини,и др . подобни, аз контактувах с жените на приятелите му.
После човек и сам си създава нови познанства,приятелства,но точно в началото от кой да очаква подкрепа,ако не от най-близкия си човек...?
Особено ако си зарязала роднини,приятели,колеги ...

А какво да правят?
Ами могат да ходят ...на кино ,поне веднъж месечно.Да се събират с приятелите му в събота -неделя...или поне една неделя в месеца да излязат заедно ,на пикник,на кафе, на бира ...или каквото там обичат да консумират по заведения.
Ако човек има желание,винаги може да се намерят начини.
И то така,че никой да не се чувства притискан ,ограничаван или насилван да прави нещо.

# 44
Нищо не се НАЛАГА да правите заедно...

благодаря, ето това исках да чуя/прочета, всъщност/  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт