Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-16-ти том :)

• 72 689
  • 737
  •   1
Отговори
# 585

Правят ги фирми за алуминиева и пвц дограма. И тук ги има: http://euroglass-bg.com/galeria-stakleni-plazgashti-vrati.php

Честно казано за остъкляване на тераси и зимни градини ми харесва, но за целите на Асинка-не. Толкова стъкла свити в ъгъла..., те търсят панорама, доколкото разбирам, не в един момент цялата стена да се разтвори. Може би отваряне тип фолксваген,  все една метална летва ще има на тая ширина, но пък не варвам чак толкова да пречи на панорамата, която наистина е невероятна Heart Eyes
Къде ще е къщата, Асинка, в коя хубава българска планина? Wink

# 586
Любознателна - да, на склон е, че чак повече от желаното, но нищо - всяко зло за добро Wink
Ами за довършителните още не съм наясно - никак. Нали затова разпитвах за керемиди и т.н. Мислим с мъжа ми за каменна облицовка и светла мазилка, но исках да си изчистя фасадите окончателно, за да имам по-ясна визия за довършителните. Засега се отлага  Wink
Да не говорим, че и отоплението го мислим и не сме го измислили все още  Thinking

# 587
не в един момент цялата стена да се разтвори. Може би отваряне тип фолксваген,  все една метална летва ще има на тая ширина, но пък не варвам чак толкова да пречи на панорамата, която наистина е невероятна Heart Eyes
Къде ще е къщата, Асинка, в коя хубава българска планина? Wink

ами не, тя панорамата си я има на горните нива, а тук долу в сутерена точно искам цялата стена да я няма и само да се затваря при необходимост Wink

намира се преди Самоков - местността Мечката Laughing

# 588
Асинка, аз съм голяма разсейка-влюбена или загубена Laughing Нещо много през редовете чета напоследък Embarassed
Много хубаво ще се получи и ще ви е разкошно място за релакс. Гледам, че се чудите за отоплението. Щом сте в планината, най- добре е водно отопление с котел на дърва. Ако  сложите и подово водно освен радиаторчетата, ще е още по-добре Peace Ех, че ще е хубаво да гледаш борчетата, отрупани със сняг, а вътре в камината да пламти огън, докато си пийвате с приятели Heart Eyes  Peace

# 589
  • Банкя
Акси , извинявай, не съобразих. Ето пак:

Моят мъж хареса фасадата. thumbsup
Трябва само да го убедя, камъкът по цокъла да не е такъв. Mr. Green

Но веднага тръгна да търси водосточните тръби и да се чуди с кой акъл са ги направили със скрити олуци и вътрешни тръби Thinking (професионална деформираност). Аз му обяснявам да гледа фасада, той тръби търси. Laughing

Още веднъж ти благодаря Hug, нещо подобно ще искам от архитекта да ни визуализира.

# 590
  • густо майна Филибето
 Радвам се, че помогнах Hug Това  е компютърен модел, не им се е чертаело тръби. Wink

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 11:00 от Ljuboznatelna

# 591
  • Перник
Любознателна  Hug къщата, която си показалана Акси и на мен много ми харесва. И някак ми решава доста проблеми. Отдолу виждам, че има вариант 128 кв.м., което ама идеално ме устройва.
И една стълбичка си харесах- тази извитата.

Акси, нещо против да сме с еднакви къщи?  Mr. Green Като не сме съседи, надявам се да не е проблем  Wink
Току що ми звъннаха проектантите да питат имаме ли вече виза за проектиране. Признах си направо, че мъжът ми е несериозен  Embarassed Аз го ръчкам всеки ден, ама ефект =0  #Cussing out

# 592
  • Банкя
Ljuboznatelna Ле-ле! ooooh! Колко съм заспала. Mr. Green Изобщо не съм забелязала, че е компютърен модел. Много реалистично са го докарали. Дали и нашият архитект ще може да направи такава визуализация. Thinking

SvetlaK Естествено, че нямам нищо против. Hug
Може да си сигурна, че дори използвайки една и съща снимка като модел за фасадата, пак ще ни се получи различен резултат. Wink

Защо не се заемеш ти с изкарването на визата? Peace

# 593
  • густо майна Филибето
Няма как да станат еднакви, защото разпределението едва ли е еднакво. А и довършителните не винаги се получават еднакви, къде заради финанси, къде заради уменията на майсторите. Тук има и още няколко изгледа:
http://www.luximoti.bg/Kushti_v_Bulgaria/Imoti_i_ceni_2321_Kusht … unchev_Bryag.html
И разпределението:

Почти всички разпределения, на които попадам в интернет, са ориентирани с евентуален вход от север, ако приемем, че хола е на юг. На мен ми беше трудно да го измисля хем входа от юг, хем хола на юг/изток. По едно време завидях на съседите отсреща, защото те си влизат от север и южния им двор си е затворен за външни погледи. Но пък моя парцел е на три улици, само от север имам съседи.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 12:25 от Ljuboznatelna

# 594
  • Банкя
При нас улицата се пада от изток (върви от юг на север, но леко изместено - от югоизток на северозапад), тоест югът е леко ориентиран на изток, западът на юг - парцелът е завъртян. ooooh! Много тъпо го обясних, извинете! Hug

Та предвиждам входът на къщата да е от изток, а дневната (+трапезария) е на отсрещния край - тоест юг и запад. Верандата е на буквата Г и гледа на юг и запад.
Самата къща е възможно най на изток и север, така че дворът остава на юг и запад - относително вътрешен. Grinning

Ljuboznatelna И аз винаги съм си мислила, че това е перфектният вариант - улицата да е от север и да остава южен вътрешен двор. Но винаги може да се измислят практични и удобни решения и с други разположения на парцелите. Hug

# 595
Ljuboznatelna И аз винаги съм си мислила, че това е перфектният вариант - улицата да е от север и да остава южен вътрешен двор. Но винаги може да се измислят практични и удобни решения и с други разположения на парцелите. Hug
И аз така  Wink
Но и при нас не се получава, в двора се влиза от югозапад. Но пък използвахме факта, че сме на топик и то сме единсвенна къща по него, за да избутаме и изчомпим къщата в ъгъла. Много държахме да ориентирана максимално на юг.

# 596
  • Перник
Защо не се заемеш ти с изкарването на визата? Peace

Защото:
1. Имотът си е 100% на мъжа ми - по наследство, въпреки че с акта за граждански брак може и да ме приемат като значим фактор  Crazy
2. Работя в София, а живеем в Перник- за да свърша каквото и да е в нашия град, трябва да си взема отпуска  Mr. Green
3. Макар че съм държавен служител ( а може би именно заради това) мразя да се занимавам с институции.  Blush
Снощи го заплаших, че ако продължава да се мотае, ще забременея и къщата ще трябва да се приведе в прилично състояние за твърде кратко време  Mr. Green

Ние пък граничим с улици от изток и запад, а от север и юг имаме съседи.Къщата е в северозападния ъгъл на двора, като са спазени нужните отстояния.

# 597
Нашата къща е изцяло с юг-изток изложение. Входът е от изток и голямата част от двора е пред къщата. Задният двор е мъничък, остава в сянка, там освен малка масичка и хамак друго няма да има, най-много едно дръвче, другото ще е тревичка.

# 598
Днес при нас са започнали да разчистват двора от строителни отпадъци. Използвах момента и направих две снимки. Вижте докъде сме стигнали Wink
http://galana.snimka.bg/family/3d-ka6ta.340596.19675500

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 21:46 от galana_s

# 599
galana ама вие сте готови бе  Simple Smile Страхотно се е получило, много се радвам за вас.  Hug Дали ще успеете тази година да се нанесете  Thinking

п.с.  Да питам тези от Белащица, какъв  интернет ползват? Трябва да прекарам в къщата ан майка , а мис е иска да е добър.

Общи условия

Активация на акаунт