Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-16-ти том :)

• 72 677
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Надявам се да успеем, Вики. И да се развали времето, остава им да работят вкъщи. Е трябва да се довърши фасадата, да се направят терасите и оттам нататък остават гранитогреси, вътрешно боядисване, бани, мебели.

За интернета, не че съм от Белащица, но май на BTK ADSL е най-бърз навсякъде Peace

# 601
най-приятната  част, сега да не ни изоставиш в темата  Praynig

# 602
Аааа, ще ви наглеждам красотите, как така Flutter Нали ще ми липсвате Hug
Но мисля, че новата тема ще редно да я пуска вече някой от вас, новите строителки. Така че предавам щафетата Wink

# 603
Е айде за последно да я пуснеш ти пък, по натам някоя по нова строителка  Wink  Hug

# 604
Здравейте момичета!
Записвам се да следя темата и ще чета назад да трупам знания от вашия опит. PeaceНа всички Пловдивчанки честито за постиженията и да знаете,че ще съм ви благодарна да помагате да построим и нашата къща мечта  bouquet
Ние сме на етап подялба на имот в Оризари,но се надявам да не е далеч момента на първата копка. Rolling EyesИначе всяка вечер сънувам къщата си и дори съм я обзавела Mr. Green,та...да видим и кой ще осъществи мечтата ми.

# 605
  • Пловдив
Привет и успех в  начинанието на новоприсъединилите се  Grinning.

Аз да се похваля, че вчера обядвахме в нашата къща /щото, нали  Wink, си имаме вече втора плоча/ - спретнахме си маса и пейки в хола /няколко тухли + няколко дъски  Laughing/, изпекохме пържоли на барбекюто в кухнята, даже и телевизор пуснахме ...
Та така - тръпката ми е голяма и вече нямам търпение да се нанесем - много си харесах първия етаж.
Днес пак смятах бетон за шайби и колони за втория етаж, тухлите за външните и вътрешните стени сметнах, че ще трябва да ги поръчваме тези дни ... Това за сега е моят принос по строежа, голямата тежест е върху половинката ...  Simple Smile

# 606
Буболечо, правихте ли снимки? Wink  

Radenia, добре дошла Hug Как си представяш къщата?

# 607
  • Перник
Галана, пак аз невидяла - иска ми парола  Rolling Eyes
Радениа, добре дошла при нас  Hug

Момичета, да ви питам, когато се укрепва съществуваща къща с пояс и колони, поясът се прави отвън, нали?Че чувам тука някакви версии с укрепване на всяка стая поотделно ОТВЪТРЕ  Shocked

Ние последно засега ще дострояваме наличното така,че да заприлича на сладката къщичка, която Любознателна показа  Crazy
Има един елемент, който искам да променя, но не мога да измисля как и понеже не мога да го начертая, май ще взема да го снимам, да ви покажа за какво става въпрос и да давате идеи - вие сте номер 1 в това, знам  Grinning В дъното на коридора, зад стъклена врата са стълбите към мазето. От ляво е кухнята, а отдясно - стая, която ще бъде хол. Искам да им махнем вратите и да ги слеем в едно помещение. Имам някаква мъглява идея да махна стъклената врата и да разбия малките стени зад нея, при което помещението ще се разшири и стълбите към мазето някак трябва да се впишат в общото пространство  newsm78

# 608
  • Банкя
galana_s Става страхотно! Hug
Камъкът на куличката е станал много добре, въпреки че го гледам от далече.
А с какво са елементите около прозорците - тези кантове, които си ги коментираме с Ljuboznatelna и SvetlaK? Аз още се чудя, дали да са само с мазилка или да са релефни. Thinking
Ако искаш наистина пусни поне още веднъж темата, а след това някоя от нас ще поеме щафетата (3 пъти за щастие Grinning). Wink

Radenia Пожелавам ви успех в делбата! Дано стане бързо. Ние в момента сме в такава процедура. Peace

Буболечо Искрено завиждам и ви се радвам. Успех със завършването. Hug

SvetlaK Натискай го твоя мъж за тази виза. Кажи му, да се чувства щастлив, че не трябва да минава през други тежки процедури преди самата виза, както ни се налага на нас с тази делба. ooooh!
Иначе щракни няколко снимки, най-вече и на самото стълбище, как слиза надолу, за да се види, дали не може да бутнеш само частично някои стени, така че да не ти се отваря дупка в помещението, но да ти се увеличи поне "въздухът".
Трудно ще може да ти се отговори тук в темата за самото укрепване, тъй като трябва конструктор да е видял съществуващата постройка, какво ще надстроявате, да е пресметнал и така да прецени, как да се укрепва. Peace

# 609
  • Перник
Иначе щракни няколко снимки, най-вече и на самото стълбище, как слиза надолу, за да се види, дали не може да бутнеш само частично някои стени, така че да не ти се отваря дупка в помещението, но да ти се увеличи поне "въздухът".
Трудно ще може да ти се отговори тук в темата за самото укрепване, тъй като трябва конструктор да е видял съществуващата постройка, какво ще надстроявате, да е пресметнал и така да прецени, как да се укрепва. Peace

Акси, за укрепването имам предвид, че се прави отвън, а не отвътре, както е правено в къщата на една позната (така ми каза,че укрепвал баща и - копал във всяка стая и наливал бетон). Иначе - ясно, че трябва да се види от конструктор  Peace
Последно се рабрахме с мъж ми,че не искаме втори етаж, а само изполваемо подпокривно пространство. Така че  укрепваме къщата и дострояваме на същото ниво/малко по-високо. Абе трябва да я снимам и да ви покажа, стига съм ви разказвала глупости  Crazy

# 610
Акси, нашите орнаменти ги правим с фибробетон. Ето тук можеш да видиш какво представлява
http://www.betonarme.eu/
И аз си харесвам кулата. Като махнат скелетата ще снимам по-отблизо и другите фасади, че сега е труден достъпа Peace

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 15:38 от galana_s

# 611
Акси дано да потръгне,че още от начало се закучи.Бабчето изгубила НА. ooooh!Сега удостоверения за наследство,че дядото е починал...ровене в архиви...Както и да...с трудности накрая е сладко.
galana_s  Представям си къща на един етаж с едно голямо и просторно помещение на Г...кухня с трапезария с голяма маса на ъгъла на "гето" заобиколена от много френски прозорци, после камина с външен комин облечен в камък и след тона ТВ стената,а срещу нея диван за отдих и кафе след вечеря,зад който има стена от камък. На късата стена на хола огромни прозорци-врати,които водят на верадната,която е изцяло от дърво и камък.Това помещение е важното за нас.Останалата час от къщата...искам голямо антре с прозорец,вграден гардероб и стойка за чадъри до огромното огледало до входа,три спални с големи прозорци и вградени гардероби.Една обща баня и тоалетна,а в третата стая на мама и тате отделна баня .Фасадата на къщата е само камък дърво и мазилка,а около нея пътека от камъни.Градина пред верандата и отстрани барбекю,а изгледа от трапезарията...алпинеум.
Мечтая за къща от както се помня и сега,когато сме на път за осъществим тази мечта се вълнувам много.Дори нямаме пълната сума пари за строежа,но това не ме плаши толкова,колкото бюрокращината,която ще трябва да оправим до първа копка.

# 612
  • Банкя
Мечтая за къща от както се помня и сега,когато сме на път за осъществим тази мечта се вълнувам много.Дори нямаме пълната сума пари за строежа,но това не ме плаши толкова,колкото бюрокращината,която ще трябва да оправим до първа копка.
Под това се подписвам с две ръце и мисля, че не съм единствената тук. Така че, Radenia, попаднала си сред свои тук в темата. Hug Wink

SvetlaK Ама наистина е време да снимаш вече. Grinning

galana_s Благодаря за линка, много добре изглежда в момента, а си представям как ще изглежда готово. Wink

# 613
  • густо майна Филибето
И аз пропуснах да видя къщата на galana_s , ще чакам по-хубавите снимки Simple Smile
Radenia , добре дошла, още един член на пловдивската група Grinning Много хубаво звучи както го разказваш, ще чакаме и да ни го визуализираш горе-долу, може да откраднем някоя идея Wink Вътрешната каменна стена зидана ли ще е, или облицовка? На мен ми се върти такава идея за една изцяло вътрешна стена на първия етаж, на която ще е камината,суха каменна зидария или пък така , там и кабели няма да има. За съжаление на мен ми изпълняват желанията само ако са лесни евтини, та да видим  Confused

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 15:54 от Ljuboznatelna

# 614
Radenia, много завладяващо звучи, личи си че имаш усет и ясна визия за това, което искаш:peace:
Аз много харесах наскоро една къща с външен комин, целия облицован с камък или зидан да е бил newsm78 Коминът беше абсолютен акцент и така отваряше къщата-много красиво, като в приказките. Късмет, нерви и пари да осъществите идеите си Peace
Ljuboznatelna, хубаво си го замислила Peace На нас ни останаха доста изрезки от камъните по кулата и цокъла. Цял палет парченца травертин и мраморен глиц. Ще му търся приложението някъде, че не ми се изхвърля. Около барбекюто си мисля или на третия етаж на стеничката зад джакузито. Нямам търпение вече, вярвате ли че апертамента съм си занемарила, защото мечтите ми са другаде Laughing

Общи условия

Активация на акаунт