Идеи за бизнес-7

• 85 701
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • На дивана, под юргана
Това си е разход... Така или иначе си го плащаш. А ДДС-то ще го внесеш на държавата иначе... Не разбирам - с това си намаляваш печалбата все пак!
Но горе-долу толкова мисля че е нормално... е, може 40-50 надолу, 40-50 нагоре... Въпрос на пазарлък е донякъде, и на твърда уговорка. Когато плащам нещо, винаги се питам какво получавам насреща му - можеш да намериш сигурно и по-ниска цена, но дали ще ти предложат качествена услуга? Когато плащаш 300 лева, можеш да имаш изисквания към счетоводителя като за 300 лева. Ако плащаш 100 - можеш да изискваш като за 100.
В "Списъка на Шиндлер" се казваше, че в живота си човек трябва да може да разчита напълно на 3-ма души: добър лекар, добър счетоводител и добър свещеник...  Wink

# 166
tigar-migar e права че според парите и изискването, аз лично плащам 200 лв , но това е нормална цена за нашият град

# 167
Момичета, които сте от Русе бихте ли споделили и вие.Не омаловажавам труда им в никакъв случай, но е факт че оборота ни е намалял драстично и се затруднявам.Ще поразпитам и сред колеги и познати дали мога да намеря нещо по изгодно.

# 168
  • На дивана, под юргана
Момичета, които сте от Русе бихте ли споделили и вие.Не омаловажавам труда им в никакъв случай, но е факт че оборота ни е намалял драстично и се затруднявам.Ще поразпитам и сред колеги и познати дали мога да намеря нещо по изгодно.

Говори със счетоводителя си - той има поглед върху оборота... Ако положението е лошо, най-вероятно ще го знае и той. Може да намерите взаимно изгодно решение - да намали сумата, която иска за определен период например при по-дъгосрочен ангажимент от твоя страна... И той няма интерес, ти да затвориш бизнеса... Кризата е за всички - ако нещо по-рано е можело да се плаща с лекота, днес може да е трудно...

# 169
Аз лично намерих няколко обяви на счетоводители в моя град,пуснах запитване с имейл,или по телефон за моя случай колко пари на месец ще ми взимат и колко за регистрация на фирма. Получих различни цени.Някои ми отговориха след 5 дена,някои веднага.Някои нямаха и идея дори ориентировъчно,други ми направиха таблица с различни суми.Някои не знаеха какво да ми препоръчат и защо (ЕООД или ЕТ) , други ми дадоха подробна и ясна информация.Та накрая избрах счетоводител с една идея по високи такси,но човека наистина си разбира от работата,и няма въпрос на който да не ми е отговорил веднага,да ми е направил съпоставка,или да ми даде пример.Доволна съм. Така че това е варианта според мен - пита се и се преценява.Пазара е голям и в тази област.

# 170
  • Варна
Относно счетоводителите, до по-миналата година имах за около 3 години счетоводителка,която все се оплакваше че има много работа с нас и стояла до 2 часа през ноща.Съответно постоянно си просеше по-висока заплата. Беше стигнала до 500 лв.някъде. В същото време беше поела още доста фирми и си работеше у дома. Почна да прави фатални грешки, имаше надвнесени или невнесени осигуровки на служители и други бъркотии и я махнах. Веднага я застъпи друга, с повече опит, директно аз й поставих условие, че повече от 300 не давам, тя се съгласи и втора година си върши работата без да роптае. Работата не е много, 5-15 фактури на месец от едната фирма с оборот около 50 000 и 50-100 фактури с другата фирма която е с около 25 000 оборот месечно.

Относно ДДСто често има такива ситуации,че трябва да се натаманяват разходи или приходи, затова горе написаното ми е познато. И аз понякога не искам фактури а друг път си плащам за да получа. Почти всеки го прави за да му е добре счетоводството и добрите счетоводители много добре знаят какво е черно счетоводство също. Който иска да пълни гушата на държавата и политиците.Лично аз не съм получила нищо от тях и не искам да ги храня. Колкото пъти опра до срещи със служители които се хранят от данъците ни, е било ходене по нервите и мъките. Само при внос и износ трябва да е всичко стриктно, защото там всичко се гледа под лупа и забелязвам че напоследък ни викат и проверяват за абсолютно всяка сделка, внос или износ. Всичко е наред, но пак си викат и проверяват и питат и искат оригинали на фактури и такива разни.

# 171
Изпратих няколко имейла и веднага ми отговориха от счетоводни къщи.Имам среща  утре..Две от тях ми предлагат такса наполовина от сегашната, даже ми дават програма да ползвам безплатна при сключен договор с тях.Най вероятно утре ще реша какво да правя.

# 172
ТАКА, много хубава тема...
един съвет: не започвайте бизнес в сферата на маркетинга, ужасно не оценен е в българия-много работа, няма сигурност, няма пари...не те оценяват; големите фирми са се уредили.... но тепърва тръгващите.... Sad

# 173
  • варна
 Какъв точно ви беше бизнеса? Проучвания ли правехте?
 Питам, защото това ми е едната специалност по образование, но никога не съм работила по нея.

# 174
Момичета , да ви се похваля ... Hug магазинчето ми за дрехи втора употреба потръгна ..за сега върви добре : пу-пу  WinkМного благодаря за помощта и стискайте палци   bouquet

# 175
  • В голямото море...Живот
Ивалина пожелавам ти голям успех и верига от магазинчета  Hug

# 176
Момичета , да ви се похваля ... Hug магазинчето ми за дрехи втора употреба потръгна ..за сега върви добре : пу-пу  WinkМного благодаря за помощта и стискайте палци   bouquet

Браво на теб. И за в бъдеще все успехи пожелавам.
Я кажи къде е магазинчето ?

# 177
В Шумен е магазина ми ...Благодаря , дано наистина имам успех .. Hug

# 178
А има ли някой, който се занимава с траурни услуги. Моля да ми пише на лични.

# 179
  • варна
 Имам познат, който работеше в такава агенция, питай какво те интересува. Голяма конкуренция има там.

Общи условия

Активация на акаунт