Идеи за бизнес-7

• 86 304
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Точно така е, едно време се ходеше в съда, булстат-регистъра.
 Сега се ходи само в Агенция по вписванията и става много лесно, брат ми за половин час си свърши всичко, макар че идея нямаше, там му обясниха. Изобщо няма за какво да се дават 50-200лв.
 А не е нужно човек постоянно да се информира за тия неща ,като не му трябват. Едва ли това прави някого невеж. Wink

Съгласна  Peace
Аз работих в една фирма за ЕТ и ЕООД, шефа всеки ден ми казваше: виждаш ли как заради невежеството на хората изкарваме здрави пари  ooooh!

Страхотен начин да мислиш за клиентите си. Shocked

Невежи.
Бас  хващам, че този просветен към ден днешен не е цъфнал и вързал.

Каспър, за съжаление притежава верига от офиси, засега държи първо място в града, работи  повече от 15 години.

# 151
  • варна
 Едно време на лекциите по Маркетинг в Университета ни учеха ,че най-важно е да уважаваш клиента и да му задоволиш потребностите по най-добрия начин, пък парите сами щели да дойдат.
 За съжаление, не е баш така ,и без уважение става бизнеса ,като е изкривено всичко.

# 152
Става, ама до едно време.
Писаното по книжките си е вярно едно към едно, но нали с главата напред и на собствен гръб по-убедително се запомня.

# 153
Не ме разбирайте погрешно  Hug
Там клиентите се уважават, много дори.
Значи подхода е толкова тънък, че изработваш клиента с такова уважение, успяваш да му смъкнеш кожата от гърбът и накрая той ти благодари и му става кофти   че ти е дал май малко пари , за тази "тежка" и трудна работа  Joy
Това е дарба и  не се учи, идва отвътре и го притежават много богати хора.
Не ги защитавам, но повярвайте ми, клиентите го благославят  hahaha

# 154
Ако наистина няма други в града, струва си да опиташ
Още повече, че това не е бизнес, който изисква инвестиции.
АКо си в Пловдивския регион - мога да те свържа с хора, които дават ксерокс машини под наем, тоест делите си процент от всяко продадено копие. Поддръжката поемат те. Преди години съм работила с тях и беше доста изгодно. Бях разработила един ксерокс доста добре, че в последствие си купихме машина.
Кой прави застраховките гражданска отговорност тогава във вашия град, като няма нито едно място?
Ами застрахователни агенти има доста-те сключват гражданската отговорност, но няма офис, в който да се предлагат всички застрахователни услуги - аз например, когато тръгна за чужбина и искам да си направя медицинска застраховка - няма къде - това за пример само го давам Simple Smile

# 155
# 156
Ако наистина няма други в града, струва си да опиташ
Още повече, че това не е бизнес, който изисква инвестиции.
АКо си в Пловдивския регион - мога да те свържа с хора, които дават ксерокс машини под наем, тоест делите си процент от всяко продадено копие. Поддръжката поемат те. Преди години съм работила с тях и беше доста изгодно. Бях разработила един ксерокс доста добре, че в последствие си купихме машина.
Кой прави застраховките гражданска отговорност тогава във вашия град, като няма нито едно място?
Ами застрахователни агенти има доста-те сключват гражданската отговорност, но няма офис, в който да се предлагат всички застрахователни услуги - аз например, когато тръгна за чужбина и искам да си направя медицинска застраховка - няма къде - това за пример само го давам Simple Smile

хубаво, но нали казваш, че хората едвам свързвали двата края, че е малък града.
Кой където едвам свързва двата края е тръгнал за чужбина, че и застраховка да си прави?
Другото, което е много важно по този случай - колко близо е най-големия град където ги предлагат тези услуги?

# 157
Именно, това ме възпира засега, че хората нямат пари. Защото не е важно само да предлагаш някаква услуга, колкото и уникална да е за града, но да има клиенти.
По-големият град е на около 30 км.

# 158
Момичета, нужна ми е малко информация и вашето мнение - ще отварям квартален магазин. Магазина е мой. Тъй като наоколо има всичко - от няколко хранителни магазина, цигари и алкохол, закуски всякакви, дрехи, магазин за 1 лев...и прочие; аз дълго време се чудих какво да продавам и ето че ме озари идеята, но много ми се иска да чуя както казах по-горе и вашето мнение - искам да направя магазин за подправки. Свърах се с една доста сериозна фирма (името й е Биосет) и реших да заредя и продавам тяхните неща. Опаковките са им страхотни и моето малко магазинче мисля че ще заприлича на кукличка като го обзаведа с техните продукти. Освен това и за продуктите им съм с впечатлението, че са доста добри (е, малко май са по-скъпички, ама...).
Та, моля ви, дайте мнение ако имате някакви наблюдения за тази фирма, тези продукти (те предлагат освен всякакви подправки, и мюслита, кисели, диетични храни и прочие); и такъв тип дейност. Аз лично съм много очарована, но дали ще има бизнес с тези неща?
Предварително ви благодаря.

Нели, от София ли си? Да не сме комшийки нещо? Laughing До нас направиха такова магазинче - малко, кипричко, кукла просто! ДА видим сега дали ще потръгне - желаем му успех, както и на теб!  bouquet

# 159
къде е това магазинче за подправки? Наскоро ми попадна страница на такъв магазин във фейсбук и мисля, че беше някъде на ул. Цар Иван Асен около Райфайзен (по спомен)

# 160
А, не, нашето е на 5-те кьошета.

# 161
Кръчмарките, споделете как вървят последните месеци ?

# 162
Аз искам да попитам, т.е. да свера това което плащам за счетоводство - не мога да преценя много ли е или нормално. Малка фирма регистрирана по ДДС , 300 лв на месец плащам без фактура.ако искам такава 360 лв. И според вас зависили ли това от оборота който имам.

# 163
  • На дивана, под юргана
Аз искам да попитам, т.е. да свера това което плащам за счетоводство - не мога да преценя много ли е или нормално. Малка фирма регистрирана по ДДС , 300 лв на месец плащам без фактура.ако искам такава 360 лв. И според вас зависили ли това от оборота който имам.

Не разбирам защо не взимаш фактура... Така или иначе сте регистрирани по ДДС.
Според мен - повече зависи от документооборота, не от оборота на фирмата...

# 164
Не взимам от няколко месеца, защото не ми е трябвало.По скоро си мислех дали да потърся услугите на друг счетоводител, че в момент на криза тези пари ме затрудняват.Като документооборот - имам около 55-60 фактури на месец

Общи условия

Активация на акаунт