Идеи за бизнес-7

• 86 312
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
арт мама,вече от поне 2 години фирми не се регистрират в съда, как може човек да не знае елементарни неща? Аз лично си регистрирах фирмата сама за 15 мин, изтеглих заявлението от сайта на Агеницията по вписванията, платих си в банката, подадох заявлението и готово. Защо да плащам на друг?

# 121
  • най-шареното място
Nelly_dor ако смяташ да правиш фирмен магазин реално - само с техни продукти, на мен лично не ми харесва като идея. КисЕли и всичко останало има и в другите магазини. Диетичните им храни не съм виждала, но там има много широка гама продукти и предлагайки само тях не знам как ще направиш добро предлагане. Много зависи от района и местните навици. Ако предлагаш каквото и в съседните вериги, трябва да има нещо, което да накара хората да дойдат при теб - обслужване, цени, съвети, и т.н....

The same, ясно ми е това, но допускам,ч е писалите и навлекли си възмущението ти са регистрирали по-рано и не са съобразили промените Wink

# 122
  • На дивана, под юргана
арт мама,вече от поне 2 години фирми не се регистрират в съда, как може човек да не знае елементарни неща? Аз лично си регистрирах фирмата сама за 15 мин, изтеглих заявлението от сайта на Агеницията по вписванията, платих си в банката, подадох заявлението и готово. Защо да плащам на друг?

Е, по-рано не беше така... Не знам как е сега, но по-рано трябваше да ходи и до Статистиката преди това, след това до Данъчната служба, пак до Статистиката... и всичко това с кратки срокове - няма "ама аз не знаех..." - ако не го направиш - подлежиш на глоба.
Пък и за ООД трябва да се изготви и учредителен договор. Аз предпочитам да си платя на човек, който е учил за това, вместо да го направя неправилно. То и затова сме на този хал, де... ама това е друга тема, че всеки може всичко и го прави стой та гледай...
Има една древна римска сентенция - "Приятел на всички - приятел на никого." Преведена към съвременноста - "Специалист по всичко - специалист по нищо".
Но всеки избира сам как да си води бизнеса, де. Аз предпочитам да имам счетоводител. Не че не разбирам от математика...

# 123
Счетоводител, да, и аз имам.
Но регистрация на ЕТ е нещо елементарно.

# 124
The same myself  
  бизнес правя , но когато аз си регистрирах фирмата преди доста години се ходише и в съда, та както и да е ама не може така веднага с нападките  Peace Просто споделих защо според мен има толкова голяма разлика в цената .  На счетоводител също плащам защото не ми е работа да следя новостите имам доста други грижи .

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 19:39 от dreamtex

# 125
  • варна
 Точно така е, едно време се ходеше в съда, булстат-регистъра.
 Сега се ходи само в Агенция по вписванията и става много лесно, брат ми за половин час си свърши всичко, макар че идея нямаше, там му обясниха. Изобщо няма за какво да се дават 50-200лв.
 А не е нужно човек постоянно да се информира за тия неща ,като не му трябват. Едва ли това прави някого невеж. Wink

# 126
Точно така е, едно време се ходеше в съда, булстат-регистъра.
 Сега се ходи само в Агенция по вписванията и става много лесно, брат ми за половин час си свърши всичко, макар че идея нямаше, там му обясниха. Изобщо няма за какво да се дават 50-200лв.
 А не е нужно човек постоянно да се информира за тия неща ,като не му трябват. Едва ли това прави някого невеж. Wink

Съгласна  Peace
Аз работих в една фирма за ЕТ и ЕООД, шефа всеки ден ми казваше: виждаш ли как заради невежеството на хората изкарваме здрави пари  ooooh!

# 127
  • На дивана, под юргана

Да, и уеб-сайт или е-магазин да си направиш е елементарно... Това, което се опитвам да ти кажа е, че елементарното за един, съвсем не е елемнтарно за друг. Иначе е много хубаво да се улесни и облекчи процесът на регистриране на фирма - от това може да загубят само държавните търтеи.

# 128

Да, и уеб-сайт или е-магазин да си направиш е елементарно... Това, което се опитвам да ти кажа е, че елементарното за един, съвсем не е елемнтарно за друг. Иначе е много хубаво да се улесни и облекчи процесът на регистриране на фирма - от това може да загубят само държавните търтеи.
Говоря за нещо съвсем друго, какво е общото между това да направиш уеб сайт и това да си попълниш на един лист данните и желанията си и да внесеш 35 лв в някоя банка?
Но е така...от невежеството на едни, други изкарват пари....
И си мисля, че всеки човек с фирма е чувал, че от няколко години има Агенция по вписванията, както има НАП, Инспекция по труда...

# 129
Да, но  хората, които имат успешен бизнес, който е стартирал отдавна не ги интересува как се регистрират нови фирми.

# 130
Може, аз явно съм с неуспешен.

# 131
  • На дивана, под юргана

Говоря за нещо съвсем друго, какво е общото между това да направиш уеб сайт и това да си попълниш на един лист данните и желанията си и да внесеш 35 лв в някоя банка?
Но е така...от невежеството на едни, други изкарват пари....
И си мисля, че всеки човек с фирма е чувал, че от няколко години има Агенция по вписванията, както има НАП, Инспекция по труда...

Общото е, че и двете неща са елементарни. Уеб-сайт можеш да си напишеш в Notepad, като си попълниш едни съвсем обикновени думички, наречени тагове. Невежество ли е да не ги знаеш? Който не ги знае - дава поне по 200-300 лева за няколко странички.
Не гледай само от твоята камбанария...

# 132
  • София
Момичета, дайте да направим нещо като списък как се регистрира фирма стъпка по стъпка.
Наистина преди години беше по-сложно. И аз съм регистрирала фирма преди 5-6 год (не моя). Тогава първо се ходеше наистина в Статистиката, плащаше се за запазване на име и т.н.
Сега сигурно вече е друго. Предстои ми и на мен след време да правя ЕТ, но още го обмислям.
Все пак би било хубаво да се справим и сами, но трябва да знае човек откъде да тръгне.

Може би някъде сте го обсъждали, но ако някой знае подробности нека да сподели с нас  Praynig
Сега отивам да се ровя в сайта на Агенцията по вписванията.

# 133
Привет момичета! От известно време ви чета и имам въпросче. Имам желание или по-точно все още го обмислям да си отворя магазин "Рефан" тоест с техните продукти. Някой ако прави такъв бизнес, да ми каже дали оборудването е от тях или интериора си го правиш по твой проект, тъй като магазините им изглеждат почти еднакво или изобщо всичко, което някой може да знае специално за Рефан и бизнеса с тях. Единственото, което все още ме възспира е това, че ако реша да го правя ще трябва да тегля заем от банка. Не желая все още да им пиша на сайта с подобно запитване, защото засега събирам само информация. Благодаря ви предварително! 

# 134
Момичета, дайте да направим нещо като списък как се регистрира фирма стъпка по стъпка.
Наистина преди години беше по-сложно. И аз съм регистрирала фирма преди 5-6 год (не моя). Тогава първо се ходеше наистина в Статистиката, плащаше се за запазване на име и т.н.
Сега сигурно вече е друго. Предстои ми и на мен след време да правя ЕТ, но още го обмислям.
Все пак би било хубаво да се справим и сами, но трябва да знае човек откъде да тръгне.

Може би някъде сте го обсъждали, но ако някой знае подробности нека да сподели с нас  Praynig
Сега отивам да се ровя в сайта на Агенцията по вписванията.

http://www.brrabg.com/page.php?10
Заповядайте.
На този сайт има доста интересни неща Wink

Общи условия

Активация на акаунт