Идеи за бизнес-7

• 85 695
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте  Hug

Преди малко ми направиха проверка от Инспекцията по ТРуда  ooooh! (работя в магазин)
Всичко бе наред, едва когато ме попитах "Ама наситина ли рботиш на 4 часа" и запецнах  Sad
Утре викат Управителя - оставиха Призовка и отдолу един куп изисквания за документи.

Някой може ли да ми даде малко пояснения или ако му се е случвало на главата
Благодаря  Hug

# 181
  • варна
 Е що запецна ,поне поддържай версията, че си на 4 часа, другите 4-управителя си стои там и толкова.

# 182
Е, то Дидка сигурно не знае, че е на 4 часа  Simple Smile. И от какъв зор трябва да лъже, та да спасява нечии чужд задник?

# 183
  • Sofia
Е, то Дидка сигурно не знае, че е на 4 часа  Simple Smile. И от какъв зор трябва да лъже, та да спасява нечии чужд задник?

не е точно така, понеже и за нея може да има някакъв акт после.

# 184
  • най-шареното място
Как става да не знае?
Има ли такава възможност. Не помня, но си мисля, че това си е ясно написано при назначване и уведомлението...

# 185
Здравейте  Hug

Преди малко ми направиха проверка от Инспекцията по ТРуда  ooooh! (работя в магазин)
Всичко бе наред, едва когато ме попитах "Ама наситина ли рботиш на 4 часа" и запецнах  Sad
Утре викат Управителя - оставиха Призовка и отдолу един куп изисквания за документи.

Някой може ли да ми даде малко пояснения или ако му се е случвало на главата
Благодаря  Hug

Пиши на лични на Лейди Блу, мацката от нашата тема  Peace
Тя е изключително начетена и знае много по тези въпроси, ще те подкове Peace

# 186
Спокойно Диде, нека си подготви шефа ти документите.
Предполагам, че не е подал по новите изисквания за регистрация формуляра, доста е досаден, предишния беше много кратък, но ...няма пълно щастие.
Сега ще ти го потърся, но това не е твоя работа.
Ти какво отговори на въпроса за раб. ти време? Предполагам си замълчала.

За 2010 година срокът за подаване на Декларацията е удължен до 30 юни 2010 г. Санкцията за неподаване на декларацията в срок е в размер от 100 до 500 лв. (ако не подлежи на по-тежко наказание), а при повторно нарушение - от 500 до 1000 лв.

Маргало, мерси, макар, че не заслужавам такива комплименти.

Като сме подхванали темата - да ви подсетя за ревизионната книга
Ревизионна книга по чл. 408 от Кодекса на труда

Всеки работодател е длъжен да има ревизионна книга, в която да вписва констатациите и предписанията на контролните органи за спазване на трудовото законодателство (чл. 408 на КТ). Тази книга се заверява от Инспекцията по труда и при поискване се предоставя на контролните органи.

За книга може да се използва обикновена тетрадка, която преди да бъде занесена за регистрация трябва да бъде прономерована, прошнурована и заверена с подписа на работодателя. Регистрацията е безсрочна, а за нея не се дължат такси. Прави се при започване дейността на предприятието при подаване на декларацията по чл. 15 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд.

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 22:40 от lady_Blu

# 187
  • варна

Цитат
Е, то Дидка сигурно не знае, че е на 4 часа  . И от какъв зор трябва да лъже, та да спасява нечии чужд задник?
  Ами така поставен въпросът е, защо изобщо се е навила да работи на 4 часа? Няма как да не знае Wink

# 188
Всички знаем защо са я попитали за 4 часа, защото работодателят й най- вероятно няма възможност да я осигурява на 8.
Колкото до това дали си е замълчала, няма проблем, инспекцията няма да глоби шефа, защото тя се  е поучудила

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 22:49 от The same myself

# 189
http://www.gli.government.bg/bg/page/393 - ей туй, и аз още се ослушвам, честно казано вече ми омръзна, ама такъв е живота.

# 190
Така си и помислих, ама мислех, че тази година са се отказали от тая декларация, защото покрай нова година така ми бяха казали от ИТ и после съм забравила да проверявам Peace

# 191
Здравейте,
аз имам един въпрос....

Четох различни коментари... и все пак трудно ли е човек сам да си регистрира фирмата или по-добре да се обърне към компетентно лице,което се занимава с това? Аз възнамерявам да отворя magazin за дрехи и сам съвсем мнова в бранша и ме е страх да не объркам нещо с документите....

Възможно ли е счетоводителя ти да открие фирмата?

# 192
  • Бг-мама
Някой има ли идея от къде се зареждат конфискуваните стоки? Вече няколко такива магазина виждам и ми се ще повече информация .Гугал нищо не ми каза. newsm78

# 193
Здравейте, дами! Чудя се къде да питам и вместо да пускам цяла тема, първо за вас се сетих  Grinning
Някоя от вас има ли опит с голяма поръчка (различни модели общо 3-4 хил бр.) в шивашки цех, който изработва по еталон? Няма значение кой край на земнонто кълбо.

# 194
  • plovdiv
Здравейте,
от известно време ми се върти в главата една идея да отворя рибен магазин в Пловдив(кв.Кичук Париж).Родителите ми развиват този бизнес в гр.Казанлък.Мога да разчитам на тях относно зареждането(първоначално).Но все пак се чудя дали би вървял?В квартала има 2-3  магазинчета които предлагат риба.В големите магазини няма хубави рибни щандове ,както има в други квартали.

Общи условия

Активация на акаунт