Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 67-ма тема

• 116 299
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
свинско с гъби и моркови и картофено пюре:
санвич за детето:

# 511
Лельо Ог, завъртя ми главата за пореден път  Laughing

didibu, пробвах поп-овърите ...надуха се много, но щом ги извадих от фурната, спаднаха и станаха като бухти. Уж спазих процедурата по печене  Sad

След на Лабрекс кифличките, къде ли се бутам и аз се чудя...срам не срам, едни локумки от мен  Rolling Eyes

# 512
Привет на всички в това слънчево време. newsm51
Страхотни неща сте направили. newsm51
Лабрех много красиви и нежни кифлички и всичко ти е супер.
Ще чакам рецептата,Хъни,Краси,Аред,Иланг,Кафе,Ани
много вкусно,
Леля Ог ???...просто бях на кулинарна изложба.Браво.
Гуинет перфекто.
Денерес и твоите кифлички са прекрасни.
Линдита като крем карамела е-3 яйца,захар,капки ромова есенция,500 мл.прясно мляко,1 суп.л.кокосови стърготини,2 суп.л.ягодово пюре.Всичко се разбива.В купички карамелизирам захар и след като изстине наливам от сместа.Пека на фурна на водна баня.Охладен го обръщам  в чиния и добавяш по избор.
По вкусно става с повече пюре.
Десерт с вкус на карамел.Може и с други плодове.

За днес таратор,салатка и кюфтета,за десерт ягоди.

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 16:51 от megans

# 513

След на Лабрекс кифличките, къде ли се бутам и аз се чудя...срам не срам, едни локумки от мен  Rolling Eyes

Денерис , какъв срам, момиче............Ама след тая хубава снимка, къде е рецептата? Тъкмо си мислех с тестото на кифличките да си правя локумки и съглеждам твоите. Мекички ли са или така ми изглеждат? Чуднички са!  bouquet

# 514
Леля Ог, страхотен аватав си си сложила, а нещата които си показала просто нямат грешка. Разкошни, невероятни, красиви, незнам как да ги похваля.
Кафе със сметана, Лабрекс, Денерис и всички останали, сррахотни сте.
Йоана_ Стефи, мексиканското пиле се прави много лесно. Месото (пиешки пържоли от бутче) мариновам в соев сос, горица, кетчуп, подправки и малко вино за няколко часа, нарязано на парченца. В дълбок тиган се запържва на силен орън, добавя се царевица, боб, чушка нарязана на кубчета, сложих и малко пресен лук, налива се малко вода, намалява се котлона и се оставя да покъкри около 30 мин. С малко нишесте с вода се прави кашичка, и се добавя към яденето за да стане приятно сосче. Това е, лесно и чудесно.
От мен питките от вчера

И една морковена супа

Правих и от разкошните зеленчуци със ядки на Леля Ог, но малко се поразкашкаха и н еъсм ги снимала. Но пък са невероятно вкусни

# 515
  • у дълбоката провинция

От мен днес едни бързи солени и сладки кифлички от бирено маслено тесто.

Искам рецептататааааааааа!

# 516

kalitto, много са бързи и лесни. Тестото е от (по рецепта) - 200 гр маргарин, 1/2 ч.ч. бира и около 2 ч.ч. брашно. Използвам ч.ч. 240 мл, маргарин сложих по-малко, около 100-ина грама, брашното слагам на око, трябва да се получи нормално меко тесто.Разделям го на три или 4 топки и оставям в хладилника, докато си приготвя плънките. Правя кифличките с домашно сладко, локум, солените със сирене или парченца кашкавал. Пека на 180 град за моята печка в предварително нагрята фурна. Стават хрупкави кифлички,  аз ги правя малки, като за две-три хапки. Може да намажеш отгоре с разбито яйце или жълтък (моите не са), може леко да ги навлажниш с вода, правя го с пръсти, и да поръсиш със семена или да потопиш в захар сладките.
Маргаринът да е размекнат, не разтопен, аз го слагам в купа с бирата, поразбърквам с тел или вилица, сипвам брашно и замесвам.

# 517
Може ли рецептата за пикантни пилешки гърди на иланг-иланг
И рецептата за картофените кюфтенца с топено сирене на Аелис

# 518
  • Пазарджик/Лондон
huahua , рецептата за картофените кюфтенца е на bliznacite2004, тук я написах, дала съм и линк към оригиналната рецепта :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_23.html

# 519
От мен само една баничка Embarassed

# 520
  • София
Пиле с бадеми и гарнитура от ориз-пилаф на Хедра със зеленчуци:

# 521
  • София
Благодаря момичета! Blush
ето салатката - http://etgetg.snimka.bg/cooking/mandjichki.390347.18887638.big
и тортата http://media.snimka.bg/6316/018887639-big.jpg
Изинявам се,че пускам рецептите така Embarassed

# 522
  • София
Благодаря!  bouquet

И аз Mr. Green

# 523

Хъни - Бъни , много ти е хубаво кексчето, може ли рецептата?

По рецепта на Джия е.
Аз правя половин доза и така ти я пиша.Ако правиш по голям кекс удвои си дозата.Това което пиша е за малка правоъгълна форма за кейк.
2 яйца
1 ч.ч захар
половин ч.ч прясно мляко
половин ч.ч олио
1 и половина ч.ч брашно
половин бакпулвер
ванилия
какао
Всичко се бърка с миксера.дели се на две сместта.В едната половина е какаото.Може и орехи да се сложат.
малееееееееееееее  ooooh!.как бързо пиша....че пак ще ме викат да яде Mr. Green малкия заек.

# 524
  • Пазарджик/Лондон
Хъни - Бъни , благодаря ти   bouquet!И да цункаш зайчето от нас Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт