Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 67-ма тема

• 116 072
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Зичееееей....уби мЪ с тоз дегустатор.....И от мен да го намачкаш и нацелуваш!!!!
Пък за биулката дет' била много вкусна.....НапраУ мЪ караш да умиргам...мИ не я знам коя е бре!!!!
Я давайте тука кулинарките да я разнищим де......Все отнякъде ще излезне да му се не знае и тревата....... Thinking

И на мен ми стана интересно, намерих това:

Цитат
Ще ви предложа ориз със билка СКРИПАЛЕЦ набрана от балкана.Там местните я наричат ПЛЬСКАВЕЦ.
Едно време като деца пльокахме пльокали на челата и ръцете си от същата билка .Листата на тази билка са страшно вкусни преди да цъфне и се правят супи ,голеници /вид родопска баница КЛИН /,ориз .

Цитат
СКРИПАЛЕЦ -пляскавец /или спанак ,киселец/

Ама дали е същото? newsm78 Реших, че е киселец.

# 631
И аз чакам за тройните чушки Praynig на Вяра
От мен Ароматно свинско със сос

Запеканка с тиквички на Нордина

Кекс моя измислица с ябълки - леко прегоря, че бебе искаше да яде Heart Eyes

Гнезда с кайма и задушени гъбки

# 632
  • Пловдив
Мастерче  не мога да ви я обесня незнам как само на едно място намерих снимка има едно стръкче от тази трева ето я

labrex  това е в моя блог брееееееее дето си го цитирала  smile3534   love001
Билката не е киселец къвсем друга е явно само по Родопите вирее та не я знаете аз си мислех че я има навсякъде...

# 633

labrex  това е в моя блог брееееееее дето си го цитирала  smile3534  love001

Аз от радост, че намерих нещо, хич и не включих, че е твоя блог. Embarassed И отде да я намеря сега тая зеленийка вкусна?

# 634
Здравейте момичета,не съм влизала няколко дни а вие сте исписали и сготвили толкова много че не мога да смогна да ви изчета и да се нагледам на вкусотиите.Както винаги е пълно с вкусотии и страхотни изпълнения.Много съм пропуснала/почти 10 страници/не съм изчела и всичко затова приемете общата ми похвала към всички за прекрасните ястия и положения труд.  bouquet  bouquet  bouquet
Ние тези дни бяхме на разни аламинути и нещо набързо затова не съм снимала.Но днес си бях у дома и запретнах ръкави да ги поглезя,та баници
-баница с киселец
-със сирене и яйца

# 635

labrex  това е в моя блог брееееееее дето си го цитирала  smile3534  love001

Аз от радост, че намерих нещо, хич и не включих, че е твоя блог. Embarassed И отде да я намеря сега тая зеленийка вкусна?
Хих....голям майтап с тоз зеленяк  hahaha hahaha hahaha hahaha Явно няма само аз да не спя  Joy Joy Joy Joy И Лабрексчето и то се заитересувало  Mr. Green  Hug Hug Hug Hug

Зичеееей,казах ти аз!...нЕма да се спи тая нощ!....шА има да ме глождииииииии......таковата,,,,,,

# 636
та за тройните чушкииии...
чушки по избор (аз залагам на черната капия ,по-месеста е ) , изпичам ги ,обелвам,разрязвам на две до капъшката ,осолявам леко и изпържвам ,подреждам в подходящ съд за печене и ги заливам със смес от , пет яйца , сирене колкото- толкова и настърган кашкавал,така заляти ги пека на умерена фурна до златисто  и готовоооооооооо...  наричаме ги тройни защото първо се пекат после пържат и отново пекат... вкусни са гарантирам

# 637
  • Пловдив
Цитат
СКРИПАЛЕЦ -пляскавец /или спанак ,киселец/

Сега ви четох та да кажа и аз: тази трева я берем сега и я ползваме вместо лапад за всичко, което се приготвя с лапада. Намира се в с. Гела над Широка лъка. Моля заповядайте на поляните! Има за всички! Simple Smile

# 638
  • Талант на 2012,2013 г.
Здравейте. По повод на киселеца. Ние пък си го имаме в градината. Мама го е посяла и всяка година по това време берем, замразяваме и... зимата става за всичко. Peace

# 639
  • Пловдив
Мале с тази трева ви подлудих но наистина е много вкусна бях забравила за нея и като си ходихме до Момчиловци тази седмица си набрах като видях че е станала Peace

labrex  Отиваш на балкана и намираш една ливада обаче питаш местните хора кое е скрипалец ..и си береш колкото ти душа иска ..изчистваш си го и във фризера да си имаш за зимата Hug Hug

Fleur  и у наше село има болл скрипалец тъй че и там са добре дошли
 mimi135  скрипалеца и киселеца нищо общо нямат  Peace съвсем различни растения са двете  Peace Hug

Хайде от мен едни кюфтенца

и хляб

# 640
  • на втория етаж
   Колко вкусотии отново показвате,момичета,неуморни сте!   bouquet  bouquet  bouquet

У нас днес има от вкусните пикантни хрупкави картофки на Нордина(чудни,невероятно вкусни)  с гарнитура  Wink Laughing запечени пилешки крилца:

и една погача със сирене:

# 641
Лабрекс, това е кексово тесто, нали? Много вкусен десерт. Майка ми го прави, но в по-голяма тавичка, че да е по-тънък блата и е нещо божествено Simple Smile

tina_star , да - захар, яйца, краве масло, бакпулвер, брашно + 1 лъжичка лимонов сок, не знам каква му е ролята, но го слагам. И плодове с пудинг, наистина е вкусно. Heart Eyes
ЗИЧЕ, колко му е, юрвам се от Севеозападна България в Родопите по поляните, хич акъл не ми пречи, пък и черньото от подписа ми, ако знаеш само колко ще е доволен, ама не мисля, че половинката ще е толкоз ентусиазиран, нищо, че става въпрос за вкусно нещо, дето се хапва, а пък той по принцип си угажда, теленце е. Grinning
lina kaz, страхотно вкусна комбинация!  bouquet

Аз с антикризисни беляши, не са си като истинските, ама го докарват. Както се казва, като няма риба, и ракът е риба. Но ще се постарая в скоро време да си спретна истински! Peace 

# 642
Днес у дома ...

Салата .

Пиле с картофки , гъбки и морковчета .

за десерт бананче .

# 643
  • ВАРНА
Една бърза, добруджанска, точена кавърма.

вчерашната закуска-тиганички с настъргани тиквички

типичните за сезона тиквички с млечно-чеснов сос

и лек шоколадов десерт

# 644
  • София
  Какви вкусотиии! coolcool

Аз днес пак с пържени крилца, защото децата, има ли крилца,не мирясват, докато не изпържа всичките.С добавка картофки и чушки, всичко топло-топло от фритюрника. EmbarassedЗнам,че не е полезно пърженото, ама много вкусно бре... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт