Редно ли е жена на 62 години да осинови дете?

• 25 789
  • 400
  •   1
Отговори
# 255
Jam,
той и инсеминации, без цветна снимка правеше по едно време...Да не говоря, колко време нямаха уролог и всички пациенти с мъжки фактор консултираше ембриолога им, предписваше им едни прахчета, които имало само при тях, пък за цената им да не говоря... За насочване към уролог - андролог и дума не се отваряше, та колко време и нерви загубиха сума ти семейства....ама нейсе, не е тема на разговора.
Колкото за изключения телефон - дори не мога да коментирам подобно отношение и "грижа" към пациентите!  Confused

# 256
По повод на 62 годишната матка...
Моята първо на 28 ,после на 32 години също не изхрани идеално децата .
В първия случай секциото беше поради дългогодишен стерилитет с комбинация от хипертония.
Второто дете го родих още по-малко-2.800.
Да,тази 62 годишна жена може да издържа сираците,извинете,но те не са сираци,а захвърлени от необразованите си мърляви родилки-немога да ги нарека майки.
Всички Вие издържате тези институции от заплатите си,а циганите продължават да оставят децата си на държавата.Защо да не може да осинови,а може държавата да си прави каквото иска с постъпленията от данъци.
Аз неискам да давам мнение защото съм била и  отдругата страна, тази на чакащите чудото да стане.Няма да съдя.Християнка съм,но не фанатичка.Оставете Господ да си върши работата.
Какво осъждаме и даваме мнения сякаш от това зависи нашето бъдеще или живот.
Ами ,ако някога вашите деца се окажат в този лабиринт и им се нахвърли обществото?
Дали Вие,усетили трепетите на майчинството ще спрете и последните надежди на сина си или дъщеря си да гушнат своя рожба?Тогава те ще си решават дали да се откажат или не и до колко години ще опитват.
Дразня се от цялата помия,която се изля върху жената.Каква е разликата между нея и някоя здрава българка ,която след нормално протичаща бременност разбира,че детето й няма да преживее 2дни  след раждането?Ама не си слагайте капаци на очите и погледнете темите с починалите ангелчета или тези,които събират средства за болни дечица.
Техните майки не са на 62.........................................

# 257
  • София
Извинете, темата не беше ли за осиновяване  newsm78

# 258

.......

И къде е общото между различните случаи и предположения?

# 259
Разбира се, ако имам дете което няма деца, че ще им каза, но ще им кажа малко по-раничко. Извинявай, но за мен 62 години са много за раждане и отглеждане на дете. Най-малкото, че на 60 си в пенсионна възраст.Аз мисля, че такива хора трябва да си решават житейските проблеми най-късно около 40години, за да имат шансове децата им или с по-голям процент за шанс.

# 260
  • Вън от пространство и време
Виждали ли сте въпросните кукли? Ако не се лъжа и тази жена бяхте оплюли преди време.  Ама колко от вас могат да родят такива красавици?  Mr. Green

че те не са нейно производство? похвали донорката и донора, не сурогатната матка.

Доколкото разбрах от репортажите преди и сега - "нейно производство" са. Ако става дума за жената родила на 52 години.
Иначе няма логика това изречение например: "При по-голяма възраст на майката има опасност от генетични аномалии на плода, но двете момиченца са в прекрасно здраве, подчерта доц. Янков." http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=1072894

Между другото леля ми е зачената и родена от 50-годишна майка по съвсем нормален начин. Не било планирано, но се случило.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 16:40 от Gankata

# 261
  • София
.

И аз мисля, че има дискриминация в общественото отношение към жената по възраст. Не става въпрос да я величаем, но тя и децата й са човеци в нужда. Срам ме е, че майки, които имат в подписите си благотворителни каузи, изляха толкова жлъч.

Независимо какъв е доктора Емин, няма спор, че успеха на процедурите е 50:50. А дали ще има пълни проценти, т.е успешно инвитро, помага и Господ. И за това една майка вчера каза, че трябва да сме смирени пред живота.

Мисля, че Русенската болница показа случая, за да получи подкрепа от обществото и от специалистите, да си оправдае разходите, да привлече повече консултанти, т.е с добри подбуди. Не виждам да имат нужда от реклама. Само, че всички се втурнаха да критикуват и да променят законите.

Е, този път успях да се изкажа, преди да заключат темата!

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 17:08 от TanyaMG

# 262

Не става дума за желанията на жена в детеродна възраст. Тя имала властни родители и чакала смъртта им за да изпълни заветната си мечта. Това нормално ли е и трябва ли да се подкрепи? Ако е искала да избяга от опеката им, да осинови или да има биологично дете на подходящата за това възраст никой нямаше се възмущава.

# 263
.

И аз мисля, че има дискриминация спрямо жената по възраст.

Няма дискриминация, просто живота ни  дискриминира. Просто остаряваме всички и идват и други проблеми. Ако на 62 си както на 22. Да но Не!

# 264
Каква е разликата между нея и някоя здрава българка ,която след нормално протичаща бременност разбира,че детето й няма да преживее 2дни  след раждането?Ама не си слагайте капаци на очите и погледнете темите с починалите ангелчета или тези,които събират средства за болни дечица.

Да, там риска не е можел да бъде предвиден и за съжалние се е стигнало до фатален край
Но при 62 годишна първескиня, след менопауза, след скорошна операция именно на матката, с многоплодна бременност...след отказ от друга клиника...този доктор прави не един, ами два (някои споменават 3 ) опита, че и имплантира повече ембиони, че и правят редукция в по-късна седмица...жената може и да не е луда, но няма трезва преценка, а доктора пък съвсем

# 265
  • Вън от пространство и време

Не става дума за желанията на жена в детеродна възраст. Тя имала властни родители и чакала смъртта им за да изпълни заветната си мечта. Това нормално ли е и трябва ли да се подкрепи? Ако е искала да избяга от опеката им, да осинови или да има биологично дете на подходящата за това възраст никой нямаше се възмущава.

Да върна темата към осиновяването - ако бе пожелала да осинови дете/деца на 10+ едва ли биха и отказали и щеше да си спести много хули....

# 266
жената може и да не е луда, но няма трезва преценка, а доктора пък съвсем
Този доктор трябва да има трезва преценка и е задължен да има!

# 267
В такъв случай Природата да осъдим, че тя първа дискриминира по възрастов признак. Thinking Хайде, евала на майката, роди деца на 62 години! Дано повече баби се втурнат да правят деца, че току виж след има няма 20 години сме се затрили като нация.

# 268
  • София
Снежа63, права си, но случая вече е станал. Според мен трябва да се помогне максимално на родените деца и майка им, и  да се промени закона до по-приемлива възраст. И все пак всеки случай да се разглежда сам за себе си, защото ето, че 52 годишнта майка се справя добре.
Мисля, че отношението трябваше да бъде - помагаме тук, но ще бъдем по-други в преценките за в бъдеще. Така или иначе ще въведат ограничение, доколкото проучих такива има в почти всички страни.
А да не говорим, че тази дупка в закона е оставена от някой чиновник, който си е взимал заплата, но не е погледнал как се публикува закона.

# 269
В крайна сметка не е луд този,който яде баницата,а този който я дава.
За тази вратичка в закона сигурно и друго е взимал освен заплата. Wink

Общи условия

Активация на акаунт