Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 29

• 37 397
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
  • Велико Търново
БРАВО!!! за темооформящия екип!
Страхотно сте се справили! Много радвате с труда си!  Hug

Все се надявам с тая богата информация, която има в първия пост, въпросите, чиито отговори се намират там, да намаляват, но не би... Та в тази връзка може ли да вметна...
Соя фен, нитро.бг от известно време не работи. Но затова пък в http://www.DMCA-removal-from-Google много бързо качват епизодите.
Ето - директно към търсене "Листопад".
Ледената кралица, ти ли си правила колажа с актьорите?
Да не би да си се вързала на забележките на Ivana_my_Life, че си написала името на "Джаврие" ГюлеН Йоткен? Спокойно - ГюлеР си е. Wink Ако е само техническа грешка - простено ти е!  Wink

А сега в отговор на един въпрос от предната тема - откъде да се гледа сериалът в чужбина и това...
в проклетата Англия интрнета е скапан, нищо не тръгва #Cussing out
Освен посочените в първия пост сайтове, има един начин за гледане на български телевизии в чужбина, през Интернет. Мои познати в Щатите и в Канада са ми казвали че там работи, предполагам, че и в Англия ще тръгне.
Става въпрос за Readon TV Movie Radio Player, с който се гледат различни видове телевизии, така също се слушат и радиа. В момента не мога да ти кажа с точност кои, защото тази вечер го инсталирах, за да мога да обясня, и не съм го разглеждала в подробности. bTV със сигурност я има. Simple Smile
Можеш да си го изтеглиш и оттук (версията е малко по-стара, но то така или иначе си пита за ъпдейт, така че - няма проблем). Инсталирането е със SetupTV.msi.
За стартирането на тоя файл, обаче, е необходим .NET framework 2.0.50727.
Но не бързай да го теглиш. Може пък да го имаш инсталиран на компютъра си.
Като стартираш msi-файла, и ако го нямаш, ще ти излезе съобщение, че ти е необходим.
След като се инсталира плейърът, работата с него изобщо не е трудна, но ако имаш въпроси - питай (може и в ЛС) Wink  Ще се постарая да отговоря Simple Smileсайта има кратко ревю и шотове)
Дано да тръгне и да можеш да гледаш директно серийките. А и не само тях Wink
Едит: Сега пробвах да деинсталирам плейъра, и да го инсталирам наново, но този път със Setup.exe. Получи се и с него. Не знам защо ми бяха казали, че трябвало с .msi-файла. Тъй че - давай смело с .ехе-то Simple Smile
И се извинявам, че съм се подвела (а с това и четящите тук) - .NET framework 2.0.50727 е необходим не толкова за стартирането на инсталационния файл, колкото за работа на самата програма (плейъра).

Грозданка, всеки път като ги видя в таксѝта, и аз си задавам същия въпрос.  ooooh!
То ще излезе, че в тоя Истанбул са им много евтини таксиметровите услуги. Че и в Адапазаръ  Laughing
Btw, не успя ли да сложиш две картинки в подписа си, или не си пробвала още?

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 16:45 от DamaPika

# 46
  • У ДОМА
dama pika Да колажите за тази тема са правени от ледена кралица
Другата тема ще ги правя аз и т.н.
Аз също забелязах ще е сгрешено името на Гюлер Йоктен в единия колаж.Ама голяма работа!Хайде да ни ставаме дребнави!!!Но е добре да се знае правилното име!
http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%BCler_%C3%96kten
http://www.imdb.com/name/nm0960101/

името Гюлер-означава -смеещата се,щастливата!

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 02:37 от АЛИ РЪЗА

# 47
  • Велико Търново
Не, Али Ръза, просто в предната тема имаше спор точно около това име.
И сега, написано по този начин, ще излезе, че защитникът на грешната теза е бил прав, а реално не е така.
Тъй че - не е до дребнавост. Въобще не ми е била такава мисълта.

Възхищавам се на труда ви и на това, че се стараете да ни радвате все повече. Че и на всичкото отгоре - винаги сте готови да реагирате, щото с това бързо изписване на теми... верно трябва да сте "на педал".  Wink

Благодаря ви на всички още веднъж!  Hug

# 48
Гласувах първо за Ферхунде естествено,защото си имам такава женичка и без това,даже много по-безкомпромисна,но я обичам такава каквато е,за Гюлшен,понеже всеки има нужда от истински приятел,и за Али Ръза,нищо че се явява,според мен естествено,като деспот,прощава винаги на децата си,поне само другите му са врагове,докато моя е тиранин във всяко отношение,и може би приликата им е в това,че и моя баща в някакъв маниакален стремеж да ме вкара в правия път ме беше провокирал да тръгна по кривия.Само метода беше различен,идеята същата.Вмъквам го да се обоснова защо съм гласувал по този начин.С останалите определено не бих искал да имам нищо общо!

# 49
Страхотна темичка както винаги Hug  bouquet

НЕМОГА ДА РАЗБЕРА ЕДНО newsm78 :
как уж все нямат пари, а вечно се возят с таксита за щяло и за нещяло... Всеки път им се чудя, само Неджля един път искаше да се вози на автобус, но се появи Джем и качи в Х5-цата ахахах Вечно търчат с таксита нанякъде. 
И тоя битовизъм с готвенето... само за ядене мислят, вместо да си решават проблемите. То затова се запали кухнята...

Относно Фикрет: тя е като втората майка на семейството.. преди тя готвеше, чистеше и гледаше Айшето, докато Хайрие само уфкаше, пуфкаше и грухтеше (много смешни звуци издава понякога). Затова така преживява проблемите. Но не я оправдавам - трябва вече да се погрижи за собственото си семейство.

П.С. Голата глава е гола цялата, докато при плешивото теме има коса отстрани а отгоре кубето е лъснало хаха

Много ме разсмя постът ти в ранни зори hahaha Joy Hug
В анкетата гласувах: Левент - искам да имам някой подобен сладур /може и същият Mr. Green/, с който да си играем на котка и мишка; gydi Гюлшен - наистина е много добра приятелка, всеки има нужда от такива; hug Фикрет - колкото и да не ми харесва жертвоготовността й и прекаленото й себераздаване, бих искала някоя като нея, която да е готова на всичко по всяко време Whistling Flutter Peace

# 50
Тая лъжкиня Ферхунде грам срам няма  #Cussing out Наговори куп лъжи на майка си и онзи сериен убиец с какви очи веднага отиде да търси сметка на Али Ръза... първо да погледне дъщеря си и след това да ходи да се разправя. Ама какво да кажа, крушата не пада по далече от дървото  Naughty

# 51
Всеки съди за другите по себе си-това се убеждавам за пореден път.Само който няма до себе си семейство,близки  и приятели може да разбере Ферхунде.
И кой може да каже пред себе си чистосърдечно,че никога-никога не е лъгал?
Да,Ферхунде лъже,изнудва,оправя си живота сама и сама си носи последствията-тя яде бой,не Фикрет,нищо,че и тя се набърка.
Цялото семейство Текин ми е страшно антипатично,неморално,лицемерно,с единствената тревога"какво ще кажат хората",а не,че наистина имат някаква вина.Те не могат да бъдат виновни и съответно да носят последствията на постъпките си-все някой друг им е виновен.
Нито сем.Текин,нито обкръжението им  бих искала да са край мен.Двойния им стандарт за съжаление ми е до болка познат.
Може би до някъде симпатизирам на образа на Ферхунде,понеже тя наистина сама се бори с живота,а това е достойно за похвала.Греши като всеки нормален човек,но с нищо не е по-лоша и от Фикрет,и от Шефкет,и от Лейля и от Неджля взети заедно.Ако не им бе снаха ,а собствена дъщеря,едва ли щяха да я съдят толкова строго,или ако Неджля и Лейля имаха  свекър и свекърва като Джеврие-тогава щяха сигурно да се прибират като  Фикрет  постоянно при тати,че там по-спокойно си развяват байряците.
Това,че попадала на неподходящи мъже-то и Оуз не бе най-подходящия,ама двете сестри се избиха за него.
Имала амбиции-ами ако бе захлупена като Фикрет  пак щеше да остане с пръст в уста,че на Шефкет му се хареса да е център на внимание и да се прави на това,което не е.
А двете сестри от амбиции забравиха ,че са сестри.
По-добре в устата,отколкото в краката.Нека си я плюят сем.Текин,Ферхунде може и да не е безгрешна,но пък и те с техния псевдо морал  прекалиха. smile3507
Ако мерим с мерките на морал на сем.Текин,сем. на Джем  трябваше да линчуват Неджля,пък те въпреки волята си пак ще я приемат в семейството си.
Майката пък на Ферхунде изобщо не е в позиция да я съди.  NaughtyАко имаше баща ,който да я  защити едва ли щяха да си позволят такова отношение сем.Текин -все в позиция на съдник.
Но ето,че и Шефкет е в затвора,и то поради собствената си глупост.Всеки си плаща рано или късно за дяволъка.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 07:14 от raliko

# 52
еи хораа аз се заавърнах  Wink докато почета изписаното до тук вие и нова тема направихте. която  много хубава междодругото   bouquet
само не успях да разбера защо всички защитавате ферхундето... да съжали за глупостите които е напраила ама късно... аз отначалото още съм фенка на шефкет ии честно казано в момента ми е много жал за него ... той направи толкова глупости за да огоди на ферхунде а тя накрая..... както и да е ...  явно от тук само аз ии Man_in_black сме на страната на шефкет ...
И аз харесвам Шевкет!  Grinning

Колкото до Ферхунде, айде стига с този бой. Ако се вгледате внимателно, Оуз нямаше да я бие ако не го беше предизвикала. През цялото време го шантажираше и му правеше мръсно и накрая той се чудеше какво да я прави, но нямаше да я бие. Наби я, защото тя тръгна с един стол към него с намерението да му счупи главата с него. И чашата преля, но донякъде си го заслужи, не казвам, че трябваше да я бие, понеже го е изнудвала, ама тя можеше да го убие с този стол, така че се брои и за самозащита до известна степен.
Прекалено много емоции предизвиква филма Листопад. По типично балкански манталитет се застават в полярните крайности за и против. На защитниците на Ферхунде искам само да кажа, ако изпадните в подобна ситуация на семейство Текин, някаква реална Ферхунде се намъкне във вашето собствено семейство, да ви плете под носа интриги, да ви изпокарва с децата ви, да ви прави на глупаци, криейки пари от вас, да не иска да работи, вие да я издържате на вашият оскъден бюджет, как бихте реагирали? да виждате че децата ви биват неутрализирани по един изключително недостоен начин от човек който определено няма място сред вас, защото той не е свикнал да живее с хора, а е обсебен от една единственна мисъл, да си отмъщава на хората заради сторените грехове над тях от други и да се стреми на всяка цена да се сдобие с много пари за да твори още по големи интриги, не бихте искали подобни личности във вашият дом. Да виждате как им се подиграват на собствените ви деца, да им изневеряват с чужди хора, да обвиняват хората който са приятелски настроени а не любовно, заради собствените им неуспехи, понеже има някакви задръжки и комплески за малоценност, децата ви да лежат в затвора заради стремежите към богатството на семейната ви Ферхунде, да ви лъжат и мамят на пъти под път по най-безочлив начин, как бихте реагирали? бихте ли се отказали от собствените си деца? колкото и да са сгрешили, бихте ли ги отритнали? та те все пак са ви деца, от вашата плът са късани, дали ги бихте анатемосали заради комплексарското удоволствие на една чужда персона в семейството ви? да бъдат прогонени чрез вас самите, аз биха казала мили ми жени! не не бихте постъпили по този начин, бихте застанали зад детето ви колкото и да е сгафило, бихте му простили. Така че моля ви не се карайте и не изпадаите в безмисленни препирни и крайности, защото едно е филм, но друго е реалноста. И в едно мнение срещнах едва ли не упрек че Турците им било в манталитета карат се бият се, но застраши ли ги външен човек се обединяват. Добре, искам да попитам? какво му е лошото на този манталитет? в крайна сметка това е хубаво хората да се обединяват в трудни моменти, а не да се лъчат като кози всеки на своята си страна за да дава възможност по лесно да бъдат елеминирвани хората. Аз лично на тази черта на Турците им се възхищавам, колкото и да се мразят, в трудни моменти си помагат, ако ние Българите малко от малко да бяхме така като Турците единни, нямахме да имам настигане, но пусти му балкански манталитет, постоянното самодоказване, което води до не една и две грешки в историята ни, в живота ни и изобщо във ежедневието ни. За това Р. Турция е просперираща държава, защото гражданите и знаят кога да си помагат и кога да се карат за ежедневни неща. Извинявам се че бях пак така дълга, но не се сдържах да не изкоментирам темата, филма и реакциите на пишещите съфорумки относно филма Листопад.
newsm10
За анкетата гласувах
Фикрет, защото е много умна и добронамерена и може да даде прекрасен съвет, жалко, че никой не я слуша
Седеф, защото е добра приятелка, много невинна и винаги иска да помогне ако може, и то съвсем безвъзмездно
Ипек, защото е супер приятелка, въпреки грешките на Неджля все застава до нея и също се опитва да помага, и най-вече: не завижда! Това е рядко срещано явление
Искаше ми се да сложа и Гюлшен по същите причини
 Flutter

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 08:19 от rozi4kata

# 53
# 54
Добро утро!Аз досега не съм благодарила за новите теми,за положеният труд и отделеното време,затова сега огромно БЛАГОДАРЯ  bouquet,за всички досегашни!
С изключение на Ферхунде и Джеврие,аз бих искала да познавам хора,с характерите на всички останали.Гласувах за Али Ръза,Фикрет и Седеф.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 08:46 от rozi-maxi

# 55
Добро утро, в анкетата гласувах за Фикрет и Нехир.

# 56
Яман, Джем и Неджля. За тези гласувах. Това са и единствените от сериала, към които проявявам интерес и ме вълнува какво се случва с тях.  Wink

# 57
Аз искам да познавам такива хора:
Нехир-безкрайно честна,работлива и незлоблива,с една дума-добра
Джем-уважавам хора които независимо,че са заможни са безкрайно интелигентни и земни
Ипек-добъра приятелка

П.С.Дартанян-не си честна спрямо нас,много ни липсваше и те чакахме търпеливо да се появиш.......  Wink

# 58
На защитниците на Ферхунде искам само да кажа, ако изпадните в подобна ситуация на семейство Текин, някаква реална Ферхунде се намъкне във вашето собствено семейство, да ви плете под носа интриги, да ви изпокарва с децата ви, да ви прави на глупаци, криейки пари от вас, да не иска да работи, вие да я издържате на вашият оскъден бюджет, как бихте реагирали? да виждате че децата ви биват неутрализирани по един изключително недостоен начин от човек който определено няма място сред вас, защото той не е свикнал да живее с хора, а е обсебен от една единственна мисъл, да си отмъщава на хората заради сторените грехове над тях от други и да се стреми на всяка цена да се сдобие с много пари за да твори още по големи интриги, не бихте искали подобни личности във вашият дом. Да виждате как им се подиграват на собствените ви деца, да им изневеряват с чужди хора, да обвиняват хората който са приятелски настроени а не любовно, заради собствените им неуспехи, понеже има някакви задръжки и комплески за малоценност, децата ви да лежат в затвора заради стремежите към богатството на семейната ви Ферхунде,
Отговарям от моята камбанария:във всеки род има/влизат проблемни хора.Няма как да ги отлюспиш,защото ако преброиш греховете на Нежля и Лейля,а те не са по-малко от на Ферхи,значи трябва да останеш без семейство.
Дори и Ферхи да е "опасна",т.е. различна,това не значи,че другите следва да са жертви.
Всяко действие си има противодействие и ако нямаш акъл да се отстояваш,все ще има едно Ферхи да ти е виновно.
Винаги ще има хора,които да влияят и да им се влияе,губещи и постигащи целите си,като не се знае кои са по-щастливи.
Нямяме избор,освен да бъдем по-широко скроени и да помним,че децата са деца най-вече на времето си.Идват чрез нас,но не ни принадлежат.Често повтаряното от Раза"Тя е моя","той е мой" е обречено желание да контролира всички.И какво постигна-никого не можа да спаси от грешките му,защото те си ги искаха и търсеха.
За анкетата:на първо място бих сложила Джем.След всичките лъжи у Теким:"Говоря със съученичка","Отивам да уча",като мехлем ми е достойното поведение на Джем,което демонстрира снощи-да,бил е с Неджля;въпреки,че и той има какво да губи,ако ядоса баща си.Обичам откритите хора,а когато саумни,красиви и успешни-още повече Simple Smile
2.Гюлшен.Аз мисля,че и нейният образ ще се развива,когато поомръзнат старите муцуни.
3.Яман-разбран,сърдечен човек,добър работодател и приятел-какво повече.
Харесвам и Нехир много повече от Хайрие.Заради това,че е прекрасна,разбираща майка и оправна жена с ясни правила на поведение.Жизнена,енергична,земна и природно интелигентна.Страхотен образ!

# 59
Джем, Левент и Яман е моят избор.

Общи условия

Активация на акаунт