Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 29

• 37 399
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
Споко,никой не твърди ,че Текинови са идеални и безгрешни-НО!Тук има една голяма разлика и тя  е.....Лейля и Неджля направиха грешки от любов,незнание и ако щете-глупост.Докато Ферхунделата изнудва,мами съвсем съзнателно.Влизаше им под кожата /на Яман,Лейля,Неджля и който се сетите друг/да си кажат всичко и после да го използва в изгодния за нея момент.И сега в качеството си на каква е тръгнала да държи и сметка на Левент.Ненавиждам такива алчни,безкрупули хорица,които не знаят къде им е мястото. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
 А относно "дяволъка" /дяволука/ искрено се надявам и Ферхунде да си "плати".

# 61
 Hug Hug
Благодарности на оформителите, както винаги перфектни!!!   bouquet  bouquet
Благодаря, добре заварила на всички, които ми писаха, че съм добре дошла!!!
Питахте ме дали свърши ремонта.
Има една приказка " Олеле майко, воланът свърши, завоят не свършва!" Та и нашата работа същата- парите свършиха, ремонта не свършва.
Е, дадохме си малко почивка, събираме сили / разбирайте го средства/ за банята.

Сега по темата- Гласувах за Ипек, Нехир, и Джем. , не бих отказала и Яман- той нищо лошо не е направил ,   лоялен е с хората, с които живее и работи, дори леко наивен бих казала.  
Не бих искала Фикрет- на мен ще ми е добре едно такова всеотдайно същество до мен, но би граничело с огромен егоизъм  от моя страна. Naughty

Харесвам Нехир за приятелка, за съжителство обаче не виждам нито един от мъжете с качеството, което много ценя и което съпругът ми притежава дори в излишество- това е чувство за хумор  и повярвайте играе огромна роля при взаимоотношенията в семейството. Grinning Grinning
Не казвам, че животът е само хумор и развлечения, но именно това качество ти помага да приемаш по-леко житейските сътресения и да си по-широко скроен!! Wink Wink

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 09:50 от Dartanian

# 62
  • В тъмната гора.
Брейййй, феновете на Ферхунде са толкова малко, то се вижда от анкетата. Трябва да си истински фен, за да я поискаш около себе си, а когато се завърже дискусия опищяват темата, че и обиждат.  На мен още ми е кофти от вчера, защото някои потребителки съвсем тенденциозно обидиха останалите.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 10:03 от Mishel_

# 63
  • София
Фикрет, Джем и Гюлшен - хора, на които човек може да разчита.  Peace

# 64
  • до една звездичка
Джем, Гюлшен и Яман искам аз около себе си. Crossing Arms Екстра ми идват като комбинация! За всеки случай по човек! bowuu

Странно, Джеврието уж много фенове има, пък никой не я е избрал?! Що тъй? newsm78

Благодарности за новата, юбилейна тема!  bouquet Дано в нея минем без тати!  Wink Peace

# 65
Фикрет, Джем и Гюлшен - хора, на които човек може да разчита.  Peace

Peace

# 66
Споко,никой не твърди ,че Текинови са идеални и безгрешни-НО!Тук има една голяма разлика и тя  е.....Лейля и Неджля направиха грешки от любов,незнание и ако щете-глупост.Докато Ферхунделата изнудва,мами съвсем съзнателно.Влизаше им под кожата /на Яман,Лейля,Неджля и който се сетите друг/да си кажат всичко и после да го използва в изгодния за нея момент.И сега в качеството си на каква е тръгнала да държи и сметка на Левент.Ненавиждам такива алчни,безкрупули хорица,които не знаят къде им е мястото. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
 А относно "дяволъка" /дяволука/ искрено се надявам и Ферхунде да си "плати".
Ако,недай си Боже,те блъсне кола,ще простиш ли на шофьора,тъй като е новобранец и млад?Може би ще потърсиш вина в некадърния му инструктор,корумпираната система на КАТ,лошата му кола или некадърни гени...Грешката си е грешка,виновник е този,който я извършва.
На Яман Ферхи направи неоценима услуга.Той не заслужаваше да люлее чужда люлка.И на Джейда й се отрази здравословно:виж я сега каква е хрисима и блага.
Скоро писах колко много й дължи Лейля.Аз бих била благодарна,ако някой направи това за мене.А за заблудите си относно Оуз и Джан бих си поела отговорността.От Джан тя се отказа не заради детето му-това беше благовидният предлог,а защото Джан премълча нещо,което тя видя-колко са си близки с Оя в болницата.Беше уморена за нови лъжи и действия и просто се отказа.А,сигурно,Ферхи я изпрати в болницата да досажда.
Иска сметка на Левент,тъй като той й позволява и изглежда това го забавлява.Играят някакви странни игри на котка и мишка двамата,сигурно им е като любовна игра.

# 67
  • В тъмната гора.
Всеки съди за другите по себе си-това се убеждавам за пореден път.Само който няма до себе си семейство,близки  и приятели може да разбере Ферхунде.
И кой може да каже пред себе си чистосърдечно,че никога-никога не е лъгал?
Да,Ферхунде лъже,изнудва,оправя си живота сама и сама си носи последствията-тя яде бой,не Фикрет,нищо,че и тя се набърка.
Цялото семейство Текин ми е страшно антипатично,неморално,лицемерно,с единствената тревога"какво ще кажат хората",а не,че наистина имат някаква вина.Те не могат да бъдат виновни и съответно да носят последствията на постъпките си-все някой друг им е виновен.
Нито сем.Текин,нито обкръжението им  бих искала да са край мен.Двойния им стандарт за съжаление ми е до болка познат.
Може би до някъде симпатизирам на образа на Ферхунде,понеже тя наистина сама се бори с живота,а това е достойно за похвала.Греши като всеки нормален човек,но с нищо не е по-лоша и от Фикрет,и от Шефкет,и от Лейля и от Неджля взети заедно.Ако не им бе снаха ,а собствена дъщеря,едва ли щяха да я съдят толкова строго,или ако Неджля и Лейля имаха  свекър и свекърва като Джеврие-тогава щяха сигурно да се прибират като  Фикрет  постоянно при тати,че там по-спокойно си развяват байряците.
Това,че попадала на неподходящи мъже-то и Оуз не бе най-подходящия,ама двете сестри се избиха за него.
Имала амбиции-ами ако бе захлупена като Фикрет  пак щеше да остане с пръст в уста,че на Шефкет му се хареса да е център на внимание и да се прави на това,което не е.
А двете сестри от амбиции забравиха ,че са сестри.
По-добре в устата,отколкото в краката.Нека си я плюят сем.Текин,Ферхунде може и да не е безгрешна,но пък и те с техния псевдо морал  прекалиха. smile3507
Ако мерим с мерките на морал на сем.Текин,сем. на Джем  трябваше да линчуват Неджля,пък те въпреки волята си пак ще я приемат в семейството си.
Майката пък на Ферхунде изобщо не е в позиция да я съди.  NaughtyАко имаше баща ,който да я  защити едва ли щяха да си позволят такова отношение сем.Текин -все в позиция на съдник.
Но ето,че и Шефкет е в затвора,и то поради собствената си глупост.Всеки си плаща рано или късно за дяволъка.

Само ще напиша, че истинско семейство, близки и приятели най-вече може да има всеки, дори израстнал без такива. Нужно е само да е заслужил привързаността им. Доколкото виждам Сем. Текин имат много повече качествени приятели, отколкото Ферхунде. Горката Гюлшен, скоро и тя ще избяга от нея.
Така, че това е личен избор, дали ще имаш близки и приятели...или няма да ги имаш.
Дори отношенията Фикрет-Джеврие търпят огромно развитие. Джеврие застана плътно зад Фикрет, когато Тахсин и изневери. Посегна на сина си дори и до последно го тормози и следи.
Така, че няма смисъл от подобни доводи и оправдания, само този ,койте не иска и не заслужава няма приятели и не създава близки отношения с хората.

# 68
  • в ябълковата градина
Аз пък не мога да разбера, защо единственото нещо, което хрумва като аргумент е, че който харесва Ферхунде е същата като нея.

Първо, че това е твърде първосигнално.
Втори, че цели да уязви и засегне.
Трето, пак се цели да се обиди потребител, а уж е само филм и си говорим за героите.

Последните ти мнения, Мишел, пък съвсем не са тенденциозни, нали?

# 69
LilaC,според твоите разсъждения,между умишлено и непредумишлено убийство няма разлика,примерно казано,според разсъжденията ти!?

# 70
Стигааааааааа, моля ви, тъкмо ٠•● Dega ●•٠ ни пожела да няма татита!!!  ooooh!
Не се правя на миротворец, но така сладко си хортуваме........защо да си създаваме излишни напрежения?!?!

# 71
  • В тъмната гора.

Последното ти мнение, Мишел, пък съвсем не е тенденциозно, нали?

Може и да е тенденциозно, но вчера мнението на същата потребителка също беше тенденциозно, въобще доста от мненията са и такива. Тя доста по-тенденциозно ни нарече "селянки". Та затова  накрая и аз си позволих да пиша така. Нали сме с равни права, щом тя си разрешава, защо и аз да не го направя.

# 72
LilaC,според твоите разсъждения,между умишлено и непредумишлено убийство няма разлика,примерно казано,според разсъжденията ти!?
За опечалените,на практика-не.

# 73
Добро утро  Hug
Ферхунде, колкото и да и симпатизирам в момента, не мога да не кажа, че тя не заслужава, заради нея да си разваляме приятната атмосфера във форума.  Peace
За мен и едните дето подкрепят Ферхунде са прави и тези дето я оплюват. Тя има потенциал, това никой не го отрича, ама не го използва по правилния начин. И именно срещу това протестират най-много противниците й.  Whistling
Ама искам да напомня и нещо друго, което, често споменава Dartanian. Има голямо значение, дали си гледал напред филма или не си. Аз базирам мнението си на това, което се е случило до момента. За някои неща не оправдавам Ферхи, ама за други я разбирам, защото гледам от позицията на "кандидат-снаха" в семейството на половинката ми. Занапред, ако Ферхи започне да прави по-големи глупости, не мисля, че ще продължа да я оправдавам с идеята моето гардже си е най-хубаво. Сега е свободна, Текин не и пречат и ще видим какви ще ги надроби.  Crazy
Ама снощи Али Ръза не беше прав. Не само Ферхунде, а и Шефкет е виновен за разпадането на брака им. А и малко допринесоха и останалите от семейството.  Crossing Arms
Тук се замислям за тънкия момент, в който хем да сте си отделно семейство с половнката, хем да не прекъсваш връзката си със семейството. Много трудна задача ми изглежда.  Thinking
Последните две вечери наблягат на факта колко е важна семейството.  Flutter
Аз обаче, честно казано бих се дразнила като Ферхи мъжът ми да издържа цялата фамилия и да ми вика няма пари за квартира, влюбената съседка все да го заглежда през прозореца, а родителите му да ми викат няма нищо, ти си въобразяваш. Бих се подразнила и, ако мъжа ми ходи през ден или два до мама и тате да им оправя бакиите, както прави Фикрет. Може да мислите, че е грозно, ама бих се дразнила от тези неща, защото те няма да му позволят да отделя достатъчно време на семейството си, в което влизаме, аз, той и след време бебчо.
От друга страна, както е казал народа "кръвта вода не става" и колкото и да се мразят братя и сестри, родители и деца, рано или късно си прощават, прегръщат се и си стават близки.  Flutter
За това казвам, че е сложен този баланс между семейството на родителите и това със съпруга/съпругата.  Thinking

# 74
Моят избор е Джем, Левент и Неджля.

Чак във Вторник ще гледаме Sad

Общи условия

Активация на акаунт