Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 29

• 37 459
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък не мога да разбера, защо единственото нещо, което хрумва като аргумент е, че който харесва Ферхунде е същата като нея.

Първо, че това е твърде първосигнално.
Втори, че цели да уязви и засегне.
Трето, пак се цели да се обиди потребител, а уж е само филм и си говорим за героите.

Последните ти мнения, Мишел, пък съвсем не са тенденциозни, нали?

А би ли пояснила,какви според теб са хората,които харесват,одобряват постъпките й-постоянни лъжи,измами,изнудване,мързелуване,непрестанно изискване.....до утре мога да пиша.Не бих казала,че са същите като нея,но може би са склонни на подобни действия.Не се обиждайте,но кажете ми един честен,трудолюбив човек,как би харесал Ферхунде!?И пак да напомня,трябва да се разграничи-едно е да кажеш,харесвам я във филма,но не бих я харесала ако я срещна,друго е,одобрявам постъпките й,тя действа правилно,което е по-често срещаното тук.Писах вече,Ферхунде има огромен потенциал,но това че го е насочила в грешна посока,не я оправдава.Всеки би трябвало да разграничава доброто от лошото,от раждането им започваме да учим децата на това,а един 30 годишен човек,не глупав,не умствено изостанал...да не може да ги разграничи.

# 76
rozi-maxi това, че разбираш мотивите, които са водили някой в поведението му, не значи, че ти би постъпил по същия начин.  Peace
Разбирам и одобрявам са две различни неща.  Flutter

# 77
LilaC ,  Gulia   Peace
Cheburashka много ми харесва поста ти,ти като бъдеща  снаха,аз като настояща-а и всяка жена като минала през този етап,би трябвало да внимава наистина.Защото после идва ред на свекърва,титла не по-малко отговорна Peace

# 78
  • В тъмната гора.
Права си Cheburashka , абсолютно не си заслужава, аз по-скоро съм афектирана от вчера. Трудно забравям обиди и повече затова си позволих да пиша. Дори нямаше едно "съжалявам" или "извинявайте".

# 79
LilaC,според твоите разсъждения,между умишлено и непредумишлено убийство няма разлика,примерно казано,според разсъжденията ти!?
За опечалените,на практика-не.

Защо!?Ако ,не дадай Боже,утре блъснеш с колата пешеходец и той почине,ти убийца ли ставаш,би ли се признала за такава?Ако нямаше разлика,нямаше да го има това определение.Съвсем различно е,да обмислиш действията си,да си наясно кого и как ще засегнеш,обидиш,нараниш,убиеш....съвсем друго е да следваш чувства и да нараниш.Ферхунде е обиграна,вряла и кипяла в живота,не можете да я сравнявате с двете 20 годишни момичета,нелепо е.

# 80
БРАВО!!! за темооформящия екип! ...
Добро утро на всички! Hug DamaPika, благодаря много за корекцията! Махнах Нитрото и сложих П2П. Peace

# 81
rozi-maxi това, че разбираш мотивите, които са водили някой в поведението му, не значи, че ти би постъпил по същия начин.  Peace
Разбирам и одобрявам са две различни неща.  Flutter

Какво разбирате,действият на Ферхунде ли?Еми разбирайте си ги,и като ви навреди един ден подобен човек,се постарайте пак да ги разберете.... ooooh!.

# 82
Mishel_ не чакай "извинявай" или "благодаря" от другите хора. Тези две думички се казват трудно. И аз не знам защо.  newsm78
Сега се сещам за една мисъл, че щастието се състояло от две неща. Добро здраве и къса памет. Пожелавам на всички тези две неща, за да не си тровим излишно живота с дреболии.     bouquet
rozi-maxi аз съм се сблъсквала в реалния живот с жени като Ферхунде. Такава жена е била и част от семейството ми за определено време. Когато беше вкъщи не я разбирах. Но сега от позицията на времето и след като съм преживяла и аз някои неща и гледам по-различно на живота мога да кажа, че разбирам някои нейни постъпки. Не ги одобрявам, но ги разбирам.  Flutter

# 83
АБЕ, ДНЕС НЕ Е ЛИ СМЕШНАТА СЪБОТА / знам, че беше смешен петък, ама той мина/ ще ви разкажа нещо смешно.
Ходихме в мама на гости след пътуването, там беше и свекърва ми, както и още народ от родата.
Мама има кушетка, на която ръкоделства.
Синът ми седна и се убоде на една кука. След малко свекърва ми седна до него да го гушне и се набоде на една игла.
Че като емнахме мама- Ти на каква се правиш, на Джеврие ли?   
Голям смях падна, вярвайте ми, още се смеем като се сетим. Joyhahaha Joy
Та това е! Дано да ви разсея малко с това отклонение.

# 84

rozi-maxi аз съм се сблъсквала в реалния живот с жени като Ферхунде. Такава жена е била и част от семейството ми за определено време. Когато беше вкъщи не я разбирах. Но сега от позицията на времето и след като съм преживяла и аз някои неща и гледам по-различно на живота мога да кажа, че разбирам някои нейни постъпки. Не ги одобрявам, но ги разбирам.  Flutter

Значи като ти е в къщата не я разбираш,а сега вече като я няма и я гледаш по телевизията-да  newsm78.

# 85
  • В тъмната гора.
Аз да ви кажа още като се омъжих, бях точно като Ферхунделата. Отделихме се с мъжа ми и стриктно следях семействата ни да не се бъркат в живота ни. Свекърва ми ме прие доста резервирано и надменно и това ме озлоби спрямо нея. Вече 12 години не се бъркат, аз се бях погрижела още в началото за това, но да ви кажа сега от дистанцията на времето стигам до извода, че нищо не е само бяло и само черно. Съжалявам за някои неща направени от мен.
Другото, което искам да напиша, че тези опънати отношения вредят на нервитеи здравето на всички, после трудно се загърбва огорчението. Аз лично съм решила, защото и аз ще ставам свекърва, да внимавам много спрямо снаха си.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 10:26 от Mishel_

# 86
Точно това е,едно да разбираш,друго е да приемаш- в живота нещата са винаги по-сложни.За това и филма е толкова популярен.Ако някой се е почувствал за нещо засегнат си има правила,оплаквайте се.Но тези правила важат с пълната сила и когато сравнявате феновете на Ферхунде,че са били и в живота същите като нея. Не правете сравнения,и вас няма да ви сравняват. Naughty

# 87
Пък вкъщи на Ферхундето и викат Перкенде. И понеже баща ми и той гледа филма и като почне вечер "Листопад" и отвреме навреме поздравява майката на Ферхунде, като снахата направи някоя глупост.  hahaha Joy Joy Joy

Значи като ти е в къщата не я разбираш,а сега вече като я няма и я гледаш по телевизията-да  newsm78.

Не, това няма нищо общо с "Листопад". Когато тя дойде вкъщи бях на 17 и разсъждавах по един начин. Сега, когато съм на 30 и имам повече опит и разсъждавам по друг начин. Както се казва пораснах. И именно в това се състои промяната ми в отношението към нея. Тази промяна не е кардинална, но да кажем, че вече освен черните краски виждам и сиви нюанси в нея. Peace

# 88
LilaC ,  Gulia   Peace
Cheburashka много ми харесва поста ти,ти като бъдеща  снаха,аз като настояща-а и всяка жена като минала през този етап,би трябвало да внимава наистина.Защото после идва ред на свекърва,титла не по-малко отговорна Peace
newsm10
Не виждам да се пише, че Ферхунде е навредила на Фикрет. И защо - защото тя не би го позволила  Naughty

# 89
И ние се отделихме много рано, живяхме 5 години с родителите на съпруга ми, един син е, носеха ни на ръце, апартамента им е огромен и има достатъчно място, но като се появи третото поколение под покрива  в лицето на дъщеря ми, работите започнаха да отиват към сблъсък на мнения по много въпроси. Отделихме се, вече 25 години живеем на 3 спирки разстояние, но всеки си знае територията. И като се видим, се целуваме.
Иначе досега не ми се мисли какво щеше да бъде. Макар, че и те и ние сме добри хора.

Общи условия

Активация на акаунт