Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 29

• 37 469
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
b0bby63 Така е,Фикрет носи отговорност за постъпките си,а не ревна да обвинява баща си или друг за решението си да се омъжи за напълно непознат.
Другото което е-Неджля ще изпита какво е да не си желан в семейството на мъжа си,какво е да си "Ферхунде" за тях.Може би  във филма ще смекчат краските,но и в живота има такива случаи,когато човек  получава онова,което най-силно желае на враговете си.

# 91
Задавам си въпроса - възможно ли е да живеем като сем.Текин?
Многото хора,под един покрив не предполага ли сблъсък ?
Отмина ли времето на многолюдните фамилии?

# 92
Не се бях замисляла за отношенията Неджля-Джем-родителите на Джем.  Thinking
И там ще е интересно.  Whistling
Не забравяйте, че днес е събота и вече текат номинации в следните категории:
"Мис Куха Лейка" - глуповата и простовата жена с големи претенции без покритие.
"Мистър Гола Вода" - мъж, който се прави на такъв, но в същото време не е постигнал нищо съществено в собствения и на близките си живот.

Досега само Ванилия75 е предложила. Включвайте се и останалите.  Flutter

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 14:25 от Cheburashka

# 93
Като цяло,искам да кажа,че не мисля,че Ферхундетата,които познавате или са ви в къщата....са чак толкова подли като нея,а някакво слабо подобие.Не мога да разбера,как една такава,същата Ферхунде,би могла да тормози пред очите ви синът ви,а вие да я разбирате,та ако и на 100 години да сте,мъдри и премъдри.И да уточня,че моята гледна точка е на родителя.Аз не познавам Ферхундета и ми е чудно като прочета,че животът бил пълен с такива като нея.Не мисля така,животът е пълен с хора като Неджля,Лейля,Шефкет,Оуз,Левент,Хайрие,Джейда...които са светло сиви,но чак да ври от тъмно сиви Ферхундета,не вярвам,нещо се лъжите.

# 94
И аз да се запиша Peace   bouquet . Снощи като видях майката на Ферхунде да отива при Текинови, мислех че ще се разрази голям скандал, но мина леко. Много ми хареса и момента в който Лейля и Неджля си говореха в стаята Cry
А за анкетата избрах Ферхунде, Джем и Нехир Wink

# 95
И аз да се запиша Peace   bouquet . Снощи като видях майката на Ферхунде да отива при Текинови, мислех че ще се разрази голям скандал, но мина леко. Много ми хареса и момента в който Лейля и Неджля си говореха в стаята Cry
А за анкетата избрах Ферхунде, Джем и Нехир Wink

А Али Ръза толкова благородно се отнесе,че думи нямам!Този човек стои много на високо!

# 96
  • В тъмната гора.
b0bby63 Така е,Фикрет носи отговорност за постъпките си,а не ревна да обвинява баща си или друг за решението си да се омъжи за напълно непознат.
Другото което е-Неджля ще изпита какво е да не си желан в семейството на мъжа си,какво е да си "Ферхунде" за тях.Може би  във филма ще смекчат краските,но и в живота има такива случаи,когато човек  получава онова,което най-силно желае на враговете си.

Това са многопластови и деликатни отношения. Ферхунде още като дойде да се представи, беше крайно лаконична, правеше забележки и подхвърляния /особено за къщата/. Въпреки всичко младите в семейството веднага я приеха. Ако не беше омъжена преди брака си с Шевкет, Али Ръза нямаше да се дърпа. Него го ужаси това, че Шевкет и е бил любовник и са разрушили брака й с връзката си.
Докато Неджля ще си носи кръста, тя добре знае какво я чака...няма начин да я приемат в обятията си и да я поздравят. Това за мюсюлманските държави си е голям грях и голямо петно. Знае се, че Оуз е първия и мъж и тя вече не  едевствена. Поне тези неща да не бяха всеизвестни и да имаше дискретност, но тя няма този късмет.

# 97
  • в ябълковата градина
"Мис Куха Лейка" - Лейля
"Мистър Гола Вода" - Шефкет

# 98
  • до една звездичка
Да се включа и аз в някоя класация най-накрая. Whistling
Та така:

Мисис "Куха Лейка" - Джеврие; Отговаря на следните "условия": държи се непочтено, с пренебрежение към околните, егоистично, глупаво,  повърхностно, интригантства, завижда, непрекъснато мрънкат и недоволстват, не признават собствената си вина или грешка за дадена ситуация. Т.е. почти на 100%!

Мистър "Гола Вода"   - Шефкет; Отговаря на следните "условия": държи се егоистично, глупаво,  повърхностно, не признава собствената си вина или грешка за дадена ситуация.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 10:59 от ٠•● Dega ●•٠

# 99
Всички герой от филма съществуват и в реалния живот,зависи с кои сме се сблъскали и познаваме.
Джан е реален - колко мъже постъпват като него?Нерешителност и .....слабост!

# 100
Чеб, много е сложно!

Все пак ще се пробвам да уцеля, макар че за когото и да се сетя, ми се струва, че стрелям встрани.
И така-
" За Мис куха лейка "   -Хайрие.
Обаче не съвсем.
Ще се обоснова- Тя не е неморална. Naughty За завистничество - не бих казала, че притежава силно изразено такова.
Иначе от всичко останало по малко се вписва в поведението й.
За "Мистър Гола Вода" Джан.
Той не притежава описаните от теб качества, но за мен си е  е гола вода.
Хем го сърби, хем го боли.
Имам предвид, че това определение се дава за някой, който наистина не знае какво иска, а и да се опита да направи нещо, то не е кой знае какво.

Ама, че сложно го написах. newsm78
Дано да сте ме разбрали! Simple Smile

# 101
"Куха Лейка" - Хайрие ,макар и мисис
Мистър "Гола вода" - Шефкет

# 102
И аз така,гола вода си е Джан,егати утвърденият адвокат с кариера и положение......Мис куха лейка-Гюлшен,не че не я харесвам,напротив,обаче е супер използвана и манипулирана от Ферхунде,а не виждам в замяна нещо да е получила,подобно на това,което дава.Чудя се,до края на филма дали това "приятелство" ще оцелее  newsm78.Ферхунде си празнува новата работа с Яман и приятелката му,защо,защото има изгода от тях,защо не се обади и на Гюлшен,приятелките не са само за услуги и подслон,а да споделяш и приятните моменти с тях.

# 103
Мис Куха Лейка - Джейда. Всичко имаше, а жестоко се прецака. Сега дундурка бебето сама, а бащата - в затвора.
Мистър Гола вода - Шефкет Добър, но слабохарактерен. Единствената умна постъпка, която направи е да се откаже от бягството и да се предаде, и това не го реши сам, а под силното влияние на Седеф.

# 104
rozi-maxi, а когато и собственият ти син не е света вода ненапита и си има доста трески за дялане, пак ли ще го защитаваш така и ще хвърляш цялата вина върху "лошата Ферхунде".  ooooh!
Аз мисля, че човек трябва да се опитва да е обективен и да вижда грешките, както на чуждото дете, така и на своето. А не само да изкарва детето си жертва и да обвинява външните фактори за това да се стигне до там.  Flutter
Записани сте всички за номинациите.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт