Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 29

• 37 417
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Точно така!Едните винаги ще ги оправдавам,защото имат сърца,а Ферхунде винаги ще я ненавиждам,докато не видя,че може да се държи като човек,защото тя действа като животно,ще убие,за да се нахрани.Даже животните много често постъпват по-човешки от нея,показват повече чувства,благодарни са на грижещите се за тях,а тя и такива елементарни чувства не може да изпита.

# 586
Даже и да я нямаше Ферхунде, Шефкет  пак щеше да кривне към хазарта при първия удобен случай. Прекалено е слаб.

# 587
Даже и да я нямаше Ферхунде, Шефкет  пак щеше да кривне към хазарта при първия удобен случай. Прекалено е слаб.

Не съм съгласна,даже мисля,че е абсурдно.

# 588
Мисля, че Ферхито /коментирам героинята, не актрисата/ може да изпитва единствено чувство за самосъхранение, независимо какъв е начина или подхода й.

# 589
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Проблема на с-во Текин определено е в "семейните ценности". Някъде в Анадола тези ценности може да са се оценявали, както и  хората може де се държат по друг начин, но Текин живеят вече в Истанбул и там хората са различни от Анадола.
За анкетата гласувах за
1. Фикрет - необходим ми е човек, който да гледа и да оценява трезво живота
2. Нехир - да имам такъв човек на чието рамо да изплача всичко и който да ми даде разумен съвет
3. Джем - бих се заиграла малко - то ако ще е гарга да е рошава hugТо от цялата поредица хора от мъжкото съсловие само той по лови окото. Замислих се и за Левент ( също не е за изпускане), но постъпва много лошо спрямо Ферхунде и не....

# 590
Мисля, че Ферхито /коментирам героинята, не актрисата/ може да изпитва единствено чувство за самосъхранение, независимо какъв е начина или подхода й.

Е това не е ли присъщо на животните!?Хората ,човеците изпитват болка при нещастието на близките си,а тя изпитва наслада да ги гледа да страдат,даже тя лично им причинява болката и после се радва на страданията им.Те възползваха ли се от моментите,когато тя беше уязвена,2 силни такива момента си спомням!?Не,прегръщаха я,утешаваха я,грижиха се за нея,дадоха й любов.

# 591
И кои ценности някъде се ценят, а в Истанбул не?  newsm78

# 592
rozi-maxi може би си твърде предубедена към нея. Аз гледам напълно обективно на нещата и много често виждам как тя съжалява, страда с другите и за тях. Имало е такива ситуации, очите и го говорят. Само аз ли го виждам? Че понякога плете интриги само за да им се наслади е така, не го отричам, но в повечето ситуации виждам, че съжалява, т.е. или не е целила да е такъв крайният изход или не е мислела, че последствията могат да бъдат толкова сериозни. Така е, всички грешат, учат се от грешките си /може би Rolling Eyes/, но ако някой мил, добър човек застреля някой друг по някаква причина и един не толкова мил и добър човек също застреля друг човек, крайният резултат не е ли един и същ? Мен ме дразни това, че членовете на семейство Текин грешат и след време /понякога твърде кратко/ всичко се забравя, а когато Ферхунде допуска грешки /даже и същите като на останалите/ е най-черната и никога не се забравят.. rozi-maxi предполагам, че различията в мненията ни идват от там, че ти не виждаш нищо човешко във Ферхунде, а аз напротив /не казвам, че е светица Naughty/, но смятам, че е човек и при правилен подход може да стане и добър човек Flutter И да приключваме с Ферхито, че до утре може да я нищим и да си водим дискусията, а резултатът ще е същия Laughing Hug

# 593
Разбирам, че Ферхунде е била ощетена от живота,израствайки без родители.Разбирам инстнинктът й за самосъхранение,да оцелява.Не я упреквам,че държи да е обезпечена,навярно така ще се чувства сигурна,въпреки че се съмнявам).Упреквам я за това,стремейки се да постигне целите си,си играе с хората,използва ги,застрашава ги,потъпква ценностите им,лъже,мами,изнудва...само за да е тя добре.Това не одобрявам,нека си иска много,но си има  и други начини за постигане на всичко,не е това правилният начин.но както вече беше написано,според някои целта оправдава средствата,а това е тъжно Tired.

Как да се забравят лошотийте на Ферхунде,след като те са една след друга,те са безконечни!?Да,права си,че понякога съжалява,но за малко,после пак нейната си знае,пак с рогата напред.

# 594
На мен също са ми правили впечатление сълзите в очите на Ферхунде, но човек, който съжалява за следващия път ще се замисли дали отново да нарани или обиди някой (в зависимост случая  поради, който уж съжалява). Но при нея не виждам такова нещо - тя си продължава по нейния начин. Затова не знам от какво точно са сълзите  в очите и. Не съм видяла да се поучи от грешките си досега.

# 595
Така е, да, но защо до сега не е сторила нищо лошо на Гюлшен? Мен винаги този въпрос ме е тормозил, а и мисля, че ББ: няма и да стори занапред. Считаме, че Гюлшен е положителен герой, интелигентна е, познава Ферхунде перфектно. Но Ферхунде не се държи зле с нея, не плете интриги срещу нея. Според мен Гюлшен е намерила правилния подход към Ферхи и за това се разбират. Имаше дискусии по напред, че Ферхи не показвала по никакъв начин, че Гюлшен и е приятелка и т.н. Донякъде е така, но 1-во Гюлшен не е малоумна, ако не искаш да поддържаш връзка с някой /било то и Ферхи/ ти не я поддържаш. Аз не мисля, че Гюлшен се страхува от Ферхи, напротив - съжалява я и се опитва да и помогне и да я подкрепи. И 2-ро ако Гюлшен търси Ферхи за да и сподели проблем, а Ферхи и откаже и т.н. без основателна причина, бих се съгласила, че приятелството им не е истинско. Имало ли е такива моменти? Аз от както гледам сериала не съм забелязала, но може и да имам пропуски?!? Rolling Eyes Peace

# 596
Здравейте и от мен.
 Докато се наканя да пиша и сте изписали темата. Успели сте да се скарате . Не е добре така. Баба ви Джеврие се завърна - тежко ви ...  трудно се пътува между Истанбул и Адапазаръ ама Фикрет като линейка търчи напред-назад. Ей ме на и мене визуално в рубриката " Пожелахте да видите"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 597
Така е, да, но защо до сега не е сторила нищо лошо на Гюлшен? Мен винаги този въпрос ме е тормозил, а и мисля, че ББ: няма и да стори занапред. Считаме, че Гюлшен е положителен герой, интелигентна е, познава Ферхунде перфектно. Но Ферхунде не се държи зле с нея, не плете интриги срещу нея. Според мен Гюлшен е намерила правилния подход към Ферхи и за това се разбират. Имаше дискусии по напред, че Ферхи не показвала по никакъв начин, че Гюлшен и е приятелка и т.н. Донякъде е така, но 1-во Гюлшен не е малоумна, ако не искаш да поддържаш връзка с някой /било то и Ферхи/ ти не я поддържаш. Аз не мисля, че Гюлшен се страхува от Ферхи, напротив - съжалява я и се опитва да и помогне и да я подкрепи. И 2-ро ако Гюлшен търси Ферхи за да и сподели проблем, а Ферхи и откаже и т.н. без основателна причина, бих се съгласила, че приятелството им не е истинско. Имало ли е такива моменти? Аз от както гледам сериала не съм забелязала, но може и да имам пропуски?!? Rolling Eyes Peace

Имало е,1 случай.Гюлшен й е нужна,трябва да има кой да й помага в подлостите,кой да я подслони след поредното изгонване.Приятелството е помощ,споделяне,разбиране,подкрепа....взаимно задоволяване на потребности,не едностранно!Тя рискува работата на Гюлшен,карайки я да върши разни "услуги",това ми е грозно,Гюлшен е хубав човек.

# 598
мале-малеее, алабала&Ники ,  hahaha hahaha hahaha

# 599
Алабала, струваше си заради тези снимки да се запиша в темата за да не ги изпусна!!!!!ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!!!!!! Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт