Майчинството счетоводно - 30

• 42 151
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • софия
Здравейте, на 31.08.2010 ми изтича отпуската за гледане на дете до 2год,но тъй като искам да си сменя работата, въпросът ми е кога трябва да си пусна предизвестие за напускане от старата работа и тъй като там имам 34 дни платен отпуск за 2008 и 2009г.,може ли паралелно с отпуската да тече и предизвестието-в смисъл до 31-ви август да си изчистя отпуската,да изтече предизвестието и от 01. 09. 2010 да започна работа на новото място .Благодаря предварително!

# 211
  • София-Младост
Здравейте, на 31.08.2010 ми изтича отпуската за гледане на дете до 2год,но тъй като искам да си сменя работата, въпросът ми е кога трябва да си пусна предизвестие за напускане от старата работа и тъй като там имам 34 дни платен отпуск за 2008 и 2009г.,може ли паралелно с отпуската да тече и предизвестието-в смисъл до 31-ви август да си изчистя отпуската,да изтече предизвестието и от 01. 09. 2010 да започна работа на новото място .Благодаря предварително!
Може.

# 212
Здравейте,в момента съм в отпуск за отглеждане на дете до две години,който свършва на 20.06.10.Този месец си получих паричките - 240лв около 20.05,но миналия месец не съм получавала изобщо.Сега ходих в банката и те го потвърдиха - април имам само 70 лв социални.Към кого трябва да се обърна за да изясня този въпрос?Благодаря ви  bouquet

# 213
Здравейте,в момента съм в отпуск за отглеждане на дете до две години,който свършва на 20.06.10.Този месец си получих паричките - 240лв около 20.05,но миналия месец не съм получавала изобщо.Сега ходих в банката и те го потвърдиха - април имам само 70 лв социални.Към кого трябва да се обърна за да изясня този въпрос?Благодаря ви  bouquet
Може да изпратиш запитване на sofia@nssi.bg.

# 214
  • софия
Може.
Много благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 215
  • Варна
Здравейте, днес разглеждаш преводите от НОИ и се оказва че за някои месеци превеждат по 2 различни суми, едни месец 2 еднакви суми и само един месец имам един цял превод на цялата сума.
Знае ли някой защо правят така?
За май месец например  двете суми бяха и на различни дати - на 04.05 и на 25.05 това си е 20 дни разлика, през които се чудех защо превеждат толкова малко.

# 216
  • Пловдив
Здравейте, днес разглеждаш преводите от НОИ и се оказва че за някои месеци превеждат по 2 различни суми, едни месец 2 еднакви суми и само един месец имам един цял превод на цялата сума.
Знае ли някой защо правят така?
За май месец например  двете суми бяха и на различни дати - на 04.05 и на 25.05 това си е 20 дни разлика, през които се чудех защо превеждат толкова малко.

защото преводите се правят според датите на болничните ти листове

като минеш в периода 135-410 дни ще получаваш обезщетението до всяко 5 число и ще е според работните дни в месеца т.е пак ще играе,но малко

# 217
Момичета, имам право да кандидатствам по програмата за гледачки за третата годинка на детето, тъй като се връщам на работа като навърши 2 години. Знае ли някой какви документи се изискват?

# 218
  • Пловдив
Момичета, имам право да кандидатствам по програмата за гледачки за третата годинка на детето, тъй като се връщам на работа като навърши 2 години. Знае ли някой какви документи се изискват?

виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405238.0

# 219
Документите за майчинство са ми подадени между 10-15 май, кога да си очаквам първия превод, първото майчинство?

# 220
Посъветвеха ме тук да си пусна въпросчето, ето го и него:
Прекратяват ми трудовия договор по взаимно съгласие т.к. ми изтече отпуска за гледане на дете, взех си полагаемия платен отпуск. Работодателя отказва да пуска повече отпуск и иска да се върна на работа, но детето ми не е прието на градина и това ми връщане на работа е невъзможно. Прекратили са ми договора н а15-ти този месец. От 28-ми ще бъда назначена в друга фирма на непълен работен ден. Въпроса ми е следния - има ли значение за системата за детските градини дали ще бъда назначена на дву- или четири часов работен ден  newsm78
Благодаря!

# 221
Елфита, благодаря ти Hug

# 222
  • Пловдив
Документите за майчинство са ми подадени между 10-15 май, кога да си очаквам първия превод, първото майчинство?

до 410 я ден получаваш обезщетение за бременност и раждане
на 15 май е подадена декларацията за 135-410 дни,предполагам,че 135 я ден е някъде през април,нали така
на края на май ще получиш дните от април и след това всеки месец до 5 число ще получаваш обезщетението за изминалия месец т.е до 5 юни ще получиш за май

# 223
  • Варна
Elfita много благодаря за отговора!  bouquet

# 224
  • В полите на Пирин планина
Посъветвеха ме тук да си пусна въпросчето, ето го и него:
Прекратяват ми трудовия договор по взаимно съгласие т.к. ми изтече отпуска за гледане на дете, взех си полагаемия платен отпуск. Работодателя отказва да пуска повече отпуск и иска да се върна на работа, но детето ми не е прието на градина и това ми връщане на работа е невъзможно. Прекратили са ми договора н а15-ти този месец. От 28-ми ще бъда назначена в друга фирма на непълен работен ден. Въпроса ми е следния - има ли значение за системата за детските градини дали ще бъда назначена на дву- или четири часов работен ден  newsm78
Благодаря!

Няма значение продължителността на работния ден, но за какво точно питаш като детето ти е вече на 2 години  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт