111та италианска тема

• 43 703
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Ани, пълно е с клишета навсякъде. Интересно (ми) е, откъде идват те и затова им обръщам внимание.
Но освен тях има и друго, слава Богу. Заради него, писах, си заслужава човек да не приема някои мисии за "кауза пердута" Simple Smile

# 466
Ани, пълно е с клишета навсякъде. Интересно (ми) е, откъде идват те и затова им обръщам внимание.
Според мен те клишетата са си верни, понеже са обобщаващи. Обобщаването предполага изключване на частните случаи и премахването на "излишните" подробности. В резултат се получава схема, която няма как да не е постничка и банална, след като е била лишена от всякакви особености.

В тази връзка се сетих за един цитат, който обаче не помня къде четох скоро. По памет, беше нещо такова: "Всичките ми приятели повтаряха колко е банално да станеш на 45, да зарежеш съпругата си и да започнеш връзка с много по-младо момиче. Сега вече съм на 45, имам връзка с 23-годишната си секретарка, но изобщо не се чувствам банално." Laughing

# 467
Един вид, колко имаме нужда да се чувстваме уникални, за да не ни потиска знанието, че си оставаме банални? Simple Smile
Не се вълнувам толкова, дали са верни или не, въпреки че общото затова е и такова - да не търпи противоречия в себе си, да.
Интересува ме, как се е обособило като "общо" (Всички трайни натрупвания) и стимулите, които поражда за своята антитеза, която винаги е стъпила върху него, но се отдалечихме твърде много от проблема с киното Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 авг 2010, 14:30 от Tsugumi

# 468
MG18, питай в темата направо. Нали все пак форумът е за бременни и майки. Simple Smile Ще ти отговорим, ако можем.
[/quote]

Ох,казаха в тази тема да попитам или не съм разбрала ,че има друга тема за бременни в Италия.Аз зъз къде що има теми за бременни в чужбина писах и всеки това ме посъветва или .....аз не съм разбрала коя тема точно

# 469
Върнах се от летището. Просто мразя такива дни.
Иде ми да легна и да се завия през глава докато ми мине.
Мъжът ми утре ще ме утеши с едно посещение на Икеа ( банално:)
Оказа се, че както винаги не съм дочела и те салдите свършвали сега, не почвали  Rolling Eyes

Мад Мен. Ани, мисля, че този филм/сериал ще ти хареса. Нищо общо с това, което съм гледала до момента ( т.е сериалченцата на abc). Много ориентиран към дейтала.
Аз  го гледам на английски, но май го има и на ит.

отивам да погълна един сладолед:)

МГ18
, аз те чета, но тъй като нямам дете не мога да съм ти от полза, може би да питаш директно тук, да не чакаш лични ...? това е правилното място за въпросите ти..

# 470
MG18, в правилната тема си. Simple Smile Не съм се изразила достатъчно ясно. Имах предвид да пишеш точно тук по въпросите, които те вълнуват.

Лени, този сериал ще го гледам, толкова ми го хвалите. Оглеждах се дали ще го пуснат на някой от каналите на Sky, но не съм го забелязала. Ще трябва да го сваля от нета значи.

А някой от вас има ли My Sky? Ние имаме от няколко месеца и за първи път в живота си съм доволна от телевизия. Гледаме само и единствено това, което ни интересува и изобщо не зависим от програмата в ефир. То това не е телевизия вече, ами database tracker. Simple Smile)))))

# 471
10 c's ,благодаря ти.Търсих мнение за болницата Macedonio Melloni   /там следят бременността ми/ в Милано.Това е като за начало,ако някой има впечетления нека да сподели.
10 c's , да ,свършват сконтите в края на августи ние в края на седмицата ще ходим в Икея за да приключим с  бебешките покупки
Barbabeau ,благодаря и на теб.Ако се появи някоя бъдеща или настояща мама с мнение ще мина на лични за да не досаждам

# 472
10 c's ,благодаря ти.Търсих мнение за болницата Macedonio Melloni   /там следят бременността ми/ в Милано.Това е като за начало,ако някой има впечетления нека да сподели.
10 c's , да ,свършват сконтите в края на августи ние в края на седмицата ще ходим в Икея за да приключим с  бебешките покупки
Barbabeau ,благодаря и на теб.Ако се появи някоя бъдеща или настояща мама с мнение ще мина на лични за да не досаждам

ааа не:) не минавайте на лични,защото и на мен ми е интересна темата за раждането в италия.аз като забременях и се шашнах тука "да не ме осакатят и уморят" (думи на мама де) и едната ми опция освен българия беше италия. нали мъж ми р тамошен,та му виках да се влачим да раждам там (още повече застраховката ми тук покрива и там). впоследствие си останах доволна от тук и тук и родих,но ми остана като питанка в главата как ли щеше да е в италия,а не съм приключила може би и с ражданията де,та.....темата е актуална хахахаха. давайте на общата страница:)

# 473
Един вид, колко имаме нужда да се чувстваме уникални, за да не ни потиска знанието, че си оставаме банални? Simple Smile
Не се вълнувам толкова, дали са верни или не, въпреки че общото затова е и такова - да не търпи противоречия в себе си, да.
Интересува ме, как се е обособило като "общо" (Всички трайни натрупвания) и стимулите, които поражда за своята антитеза, която винаги е стъпила върху него, но се отдалечихме твърде много от проблема с киното Simple Smile

Включвам се и аз от воле, няма начин да пропусна  Laughing.
Чета в момента една много интересна (поне за незапознат с темата човек като мен) книга за това, как учат децата, какво е да си дете и за какво ни е изобщо детството, при положение, че  от еволюционна гледна точка то се явява напълно нефункционален за вида ни период. Книгата е Il bambino filosofo на Алисън Гопник, става дума за деца от 0 до 5 години.
Тезата, накратко, е, че фантазията е това, което ни помага да променяме реалността - физическата и социалната. С други думи - способността да си представим нещата не такива, каквито са, а каквито биха могли да бъдат, или каквито искаме да бъдат, както и способността ни да си представим пътищата за постигането на тези нови реалности, ни помага да променяме себе си, хората около себе си и света около себе си. И в това се състои огромното ни еволюционно предимство.
Какво общо има всичко това с баналността Simple Smile. Имаше един пример в книгата, който ми се стори много готин. Всеки свят, всеки живот, разгледани отвън, изглеждат банални. Но отвътре дори и най-баналният живот се превръща в приключение, с необходимостта да се взимат решения, да се правят избори, да се моделира животът именно като такъв, а не друг. И всеки избор ни насочва в една посока и затваря други посоки. Преживян отвътре, никой живот не е банален, а е винаги личен, т.е. уникален.

За ражданията - аз съм раждала в Германия и в Италия, по-точно в Кьолн и в Бари. Т.е. бари имаше лошия късметда го сравнявам с Кьолн, и то в рамките на кратък период. Затова впечатленията ми за раждането в Италия са по-скоро негативни и затова няма да се изказвам повече по темата Simple Smile.

Тсугуми, Il divo се опитах да го гледам, но стигнах само до средата - нищо не разбирах от италианския Sad, и не можех съответно дори да проследя кой кой е.

# 474
tralala81, мисля, че беше видно, че се шегувах Simple Smile Написаното от теб е така, спор няма.

За Il divo ми помогнаха много някои исторически сведения.

# 475
Здравейте! Hug  Прощавайте,че нахлувам в темата ви........,но се нуждая от помощ!!!
Запознах се с италианец и много го харесвам,но езиковата бариера се оказа огромен проблем.......Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете с превода на няколко смс-а. Моля,помогнете ми! Благодаря предварително! Hug

# 476
Здравейте! Hug  Прощавайте,че нахлувам в темата ви........,но се нуждая от помощ!!!
Запознах се с италианец и много го харесвам,но езиковата бариера се оказа огромен проблем.......Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете с превода на няколко смс-а. Моля,помогнете ми! Благодаря предварително! Hug

е как общувате? винаги с преводачки ли? малееее това е много трудна работа. аз съм била така преди и затова се впрегнах да уча езици (не,че съм ги научила перфектно,ама стават да се задомя хахаха).неискам да те отчайвам,но не възлагай много надежди на това с италианчето......че неискам и още да ги характеризирам:)

# 477
ехоооо и от мен. Завърнахме се от Анталия, хубаво беше, но не на нивото на минали години, малко съм разочарована от обслужването. Но, добре си починахме, а децата се наиграха в басейните и на водните пързалки - на морето не им хареса, защото те непрекъснато са с разни драскотини и ожулвания, които от солената вода им щипят, та.....
Лени, въпрос към теб - ти нали с Уиз летиш? Дай ми, моля те, адреса на летището, където кацат при вас.
В петък ние си тръгваме, а в събота - майка със самолета, та като минаваме да я приберем, да не объркаме летищата  Laughing.

# 478

е как общувате? винаги с преводачки ли? малееее това е много трудна работа. аз съм била така преди и затова се впрегнах да уча езици (не,че съм ги научила перфектно,ама стават да се задомя хахаха).неискам да те отчайвам,но не възлагай много надежди на това с италианчето......че неискам и още да ги характеризирам:)

Здравей! С него не сме общували почти.......виждали сме се няколко пъти,но сме били в голяма компания.Защо да не възлагам надежди??? Rolling Eyes
Ти би ли ми помогнала с превода???  Hug

# 479
ами напиши ми смс-ите.аз италианския ми е бая зле,ама мъжа ми е италианец.ако аз немога той ще ми ги преведе на немски (с него на този общуваме предимно) и после аз ще ти кажа за какво става дума:)

ами не се и отчайвай де.длъжна си да опиташ щом толкова ти харесва,ама италианците са големи женкари.точно,както са известни.не е бош-лаф това,дето се говори за тях.те дават мило и драго да те прелъстят и после бягат доста често. мисълта ми е,че може много звезди да ти сваля просто (преиграват дори) и ти да се вържеш прекалено.иначе то е ясно,че целта на всички мъже води до леглото (че и на жените разбира се.аз платонични връзки нещА),ама....те са някакси по-особена порода.с прости думи бая си послъгват само и само да те докарат до там. ама не е 100% сигурно,че на теб ще ти се случи де.ето тук в темата май болшинството от момичетата са задомени с италианци и са създали семейства.аз също. плюса при италианчетата е пък,че "вържат" ли се малко трудно се развързват.болшинството си държат предимно на семействата и после на други неща. говоря само от лични впечатления и каквото на мен са ми разказвали околните ми.аз лично от край време си имах наклонности към тази нация и ето,че стана така,че наистина създадох семейство точно с неин представител...за добро или зло хихихихихиииии......чеееее има и други разни неща от характера за отбелязване,ама на този етап може би не те интересува още Simple Smile

п.с. наскоро.съвсем наскоро един италианец е силно казано разби сърцето на сестра ми,защото не "ходиха" толкова дълго време (един месец само),но тя възложи надежди на него и той не ги оправда. никак не се учудих,на което:( готини са,ама са много смахнати.

п.с. упс пак се сетих нещо. мога да съм ти от полза със съвети как да се представиш сериозна пред него.с две думи знам какво харесват като цяло. навсякъде има и изключения де,та не гарантирам 100% успеваемост.
 пиши на лични,ако искаш. само,че съм със свекърите и бебе на главата,а в момента нещо и мъжо ми си проявява терронския нрав,та се дрънкаме от няколко дена,та може да не отговарям баш веднага,но за смс-ите ще се постарая де,защото сигурно бързаш.

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 15:49 от Гаца Баца (марита)

Общи условия

Активация на акаунт