111та италианска тема

• 43 684
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Льолке, я горе главата Hug Мъжете са колкото рибите в морето.
Дай си шансове - всичко е пред теб.
Щом няма бъдеще, да остане в миналото.
Най-хубавото е пред теб. Искрено го вярвам, защото на добрите хора се случват добри неща.

# 526
Потиснахме се и се умълчахме, Льоли... Но Лени добре го е казала - бъдещето е пред теб. Човек си има пътища сза извървяване и по тях има доста трудни участъци, но то е, защото ни водят нанякъде. Поне така вярвам аз.

# 527
  • UK
Дано да е така, опитвам се и аз да гледам напред, но тия четири години не мога да ги забравя, имали сме страхотни моменти, които може би сигурно вече никога и с никой друг няма да имам.

Иначе аз ви пиша от терасата на хотела, ако се протегна хващам борова клонка, а отпред виждам стръмнините на Рила. Страшно красиво и спокойно е на Паничище, сякаш времето е спряло. Дори няма и много хора- днес следобед всъщност видяхме само още едно семейство и те бяха италианци/сицилианци  Grinning. Идеално за душата е....а утре ще ходим на 7те Рилски езера, никога не съм била и нямам търпение. Уж не обичам много планината, но сега ми е супер. И е хубаво да си поплачеш малко на рамото на мама Simple Smile.

# 528
Здравейте мили мами!Преди половин година се обърнах към вас за помощ/интересуваше ме как да се включа към интернет/,за което съм ви много благодарна.Сега имам пак нужда от вашата помощ.След като фамилията ми направиха договор и резиденца и идваха карабинери да ме проверяват вече 2 и половина месеца не съм получила писмо да си направя карта идентита.Фамилията не са никак експедитивни и се скъпят да идем на място заедно да видим ,защо се бавят нещата,тъй като трябва да идем на около 20 км.от нашето село и може би трябва сама да се справя с този проблем.Искам да ви питам какви документи легализирани с печат апостил/акт за раждане,акт за граждански брак,бележка от училище и доходите на съпруга ми,само,че не знам за какъв период назад  трябва да бъдат/са ми нужни,за да получавам детски надбавки и къде трябва да се подадат тези документи.Интересува ме какъв е редът за получаване на тези помощи. Извинявам,за дългите ми писаници,които трябва да прочетете,но се нуждая от вашата помощ,тъй като няма кого друг да попитам.  Предварително благодаря!

# 529
Няма нужда нищо да получаваш, просто отиди и си извади лична карта в уфичо анаграфе на общината ви. На същото място се получава и чертификато ди резиденца ( мисля, че така се казваше)  Но писмо няма да получиш.

По другият въпрос аз не зная какво е необходимо, дори не знам дали има детски надбавки в Италия, май не, знам че има асени пер ил нуклео фамилиаре за хора под Х доход, но не знам дали са детски надбавки, нито каква е процедурата и изискванията,за да се получат.

# 530
http://www.inps.it/Doc/Pubblicazioni/Opuscoli/anfweb.pdf

Ето тук пише за тези асени, но не знам дали е актуално и дали е това , което търсиш, първото, което излезе в Гугъл е....

# 531
Здравейте мили мами!Преди половин година се обърнах към вас за помощ/интересуваше ме как да се включа към интернет/,за което съм ви много благодарна.Сега имам пак нужда от вашата помощ.След като фамилията ми направиха договор и резиденца и идваха карабинери да ме проверяват вече 2 и половина месеца не съм получила писмо да си направя карта идентита.Фамилията не са никак експедитивни и се скъпят да идем на място заедно да видим ,защо се бавят нещата,тъй като трябва да идем на около 20 км.от нашето село и може би трябва сама да се справя с този проблем.Искам да ви питам какви документи легализирани с печат апостил/акт за раждане,акт за граждански брак,бележка от училище и доходите на съпруга ми,само,че не знам за какъв период назад  трябва да бъдат/са ми нужни,за да получавам детски надбавки и къде трябва да се подадат тези документи.Интересува ме какъв е редът за получаване на тези помощи. Извинявам,за дългите ми писаници,които трябва да прочетете,но се нуждая от вашата помощ,тъй като няма кого друг да попитам.  Предварително благодаря!

Deteto triabva da hodi na u4ili6te,saotvetno dokument za frequenza,podpisvash certificat 4e maja ti ne vzima tezi pari,akta za brak ili saotvetno raqzvod s sentenzia preveden,cud,vsi4ki ostanali dokumenti,dogovor zq rabota,residenza  i t,n. Podavat se v INCA.poverkata e 1 mesez i sled tova ti izdavat dokument C11.

Izvinete za latinizata ,no ne mi se poiaviava ni6to..
Kak ste mami???
Otivam da vi 4eta   bouquet

# 532
  • ...до морето..
.....След като фамилията ми направиха договор и резиденца и идваха карабинери да ме проверяват вече 2 и половина месеца не съм получила писмо да си направя карта идентита...

Ако имаш вече резиденца, можеш да идеш сама в комуната (уффичио анаграфе) и със снимки (мисля 4 или 2, не помня) и срещу около 5,50 евро ще ти направят веднага карта д'идентита.
За детските надбавки ще ти пиша на лични.
Хубава вечер на всички момичета!

# 533
# 534
Нали за това снощи в "Шоуто на Слави" Краси Радков се майтапеше със някой от бенда ,че не го чувал ,да не дъвчел дъвка ,май с Евгени Димитров беше  Mr. Green

# 535
# 536
Здравейте на всички! Надявам се не ми се сърдите, че нахлувам в темата ви, но много бих искала да помоля за съвет. Ще ходим на почивка в Сицилия след 2 седмици и бих се радвала ако ми препоръчате местенца, на които да отидем. За момента знаем, че ще кацнем в Палермо и след това ще излетим от Катания.  Но едва ли си заслужава да се седи само в тези два града. Затов ако можете драснете 2 реда къде е хубаво да минем междувременно Simple Smile Искам също да попитам дали в аптеките там се намират абсолютни всички лекарства както в Рим, Милано и големите градове, защото приятелка ме помоли за ваксина за херпес, която имало само в Италия. Надявам се не съм досадила много  Rolling Eyes
Благодаря ви предварително и спокойна вечер Simple Smile   bouquet  Simple Smile

# 537
На мен 2 пъти ми се е налагало да изпращам в България лекарства, защото ги "има само в Италия".
Не знам за тази ваксина дали се продава свободно, или е с рецепта, предполагам, че е с рецепта, затова си занеси такава от български лекар, написана на английски /т.е данните на лелкаря, болницата, т.н/. След това пробваш с рецептата дали ще ти дадат, имайки предвид, че рядко някой говори друг език, освен италиански. Тук и двата пъти са били много разбрани и са ми давали лекарствата. Без рецепта на тръгвай, обаче.
Намират се всички лекарства, разбира се, в Сицилия също майка ги е раждала, но може да се наложи да ги поръчат в рамките на 1-2 дни да ги доставят.

За забележителностите ще се вкл. една мама от Палермо, предполагам;-)

Приятен път!

# 538
Здравейте, момичета   bouquet    От 20-тина дни съм в Италия и тук определено ми харесва  Simple Smile Доста бързо се адаптирах, работата ми не е тежка, имам и доста свободно време. Е, ограничено ми е времето за излизане, но пък вече имам добър нет. Първо се набутах да си купя  киавета на Wind, но се оказа, че няма добро покритие вкъщи. Така че вече си купих  и киавета на Тре и всичко с интернет е ок  Grinning  Успях и да пообиколя малко наоколо - то тук поне има какво да се види и всичко е на разстояние 10-30 минути с влакчето - Неапол, Соренто, Везувий (чак до кратера се качвах) Помпей, Вико Екуенсо и разбира се - Кастеламаре ди Стабия (качих се с лифта до връх Монте Фиоре, гледката наистина е уникална). Отпуснах се и да говоря на италиански, в началото доста се притеснявах, но пък съм си донесла и учебниците от България, така че пордължавам с ученето Simple Smile   
Ами това е за сега, до скоро, ще се включвам по-честичко вече   bouquet

# 539
wei xi, бенвенута:) Много добре звучи, пожелавам ти безпроблемност:)

Общи условия

Активация на акаунт