111та италианска тема

• 43 604
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Да , това е много добра идея , сигурно така ще му кажа , защото иначе не се съглася с мен , малко имаме сблъсък на характери , а аз не мога да бъда под чехъл.. той обаче явно така е свикнал. Надявам се да се съгласи да дойде , но колкото и да ми се иска да замотам нещата , те се развиват доста бързо и надали другото лято чак ще отида аз. Един месец не сме се виждали и вече полудяхме и не издържаме , като уговорката е след време да отида да живея там. Ох ,чак ми е смешно , малко като по филмите - "любов от пръв поглед" , обаче явно съществува, поне от моя страна. Сигурно това ,че е трудно го прави още по-желано от нас. На мен ми е много по-лесно да имам момче от тук , което да виждам редовно и да не е нужно да изоставям всичко , ако живеем заедно. На него също му е по-лесно да е с някоя италианка , която ще си има там и работа и жилище и език ще знае естествено.. Нооо така се случи Simple Smile Аз съм сериозно момиче , въпреки че сигурно си мислите , че съм малка , аз все пак премислям нещата добре и друг път не съм се впускала през глава. Тук в България обаче , момчетата на по 20 са толкова детски и несериозни , явно за това ми е трудно да повярвам , че моя италианец , който е на толкова не е луд , че иска да живеем заедно Simple Smile

# 706
Ако нямаш нищо против - интересно ми е на какъв език комуникирате . английски, български? Понеже каза, че не знаеш италиански....Защото за любов като се говори трябва много добре да познаваш човека до теб. Ох, на мен много ми личи че не съм на 20 години, нали?

# 707

Не, много ти личи,  че не говориш езика на любовта  Mr. Green

# 708
На английски говорим , аз знам 5 думи на италиански и той 5 на български Laughing  А вие , когато заминахте , знаехте ли езика? Ако не , за колко време го научихте , казват ми ,че не е много труден и лесно се учи.. ? Wink

# 709
Аз също в началото говорих на английски с мъжа ми. Бях учила италиански 4 години, но ми беше по-комфортно да говоря на английски, защото го използвах ежедневно, а италианският ми беше в мозъчните архиви и не исках да се излагам:) Това продължи може би 1 година, като постепенно преминахме изцяло на италиански.
Езикът е лесен, проговаря се бързо. После от теб зависи колко ще го усъвършенстваш.

# 710
До сега никога не съм учила италиански , но ако ми се наложи след време , ще се потрудя. Малко или много се забравя един език , като не се практикува , но ако живея там , надявам се ,че ще се справя .. желание не ми липсва. За сега мисля , да науча някой фрази най-използваните и да си взема един разговорник , колкото най-основни неща да разбирам Simple Smile Така и така съм тръгнала да пиша коментар , да ви питам мили мами според вас по-добър ли е живота в Италия попринцип.. , не ви ли липсва много всичко в България..? Simple Smile Simple Smile

# 711
  • UK
И ние първата година на английски, а аз италиански (колкото да не се срамувам) проговорих на 2рия месец след като заминах в Италия. Ясно е, че ти ще си тази, която ще учи език, ама с италианския това си е едно удоволствие, от което те съветвам да не се лишаваш. На колко години е твоят човек?

А за липсването- ами аз се прибрах в България, а освен това в последствие се и разделихме- ами не е минал ден, в който да не ми е липсвала Италия- може би защото свързвах всичките си мечти с нея. Просто обаче през цялото време се опитвай да останеш здраво стъпила на земята, защото за съжаление една любов не е достатъчна да движи нещата напред. Или може би просто аз съм много огорчена...във всеки случай- съдбата обича смелите!

# 712
Той е на 21 години , колкото и аз..   Иначе за езика , аз ще го науча ако остана да живея там и съм с него , иначе сигурно не бих започнала да го уча. Не , че е лошо човек да знае много езици , но съм добре с английския и немския и друг език бих учила при необходимост. Много съжалявам , че при вас нещата са се получили така , но може би така е било писано и ще срещнеш по-голяма любов и мечта , ако все още не си..  hug   Аз съм много носталгична още от сега , не знам как ще се чувствам за постоянно в друга държава. Изобщо не ми е мечта да живея в Италия , предпочитам Англия например.. , въпреки че не съм била и в 2те страни. Знам , че Италия е много красиво място , с удоволствие бих останала малко там , но за живеене ,ако остана ще е само заради него. Много пъти му казах , да дойде той да живее при мен , но не иска..  Опитвам се да съм смела и знам , че уж съм , но наистина ме е страх.. страх ме е от неизвестното и несигурното..

# 713
  • UK
Спокойно, мъжете на 21 още повече ги е страх  Mr. Green.

# 714
Cucka89, а защо толкова упорито говорите за съвместен живот още сега, веднага? Simple Smile))))) Не разбирам нещо. Чак ни попита как борим носталгията по родината, а още така и не си стъпвала в Италия. На 21 си, имаш 2 години в университета още. Учи си, виждайте се, чувайте се, опознайте се, сама ще видиш как е Италия... има време до момента, в който евентуално ще се пренесеш там, не е ли така?

# 715
Той иска да живеем заедно , аз искам да си завърша учението и т.н. , ако зависи от мен , дори и да живея там ще е след 2 години.. ноо не знам как ще се развият нещата , все пак не мога всичко аз да решавам.. а ако сме заедно за напред , дори и да не се пренеса там , ще бъда 2 месеца там и един в Бг. , в момента малко съм се побъркала и премислям всички варианти и начинии.. На моменти се пускам по течението , но след това започвам трезво да разсъждавам , дали няма да направя най-голямата грешка в живота ми или точно обратното , въпреки че време има и не съм тръгнала да се омъжвам , просто не знам как ще се развият нещата ,защото за сега се развиват доста бързо.. Питам ви това и онова , защото вие сте там и можете да ми кажете обективно , повечето сте преживяли нещо подобно , като моите опасения (предполагам).. и така , може да ми дадете ценни съвети Simple Smile

# 716
Къде изчезна Тоника ? Simple Smile newsm78

# 717
просто не знам как ще се развият нещата
Che sarà sarà. Wink Голяма работа, че той бил искал да живеете заедно, щом ти си имаш друг план за идните няколко години. Такива решения не се взимат, понеже някой друг ги иска. Организирайте гостито сега, пък другото после... Simple Smile)))))

# 718
Напълно си права ,той ако наистина ме уважава и т.н , ще се съобразява и с моите желания Simple Smile Нищо в живота не е сигурно , за това гледам да не си правя предварителни планове.. Просто е нормално , когато имам връзка , при положение , че не искам да е краткотрайна (поне в момента така мисля) да правя някакви евентуални планове , защото ние с него може и в Бг. да живеем един ден , или във Франция например хах.. , ако сме заедно де.. ноо ако нещата се развиват , както си му е реда , ще бъде в Италия , за това малко се замислям Simple Smile Всеки си чертае сам бъдещето , за това аз мисля за моето такова.. може да не живея още там , или да не е скоро , но живот и здраве , ще бъда толкова често там , чее както казах чак носталгия ме хваща Simple Smile  Laughing Всичко с времето си , живота ще си покаже Simple Smile П.С. Много се радвам , че сте толкова отзивчиви , въпреки че ви занимавам с моите глупости Simple Smile Hug

# 719
  • Italia
Гуд морнинг  smile3507
Как мина ваШия уикенд?
Ние се смазахме два дена от обикаляне из Икеа,купихме си много симпати4на библиотека и няколко други дреболии,монтирахме я и така. Другия уикенд Ще се върнем,4е бяхме с малката кола и не можахме да натоварим вси4ко дето искахме да вземем. Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт